(In english in red below)

Työni ravintovalmentajana käsitetään usein väärin: kehokeskeisesti. Olen kuullut sanottavan, että pyöreät ja ylipainoiset ihmiset inhottavat minua ja haluan tehdä heistä hoikkia siksi, että he näyttäisivät paremmilta. Moni myös ajattelee, että mies/naisihanteeni on viimeisen päälle timmiksi treenattu kroppa isoine lihaksineen matalalla rasvaprosentilla varustettuna. 

Kumpikaan ei itse asiassa pidä paikkaansa. Mitä ylipainoisiin ja pyöreisiin ihmisiin tulee, niin ensinnäkään he eivät inhota minua, ja toisekseen en koskaan kannusta pudottamaan painoa vain sen vuoksi, että näyttäisi paremmalta. Terveys ja hyvinvointi, sekä sitä kautta hyvä olo, ovat se juttu, miksi tätä työtä teen.             Mitä taas tulee mies/naisihanteeseeni, niin henkilökohtaisesti minua mielyttää enemmän naiselliset kurvit kuin vatsapalikat ja kireäksi trimmatut reidet, ja miehissä puolestaan viehättää leveät hartiat ja rautainen kosketus, millä harvemmin on mitään tekemistä salitreenin kanssa. En voi sanoa, että timmi vatsa oli plussaa, sillä liian usein treenatun kropan mukana tulevat myös turhamaisuus sekä kehokeskeisyys, jotka eivät kulje käsikädessä viehättävän huumorin, fiksuuden sekä hyvän luonteen kanssa. Mitä tavallisempi ja rennompi tyyppi, sen parempi! Pieni masu voi olla äärettömän söpöä, usko pois! 😉

En ole kehokeskeinen ihminen vaan ihanteeni lähtevät jostain ihan muualta kuin navan ympäriltä. Omien korvien väliini on takoutunut vahvoja ajatuksia omasta kehostani: miltä minun pitäisi näyttää ja minkä kokoinen minun pitäisi olla. Tällä ei ole loppujen lopuksi mitään tekemistä sen kanssa, mitä itse haluaisin ja missä minun olisi hyvä olla. Tämä kaikki juontaa juurensa jo kaukaa lapsuudestani; perhetaustoistani sekä koulukiusaamisesta. Tämä on myös osaltaan vaikuttanut ammatinvalintaani ravintovalmentajana.Olen löytänyt monenlaisia eri tapoja itsensä hyväksymiseen ja omien hyvien alueiden kehittämiseen, eikä niillä tarvitse olla mitään tekemistä kehonmuokkaamisen kanssa. Joskus käy niin, että innostus esimerkiksi painonpudotukseen löytyykin sen jälkeen, kun elämästä ja omista ajatuksista on muilta osin saatu tehtyä terveellisempää. Oma negatiivinen mieli ja minäkuva voivat olla äärimmäisen tuhoisia omalle hyvinvoinnillemme ja terveydellemme. Emme voi välttämättä vaikuttaa ympäristöön, jossa kasvamme, mutta voimme muuttaa sitä tietoisesti siinä vaiheessa, kun lähdemme asumaan omillemme. Tietyt tavat ja luonteenpirteet ovat syvässä, mutta opettelemalla tuntemaan itsensä ja omat todelliset ajatuksensa, on mahdollista löytää itsestään aivan uusi ihminen ja sitä kautta elämänilo hyväksyen itsensä ja oma kehonsa ilman tarvetta muuttaa omaa kehoaan tai inhoten kehoa jossa elää.

Pyrin yhä joka päivä hyvään, parempaan oloon itseni kanssa ilman, että mieleni asettaisi rajoituksia keholleni. Olen ollut eri kokoinen eri elämänvaiheissa ja vasta aikuisiällä oivalsin alkaa kyseenalaistamaan omaa mieltäni ja sen vaikutusta toimintaani sekä ulkoiseen olemukseeni: miten ajattelen >> siten syön. Mitä ja miten syön >> siltä näytän. Mitä negatiivisempia omat ajatukseni ovat >> sitä epäterveellisempää on syömiseni. Mitä epäterveellisemmin syön >> sitä huonommin voin henkisesti ja fyysisesti. 


Kun sain kaavan päässäni selväksi ymmärsin, että voisin itse muuttaa sitä. Nämä asiat eivät päde ainoastaan syömiseen, vaan oikeastaan kaikkeen mitä teemme. Kun liitämme ajatuksen oikeasti peliin ja teemme asiat tietoisesti itseämme kuunnellen, voimme saavuttaa asioita, joihin emme olisi uskoneet pystyvämme. Kyse on loppujen lopuksi hyvin usein peloista, joiden uskomme olevan suurempia kuin mitä me itse olemme. Se tekee meistä epävarmoja ja saa meidät käyttäytymään hassusti. Kun tuollainen hetki tulee, on hyvä istua alas ja hengittää syvään, ja sitten pohtia, mistä kyseinen ajatus tai tunne juontaa juurensa. Kun ymmärrämme syyn, voimme hoitaa seurausta.

Ravintovalmennuksessa ei ole kyse ainoastaan terveellisesti syömisestä, vaan kokonaisvaltaisesti terveemmän elämän oppimisesta ja sen hyödyntämisestä omassa elämässä. 

Ihanaa viikonloppua murut! 

PUS!

<3 LOLA


Very often people misunderstand my work as a nutrition coach. I’ve heard they say that corpulent and overweight people disgust me and that I want to get them lose weight just because I want them look better. Many people also think that my ideal man/woman has a fitness body with huge muscles and very low fat percent. 

Well.. neither is true. What comes to overweight and corpulent people they don’t disgust me and also I never encourage to lose weight only for looking better. It’s all about your health and good feeling! That’s what I want you to reach and this is why I do this work! 

And what comes to my ideal man/woman it’s not fitness body actually. I think it’s more sexy if woman has some ladylike curves instead fit thighs and if guy has broad shoulders and deep touch and I don’t think you can find it from the gym. Too rare fit body is in same package with smart brains and lovely character. And if you ask from me the little belly is more cute than hard trained abs! 😉

The body is not the thing to me. All the things I admire comes from somewhere else than around the belly button. I still have very strong idea of my own body: how should I look and what size should I be? This has actually nothing to do with what would I want or how would I feel the most comfortable with myself. This all comes from my past: from my childhood, my family backgrounds and from school when I was very bad bullied kid. This is also one reason more why I am working as a nutrition coach nowadays. 


I have found and create many different and working ways for example how to get to know yourself better, how to accept your body and how to improve yourself after or during hard life situations. It’s not usually anything to do with your body and sometime you can find the motivation for example to weight loss after I have helped you to think more healthy about yourself. Our own negative mind usually eats all the motivations and can be very harmful to our own health and feelings. We may can’t affect to our environment where where grow up but after we move to live on our own we can do this. We all have some manners and we have our own character deep inside us but when we learn to know ourselves and our real thoughts it is possible to find a new person in ourselves and find a life joy by that. The best thing is that this life joy comes out without any negative thoughts and without feeling uncomfortable in your own body: you won’t pressure yourself to change it anymore because you won’t hate it!

I’m still everyday striving to better feeling with myself without setting any limits to my body. I have had many different body size and shapes during my life depends on my life situation and not until adulthood I understood to start to question my own mind and thoughts and how do they affect to my appearance: How do I think >> How do I eat. What do I eat >> How do I look. More negative thoughts I have about myself  >> more unhealthy I eat. More unhealthy I eat >> Worse I feel. 


When I made this up in my mind I understood that I could change it by myself. And these format is not only for helping ourself with eating – it helps us with everything we do! When we start to think about what we do the same time when we do and learn to listen to our own mind and body we can reach and do things that we never believed we could!

So nutrition coaching I offer to my customers is not only learn to eat healthy or lose some weight. It’s also learning to live all the ways healthier and getting to know yourself better. Or finally. 

Sweet weekend, take care <3

xx,

Lola