Olemme vaativia hotellien suhteen, tästä syytä ollaan päädytty aina aika lailla samoille mestoille. Tässä taannoin SOLO SOKOS HOTEL TORNI HELSINKI tarjosi meille kuitenkin aivan uskomattoman elämyksen heidän hotellissaan ja saimme suuren kunnian nauttia yhdessä Mo’n kanssa heidän täydellisesti varustellusta hotellistaan, upeasta huoneesta, hyvästä ruoasta, rentouttavista yöunista sekä äärimmäisen ystävällisestä palvelusta. Unohtamatta SOLO SOKOS HOTEL TORNI HELSINGIN uskomattomista näköaloista.

Kaiken tämän lisäksi kyseiseen hotelliin liittyy aivan mullistavaa historiaa. Hotelli on avattu vuonna 1931, se oli tuohon aikaan Suomen korkein rakennus, jota pilvenpiirtäjäksikin kutsuttiin. Kaikissa tämä ei aiheuttanut ihailua ja ihastusta, mutta Torni saatiin kuitenkin vankasti pystyyn ja sen ovet saatiin auki. Tyylikästä klassismia edustavan rakennuksen suunnittelivat arkkitehtiveljekset Jung & Jung, joiden toimisto on vastannut myös muiden merkittävien rakennusten suunnitellusta Suomessa. Esikuvanaan Tornia suunnitellessaan veljekset käyttivät 1920-luvun amerikkalaisia pilvenpiirtäjiä. Ja itse New Yorkissa asuneena ja eläneenä, kokeneena voin vain todeta, että suunnitelussa on onnistuttu erinomaisesti. Kerrassaan kaunista!

Maisemallisesti hyvin näkyvä Torni oli loistelias uuden ajan hotelli, yhdistelmä art decoa ja funkkista, ja sitä se on yhä. Torni kohoaa kauniisti Helsingin keskustassa ja sijainti on niin loistava, että jos vain maltat hotellista lähteä, ovat kaikki palvelut aivan käden ulottuvilla.

Hotellin sisäänkäynti on myös itsessään erityisen kaunis, astuessani sisään hotelliin voin vain kuvailla tunnetta arvokkaaksi ja hyvin hienostuneeksi.

Oma hotellielämyksemme oli aivan erityinen. Huoneessamme oli oma parveke, joka soi meille omaa ihanaa rauhaa, lisäksi parvekkeen katossa näkyy ihastuttavaa historiallista designia. Näkymät parvekkeeltamme avautuivat keskustaan ja sain ihailla ympärillä olevia rakennuksia ja seurata kaupungin vilskettä, joka ei kuitenkaan ääninä kantautunut hotellihuoneeseen. Oli aivan ihanaa nautiskella raikkaasta ilmasta pitkän kylvyn jälkeen. Huoneessamme oli moderni, erityisen mukava kylpyamme, josta en malttanut nousta pois lainkaan. Myös aamuteet parvekkeella ennen aamiaista teki olosta aivan ihanan.

SOLO SOKOS HOTEL TORNI HELSINKI on vastikään täysin remontoitu kuitenkin historiaa kunnioittaen. Hotellista löytyy paljon kauniita ja mielenkiintoisia yksityiskohtia ja historian voi todella tuntea hotellissa vieraillessaan. Lisäksi merkittävää on mainita, että TORNI HELSINKI on Suomen ensimmäinen hotelli, joka kantaa pitkät juuret aina sota-ajoista tähän hetkeen. Kaiken tuhon keskellä hotelli säilyi sodan aikana vahingoittumattomana.


Moses, joka rakastaa hotellielämää vielä minuakin enemmän, nautti omasta pedistä, joka oli hänelle varta vasten huoneeseen tuotu, samoin vesi- ja ruokakupit ja oma pieni herkkupussukka.

Suuret kiitokset SOKOS HOTEL TORNI HELSINKI mitä ihanimmasta vierailusta. Lisäkiitokset koko henkilökunnalle sekä hotellipäällikölle, joka soi aikaansa minulle kertoakseen hotellin historiasta. Tämän jälkeen innostuin suuresti tutkimaan TORNI HELSINGIN historiaa.

Lämmin suositus kaikille, jotka kaipaavat luksusta ja hemmottelua elämäänsä lyhyemmäksi tai pidemmäksikin aikaa, sekä kaikille työmatkalaisille. TORNI HELSINKI on erinomainen valinta jokaiselle historiasta kiinnostuneelle ja tyylitietoiselle ihmiselle. Ja koiralle. Ei siis ole mikään ihme, että hotelli on vetänyt puoleensa myös merkittäviä vieraita kuten Lee Harvey OswaldRoger MooreMika Waltari sekä monet muut merkkihenkilöt.