Ohjelma on nyt ulkona. Olen puhunut blogissa avoimesti kaikesta; elämästä, ja sehän tarkoitus. Kertoa teille, rakkaat lukijat, että meillä jokaisella on meidän oman kamppailumme ja taistelumme. Jos ei fyysisesti, niin henkisesti, mielellisesti. Aina. Puetpa sä päälle sitten Guccia tai Versacea – tekeekö se sun olon paremmaksi? En aio valehdella, tässäkään – totta hitossa se tekee, koska niillä on meille merkitystä, mutta ehkä eri syistä kuin luulet. Mutta tekeekö se sut onnelliseksi? Ei. Onnellisuus tulee muualta.
___________________________
TV-show is out now. I have talked about everything about our life so openly on blog; about life, you know, that’s the thing, being real. Telling you, dear readers and followers, that all of us have our own battles and fights, whether physical or mental. Always. No matter if you are wearing some Gucci or Versace – does it make us feel better? H*ll yeah, I am not gonna lie, but does it bring us some happiness? No. The happiness come from somewhere else.

Mistä? Itsestä. Mutta miten? Niinpä. TV-ohjelman (Sinkut paljaana 3. tuotantokausi) olen saanut paljon yhteydenottoja niin toimittajilta kuin seuraajilta ja lukijoiltakin. Itsemurhayritykseni on herättänyt kysymyksiä mediassa; miten selvisin, miten pääsin jaloilleni? Kun menetin Picasson, romahdin, väsyin vielä kaiken helvetillisen väsymyksen jälkeen niin pahasti, etten enää löytänyt syytä elää. En voimia elää.

Totuus on, että elämä on elämää, jaloilleen voi päästä ja minä pääsin terapian ja rakkaan Moseksen avulla, mutta silti, on paljon työstettävää mielessä. Eikä sitä poista mikään ulkoinen ihanuus, ei käsilaukut, ei hiustenpidennykset, ei räpsyttimet.. siksi en niitä käytäkään. Mutta omat “turhamaisuuteni” minullakin on. Mutta olenko kunnossa, en h*elvetissä olen, mutta hengitän ja tulen olemaan.

Mutta mistä onnellisuus ja hyvä olo sitten tulee. Annahan kun kerron, mitä tarkoitan sillä, kun sanon, että “itsestä”. Se tulee siitä, että voit hyvin itsesi kanssa ja se on pitkä matka. Jostain on kuitenkin aloitettava. Jaan oman listani teille nyt pohdittavaksi.
______________________

So, where? And how? Yeah, that’s the freaking f*cking guestion. After the TV show (Beauty and the Single) I have got lots of questions about me trying to kill myself not even for so long time ago. And I can understand. You can see us on social media being so happy and so on, beautiful pics and so. But the truth is, when I lost my Picasso it destroyed me and I couldn’t find a reason to be alive anymore.

But then Moses, my new dog, happened. Thank you forever Gabriel, Jennifer, Cynthia, Nick, Gene, Kate, Sarah… THANK YOU!!!! And thank you for my therapist, you have kept us going after this tragedy. But what I can say, if you ever have any updowns, go get some help as it’s the first step to all help. You can start with a trusted friend or so, just talk, but I please, I bed, find and therapist and share.

But yes, despite Moses I have so much going on my mind and so, but without him, I don’t feel strong enough to do it. So if you can find some support from animal or friend, go for it. Be brave. It can be anything, even volunteering, as charity is still one of those ways that I keep going.

But then back to topic about happiness and wellbeing, where it’s coming from and so on. Well, let me tell you something where mine comes from, the balance with ourselves and happiness and wellness. 

MISTÄ ONNELLISUUS JA TASAPAINO KOOSTUU: 
• Eliminoi toksiset ihmiset ympäriltäsi ja elämästäsi, se ei ole itsekkyyttä, se on itsestäsi välittämistä
• Aloita aamut rauhallisesti, ota oma hetkesi ja aloita se olemalla kiitollinen siitä mitä on tässä ja nyt
• Ympäristö: huomaa kaiken kauneus. Kaikki ei ole vain itsessä, ympärillä on niin paljon
• Huomaa ihmiset: anna heille aikaa ja anna heidän antaa aikaa sinulle, ihan vaikka bussissa istuessa
• Liikunta. Liikunta on masennuslääkkeistä tehokkain. Aloita kevyesti, edes 5 minuutin kävely päivässä ja lisää sitä hiljalleen
• Ravinto. Stressin ja ahdistuksen keskellä tulee pistettyä suuhun ruokia, jotka usein vain pahentavat oloa. Valitse hitaita hiilihydraatteja, laadukasta rasvaa ja proteiineja lautasellesi. Syö säännöllisesti.
• Rauhoitu. Ota omaa aikaa itsellesi työn ja kiireen keskellä.
• Käsittele tunteitasi ja stressiä joko yksin, yhdessä ystävän tai hyvän terapeutin kanssa.
• Luovu kaikesta turhasta. Usko pois, tämä puhdistaa. Se mitä et tarvitse, lahjoita hyväntekeväisyyteen tai myy.
• Uni. Kiinnitä huomiota riittävään unen saantiin.
• Ole luova. Mitä se ikinä sinulle tarkoittaakaan; maalaa, laula, tanssi, päästä tunteesi ulos luovuuden avulla.
________________________
WHERE THE HAPPINESS AND WELLBEING REALLY COMES FROM: 
• Be brave and eliminate them toxic people in your life. It’s not selfish, it only caring about yourself and about healthy self love. Baby, I know what I am talking about. Trust me, it’s worth it. You ARE WORTH IT!
• Start your mornings with peace. Take your own time and start the day by being grateful for what you have here and right now.
• Environment: notice all the beauty around. Not everything is only in you, but around us. Keep your eyes and senses open, my dear
• Notice them people, even though they might give you some anxiety (as I know very well). Give them your time and let yourself giving their time for you. Just even in a bus or so. It matters. You can make someone’s day.
• Move your body. Moving your body is bestest thing ever if I have to compare to depression medications or so. But no, I am not talking about fitness. Just going for a walk with peaceful, with no earphones and so, just being there for you. Even for five minute. And by time you can add it to me more when you have some energy enough. It heals your mind, believe me.
• Nutrition. Due the stress and anxiety and depression we ended up stuffing out mouth out so much unhealthy things. And yes, sugar and fats, they make you feel better for a while, but then the self-blaming  reaches you out. So please dear, choose slowly soaking carbs and healthy fats, and real protein on your plate. It regularly.
• Calm down. Take you own special, YOUR TIME after work and due the business.
• Handle your feelings and stress whether alone, with your trusted friend or with good therapist.

• Get rid of the unneeded stuff. Believe me, it cleans you and your precious soul up. What you don’t need, do not storage but donate or sell.
• Keep focus on your sleep quality.
• Be creativity. Whatever it means to you; paint, sing, dance, just get your feelings out by being creative.

Love to you all, forever

Lola