No niin, se olis sit ulkona nyt. Ei vaan ihan kohta. Kaksi päivää vielä ja sit pääsette näkemään ja kokemaan, mitä ja minkä eteen me ollaan paiskittu kuvauksia koko viime kesä ja pitkälle syksyyn. Revitty sydämemme ja mielemme auki koko kansalle. Miksi? Ei meistä kukaan siksi, että TV:ssä olisi coolia olla, ei näiden aiheiden äärellä. Me nostetaan esille raskaita asioita, jotka ei hymyilytä. Ne repii ja itkettää. Onneksi ohjelmassa on vastapainona raikuvaa huumoria ja me tytöt pidettiin ihan pirun hauskaa toisiimme tukeutuen kun kyynelet saatiin kuivattua. Tuotantotiimi oli enemmän kuin upeasti messissä, piti huolta sekä fyysisestä että henkisestä hyvinvoinnista, mikä oli tän prokkiksen aikana aivan hiton tärkeää.
____________________________
Okay, it’s going to be on the air now. SO SOON!!!! In two days! My goodness, time has flown fast and it’s time to release what have we been working on and with for all past summer and fall: The Sony format TV show by original name called Beauty Queen and Single, in Finnish Sinkut Paljaana.

For many people the name of the show may sound shallow and so, but it’s far from that – well, our 3 season is, as I can say. Honesty, I have to tell I never watched the show before. I don’t like reality TV not so much even TV, and when I was asked to join in, I was very very prepared. After all when the producer of the show contacted me, I said yes. And there we went.

       
Kyseessä on Sonyn formaatti, alkuperäiseltä nimeltään Beauty Queen and Single, suomeksi Sinkut Paljaana ja nyt on kyseessä 3. tuotantokausi. Nimi särähtää monen korvaan pinnallisena shittinä, mutta ainakaan tämä kolmas tuotantokausi ei sitä ole. Ohjelman tarkoitus ja sisältö on sitä, että puhkaistaan kupla tästä somekylläisestä maailmasta ja filter-elämästä hetkeksi. Kerrotaan miten kuuluisuudesta, rahasta tai mistään muka-niin-upeasta huolimatta meillä jokaisella on omat hirveät taistelumme, meistä kukaan ei pääse tässä elämässä helpolla. Toivon, että vaikeuksista huolimatta me kaikki, ja te rakkaat lukijat, ette lakkaa taistelemasta, jossain vaiheessa elämä antaa kaiken hyvän, mitä olemme itse antaneet, takaisin.
____________________________
The whole idea of the format is, that 6 known single woman are opening their real life story for support and help in this sadn world where we are drowning into social media, filters and so on. On the show, we take all the makeup off and show our real, filter-free faces; no hair extensions, no lashes done and wearing just a very regular “dress” what we actually called as “robe”, you know what monks are wearing.
Voi tuntua lälläriltä kun sanon, että tämä oli yksi elämäni raskaimpia läpikäyntejä oman itseni kanssa, ja kaikesta huolimatta, ohjelmassa sivutaan vain paria osa-aluetta elämässäni, tuskaisimmat ja syvimmät arvet kuuluvat kirjoihin ja kansiin, enkä niiden repimiseen julkisesti ollut tässä kohtaa vielä valmis. Aihenaani ohjelmassa on syömishäiriö, sekä sivuaiheenani lähisuhdeväkivalta.
____________________________
Kun minua pyydettiin mukaan ohjelmaan reilu vuosi sitten, olin todella varautunut. Suhtautumiseni tosi TV:n (vaikka tämä keskustelupohjainen asiaohjelma onkin) on todella kriittininen. En katso TV:tä juurikaan, leffoja suoratoistosta silloin tällöin, joten koin olevani kaukana tästä. Kun tuottaja itse sitten oli minuun yhteydessä, kävin koekuvauksissa ja totesin, että tässä on syvempi tarkoitus taustalla kuin viihde. Että tämä ohjelma voi antaa toivoa ja voimaa ihmisille, jotka kamppailevat syvissä vesissä. Jos olisin itse saanut vastaavanlaista vertaistukea nuorena, olisin voinut selviytyä paremmin. Minä taistelin yksin, aivan kuten niin moni muukin. Rakkautta teille kaikille, jotka kärsitte tavallanne, älkää jääkö yksin. Apua saa mm. sekasin247.fi:stä

It was tough and even though the filming is over, there is so much going on in my mind. The staff made amazing job with putting everything together, and I need to remember the watchers, that there is always so much material you are never going to see. Much crying, emotions and what comes to my part, I also had a seizure while shooting one of the episodes, and they needed to stop filming due the ambulance came. Also, I injured my hand there, clumsy me..Lähdin mukaan siis täydellisenä targetina se, että jos voin auttaa edes yhtä katsojaa, olen tehnyt hyvää työtä. Ihan niin kuin kaikki muutkin tytöt.
___________________________
After all, it was hard for all of us. But no matter what so important as the matters we are talking about, openingn our heart and souls up are something we really should talk more. And from all my heart I wish seeing this show, hearing them stories and seeing what the reality is. Also remember, those topics we are talking are just tiny parts of our lives and there lots more, no one gets easy in this life. No one. No matter how much money or fame you have, we all have our issues.


Vaikka kuvaukset on nyt purkissa, on tämä silti jättänyt ikuisen jäljen minuun ihmisenä. On mahdotonta ymmärtää millaiseen maailmaan TV-studio sut imaisee, se on oma kuplansa, niin kaukana todellisuudesta. Lavasteet, toistot, kaikki.. se ajoi itseni hulluuden partaalle enkä ole ainoa, joka koki romahduksia. Me tytöt pidettiin yhtä ja tuettiin toisiamme, mikä on uskomattoman upeaa ja kaunista. Suuret kiitokset myös tuotantotiimille joka huolehti enemmän kuin hyvin sekä henkisestä että fyysisestä hyvinvoinnistamme.

Kuten sanoin, se oli rankkaa. Ei ole salaisuus, että kärsin vaikeasta paniikki- ja ahdistushäiriöstä, sen lisäksi vaikea-asteisesta masennuksesta, josta en ole julkisuudessa puhunut. Picasson poisnukkuminen kesken kauden kuvausten oli isku sieluuni ja romahdin täysin. Kuvaukset olivat osaltani niin rankkoja, että kuvaukset oli kerran keskeytettävä sairauskohtaukseni vuoksi ja paikalle jouduttiin soittamaan ambulanssi. Tällaiset jutut ovat kaltaiselleni herkälle ihmisille h*lvetin noloja ja raskauttavia. Oman pään ja kehon kanssa on kuitenkin opittava elämään. Kiitos tuotantoyhtiölle kaikesta tuesta ja avustanne niin hyvinä kuin hirviömäisimpinäkin hetkinä.

Mutta huolimatta siitä kuinka hiton rankkaa tämä oli meille kaikille, oli se sen arvoista. Kuten sanoin, jos edes yksi katsoja kokee saavansa vertaistukea, olemme onnistuneet.

Suosittelen lämpimästi katsomaan ohjelman:
4.4. alkaen YLE Areenasta
Yle TV2: ke 5.4 – ke 10.5. (1 jakso/vko n. klo 21:50, lähetysaika vaihtelee hieman)

Rakkautta ja uskallusta teille, rakkaat lukijat,

Lola
______________________________
I can warmly recommend you watching the show and I also I want to highlight that there might be some triggers, so if you feel needing ANY kind of mental support whenever in your life, don’t hesitate to get some help. In Finnish you can find some from chat sekaisin.247.fi

I will share a link here when the SHOW is up to see online, hopefully overseas.

Sending love and courage to you all <3

Lola