As you know, we were spending Moseses birthdays awhile ago. And as always when it comes to the party, I wanted it to be perfect. I doesn’t come to my own birthday, tho. That’s why I am most grateful and still so amazed that my amazing fiancé crated up such a wonderful birthday for me last year. And this year we are definitely going to do something together again!

But talking about them cakes. And about my fiancé, you know we are getting marries next year in summer time which is our both favorite season. So who made them amazing cakes for BOTH of Moses’es b-day, the first one and second one, it’s Iina who owns her wonderful home bakery in Raisio, super near Turku and Naantali. It was super super easy to bring them cakes to Helsinki from Naantali as Iina really packs them well! Also, we had some cold packs all around so everything happened wonderfully well.

I am so happy for the results, tastes and all the experiences and all the team work with Iina that I can’t recommend anyone else to bake them cakes to your parties, too, than her. Iina takes orders by email:
iinalovestobake1@gmail.com and on instagram: @iinalovestobake or on Facebook: Tmi Iina loves to bake
You can see her creations on her social media. Here’e our such wonderful cake!!!
__________________________
Kuten kaikki tiedämme, vietimme Moseksen ihania synttäreitä kahteen otteeseen. Ekat Naantalissa ja toiset Stadissa. Kuten aina, haluan järjestämieni juhlien olevan upeat, vieraiden viihtyvän ja kaiken olevan tiptop. Se ei olisi onnistunut ilman Iinaa. Iinalla on kotileipomo Raisiossa, lähellä Turkua ja Naantalia, käytännössä lähellä koko Turkua. Hänen luotaan on helppo hakea hakut ja muut herkut. Meillä hommat Iinan kanssa hoituvat todella ihanasti, kakut olivat ajoillaan perillä, vieraat hurrasivat hänen luomuksilleen ja ah, maut olivat kertakaikkisen upeat. Tarkoitan, ei vain yhtä ja samaa massaa, vaan maut todella erottuivat toisistaan. Olen kokeillut paljon kakkuja ja kakkutaitelijoita, joiksi myöskin Iinan luon, Turun, Helsinkin ja Tampereen alueella ja voin vain todeta, että suosittelen Iinaa yli kaikkien näiden.

IIna ottaa tilauksia vastaan sähköpostilla: iinalovestobake1@gmail.com ja instagramissa: @iinalovestobake tai Facebookissa: Tmi Iina loves to bake
Iinan taidenäytöksiä pääset näkemään myös hänen mainitsemillani somekanavilla. Tässä meidän AIVAN IHANA kakku!!


Iina is wonderful. She is warmhearted and totally put her heart into baking. As she saids, her first memories about baking are them moments when she was baking with her momma and grandma. They baked blueberry pies and spoon cookies. The best things, as she highlights, were, when they went to pick up them blueberries and rhubarbs, and then after helping momma and grandma with baking. And especially with the quality, she really made sure that the dough was perfect before they started the baking itself.

I also asked her what made her to crate her very own home bakery? And she told me that it had been her dream for years, for many many years, but the life situations seemed never been right for her. And also, as she added, she needed some more bravery. When she then got to school to finish her studies and left home to take care of her precious kids, she got tons of new views and ideas, and also the bravery which had been missing. I, by myself really was very impressed when I heard that, it was beautiful! Such a strong, brave woman! But then the Covid attacked and she lost her job. Bust she didn’t let it get her down, instead she got some more power by moving away from Vantaa to Raisio, to bigger home where also was the bigger kitchen and that’s how it started. She created her very own business which is not selfevident in Finland. Let me tell you, it’s not so easy. It ask a lot! But back to Iina and her kitchen. That wasn’t all, she wants to highlight how precious and important it was to have and get some support from her family and friends. I am very proud of her <3

Our cake was a wonderful white chocolate cheesecake with caramel heart inside of it. I myself created them charters on it, but don’t worry, also Iina is such a wonderful with that!

On below you will see them amazing creators from Iina.
___________________________

IIna on IHANA, sekä kaukkumestarina että ihmisenä. Hänen kanssaan loihditaan kakku kuin kakku, tai ihan vaikka karjanpiirakoita tai perinteistä pullaa. Hän on ihmisläheinen ja helposti lähestyttävä persoona. Se antaa suurta plussaa, kun suunnitellaan tärkeitä kakkuja ja leivoksia yhdessä mieleenpainuviin tilaisuuksiin. Ja mieleenpainuvuutta hän tosiaan herkkuluomuksillaan loihtii.

Tahdoin kovasti tietää, mikä on Iinan ensimmäinen muisto leipomisesta, sillä sehän kertoo niin paljon siitä, miten hän on tälle alalle lähtenyt. Hän kertoi näin:

“Leivoin pienenä paljon mamman ja mummun kanssa. Paljon tehtiin mustikkapiirakkaa pullataikinaan tehtynä ja lusikkaleipiä.

Ne oli niitä parhaita hetkiä lapsuudessa kun ensin käytiin poimimassa mustikat ja raparperit ja sitten sai auttaa mammaa tai mummua leipomisessa. Ja varsinkin laadunvalvonnassa, kun sai maistella taikinaa.”

Totta kai kysyin Iinalta myös, mikä sai hänet aloittamaan oman upean kotileipomon? Hän kertoi, että se oli ollut haaveena vuosia, mutta elämäntilanne oli pitkään sellainen, ettei se ollut mahdollista. Ja uskallustakaan ei ollut tarpeeksi. Kun hän sitten sai opiskelupaikan ja jäi hoitovapaalle aiemmasta työstään, hän sai paljon uusia näkökulmia ja enemmän rohkeutta. Minä todella vaikutuin tästä, rohkea nainen! Mutta sitten, juuri kun kun hän valmistui leipuri-kondiittoriksi, hänet lomautettiin Koronan takia. Ja sitten, oikeastaan suureksi onneksi, muutto Vantaalta Raisioon isompaan kotiin vihdoin mahdollisti ikioman toiminimen perustamisen. Uuden kodin myötä kun myös keittiö suuren. Eikä siinä tietenkään kaikki, perheen ja ystävien kannustus edesauttoi häntä paljon.

Meidän kakkumme oli ihana, taivaallinen valkosuklaajuustokakku kinuskisydämellä. Itse tein hahmot kakun pinnalle, mutta ei syytä huoleen, myös Iina on hahmojen luomisessa uskomattoman taitava!

Ohessa kuvia Iinan loihtimista kakuista.