Kuinka pitkä matka sinulla on lähimmälle torille? Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että juuri torilta löydät ne ihanat tuoreet kauden vihannekset ja marjat, tuoretta leipää ja kukkiakin kotiin viemiseksi? Lisäksi torilla vallitsee se ihana torifiilis, joka tarttuu matkaan jo pelkästään torin läpi kävellessä.

Lauantaina oli hieno päivä, aurinko paistoi ja ilma oli lämmin. Se pisti suun kääntymään hymyyn ja koko keho tuntui energiseltä. Tuona ihanana lauantaina meillä oli Marian kanssa toripäivä: suuntasimme kohti Turun kauppatoria hippulat vinkuen, mieli syksyn ensimmäisissä omenoissa ja tuoreissa kanttarelleissa!

Pirteyttä ja hyvää oloa


Hyvä fiilis torilla tarttuu ja jos mieli on maassa, on tori mainioin paikka mielialan kohottamiselle. Torille voi myös suunnata nälkäisenä, sillä huonoja valinta siellä tulee harvoin tehtyä. Torilla on tarjolla tuoreita marjoja ja vihanneksia, syksyisin omenoita sekä muita syksyn hedelmiä kuten luumuja ja nektareita. Voit nauttia kahvit ja katsella ihmisten vilinää samalla kun huolehdit jääkaapin täydentämisestä ilman sitä tavanomaista kauppakiirettä ja -stressiä, lisäksti tori on mitä mainioin paikka tavata ystäviä! 

Nautimme Marian kanssa torin tarjoamista herkuista, maistelimme ja haistelimme, tunnustelimme ja ihmettelimme. Meitä vastaan tuli mitä kummallisempia kasviksia ja mitä erikoisemman muotoisia kurkkuja. Nauroimme ja koimme uutta, mikä onkaan sen parempi tapa viettää lauantai-aamupäivä?


Usein monet kasvikset ovat torilla huomattavasti edullisempia kuin kaupasta ostettuna, lisäksi tuoreus on aina taattu ja laatu korkea – toreja kannattaa siis suosia! Torilla kannattaa muistaa pitää mukana käteistä, sillä kortti ei kovinkaan usein käy maksuvälineenä. 

Lindrothin puutatha, Deliverde – Puhtaasti parempaa, kotimaista hyvää


Oma suosikkikojuni Turun kauppatorilla on ehdottomasti Lindrothin puutarhan torimyymälä, josta saat kaikki tarvitsemasi kasvikset ja vähän päälle! Lindrothin puutarha Deliverde on Maariassa, 8km Turun keskustasta sijaisteva perheyritys, joka tuottaa laadukkaita isoja salaatteja ja vihanneksia. Kun kurkistat kojuun, huomaat, että se on koottu rakkaudesta näin terveellisiin herkkuihin: on värien loistoa, on käsinkirjoitettuja kylttejä, on ihania puulatikoita tuomassa tunnelmaa.. Kaikki on kauniisti esillä ja palvelu on mitä ihastuttavinta! Tätä kojua en toiseen vaihda, kokeilepa sinäkin!

Lindrothin puutarha Deliverde tarjoaa kiistatta torin parhaan valikoiman, sanon minä! Kukkakaalejakin on joka lähtöön, aina valkoisesta pinkkiin ja oranssiin. Löytyy myös kummallisen näköistä palmukaalia, sekä mitä söpöimmät irtsarit! 


Torilta kannattaa bongata myös varsin edullisia tarjouksia. Itselläni on meneillään hyvin vahva kaalikausi (olen ihan hulluna tuohon syksyn herkkuun!) ja olinkin enemmän kuin mielissäni, kun löydin Deliverden kojusta kaalit näppärään kappalehintaan. Kaupasta ostettuna tämän kokoinen käärylekaali maksaa noin seitsemän euroa. Torilla voi siis tehdä myös säästöä!

Torilla aika hurahtaa, joten sinne kannattaa varata reilusti aikaa. Viikonloppuisin torille kannattaa suunnata heti kun tori aukeaa, sillä torimyyjät lähtevät viikonlopun viettoon noin kolmen maissa iltapäivällä. Viikolla tori aukeaa aamuisin jo aikaisella ja on auki iltaan asti, voit siis töiden päätteeksi tehdä torikävelyn ja hoitaa ostoksesi kotimatkalla. 

Jos jokin torikojussa hämmentää, kysäise apua kauppiaalta, he auttavat sinua mielellään. Yllätyt torin hyvästä palvelusta ja jo pelkästään se saa sinut haluamaan torivisiitille uudestaan. Tori on auki loppusyksyyn asti, ilmoista riippuen. Sinulla on siis vielä hyvin aikaa!

Otapa suunnaksi tori, kun haluat alkusyksyyksi terveellistä ja mielekästä ohjelmaa. Lähde metsästämään tuo meidän lauantaina kokema hyvä olo ja Deliverden herkut, mikäli asustat Turussa!

Ihanaa viikkoa kaikille!

PUS! 

<3 LOLA