Yhteistyössä: Turun Osuuskaupan Prismat 

Viime viikolla puhuttiin luomusta ja tänään jatketaan samasta aiheesta reseptin kera. Jaksan päpättää loputtomiin siitä, että pysyäkseen hyvässä kunnossa tai polttaakseen rasvaa ei tarvitse valmistaa fitness-ruokia, vaan voidaan syödä ihan tavallista ruokaa.

Jos et vielä lukenut keskiviikon postaustani pelättyjen ruoka-aineiden terveellisyydestä, niin lukaisepa täältä >>Omaa herkkuani on lapsesta saakka ollut makaronilaatikko. Prismasta saatava Kotimaista Luomu Jauheliha 17% sopii täydellisestä tähän ruokaan. 

Makaronilaatikko maistuu myös seuraavana päivänä. Itse tykkään lämmittää sen pannulla, jolloin siitä tulee ihanan rapeaa.

Did you already read my latest post about foods we have started to avoid no matter they are super healthy? Like pasta and potatoes? Read it here >> Now I am going to share my all time favorite recipe which may surprise you: it’s macaroni. Finnish style macaroni is healthy and tastes so darn delicious. YOU MUST TRY! xx, Lola

Makaronilaatikko resepeti, 6 annosta. Finnish macaroni, 6 portions. 

1ps (400g) Myllyn Paras (Luomu) makaronia / 400g macaroni
400g jauhelihaa (Kotimaista Luomu 17%) / 400g minced meat
1-2 (luomu) sipulia / 1-2 onion
3 (luomu) kananmunaa / 3 eggs
1 l (Valio Luomu) maitoa / 1 liter milk
Suolaa ja pippuria maustamiseen

Halutessasi (luomu) juustoraastetta / grated cheese if you likeValmistus. How to make it: 

1. Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. / preheat oven to 200 degrees. 

2. Keitä uunin kuumetessa makaronit ja huuhtele ne lävikössä. Itse tykkään jättää makaronit puolikypsiksi, sillä ne kypsyvät vielä uunissa. Toisinaan minulle maistuu erittäin hyvin kypsynyt makaroni, valitse siis keittotapa oman mielesi mukaan. Jos haluat päästä erityisen helpolla, voit myös jättää makaronit keittämättä (jos et keitä makaroneja, lisää maitoa 3dl) / boil the macaronis and rinse them slightly. 

3. Pilko sipuli ja kuumenna paistinpannu. Lisää kuumalle pannulle jauheliha ja hetken kuluttua sipulit. Anna sipulin ruskistua jauhelihan rasvassa, erillistä rasvaa ei tarvita. / chop the onions and preheat the frying pan. Add the minced meat and a while ago add onion chops also. The oils of fats are not necessary to add. 
4. Kaada maito kulhoon, lisää munat ja mausteet. Sekoita joko haarukalla tai vispilällä tasaiseksi munamainoksi. / pour the milk in a bowl and add eggs and spices. Mix well with a fork for example. 

5. Voitele vuoka kevyesti öljyllä tai margariinilla. Kumoa vuokaan ensin makaronit, sitten jauheliha-sipuliseos ja sekoita tasaiseksi. Kaada päälle munamaito ja sekoita hieman, jotta munamaito peittää varmasti ainekset. Ripottele pinnalle halutessasi juustoraaste. Juuston voi lisätä myös paiston puolivälissä, jolloin se tummu liikaa. / grease the baking pan and pur the macaronis in it. Add minced meat with onions and mix well. Finish the food by pouring the egg-milk mixture on the top and mix again. Put some grated cheese on the top if you like. You can also add the cheese about 30 minutes later, between baking. 6. Paista makaronilaatikkoa uunin alatasolla noin tunti. / bake it in oven about 60 minutes and serve with ketchup as I like to enjoy it! Wish you like my Finnish favorite macaroni food! xx, Lola

Sitten vaan koko perhe herkuttelemaan hymyissä suin, 

Nam, nam NAMIA! Terveellistä viikonloppua, 

PUS!


<3 LOLA

 


Uunivuoka – Arabia Uunikokki, Prisma Mylly I Baking pann – Arabia Uunikokki
Astiat – Iittala Taika I Dishes – Iittala Taika
Respetin ruokatarpeet – Prisma Mylly, Raisio I Ingredients for recipe – Prisma Mylly, Raisio