Olen puhunut paljon siitä, miten positiivisen palautteen saaminen meihin ihmisiin vaikuttaa: sillä on kantava ja nostattava vaikutus. Mutta aivan yhtä lailla voimme saada hyödyllistä tietoa omasta toiminnasta ottamalla vastaan negatiivista palautetta. Vaikka meidän jokaisen onkin tärkeää pohtia millä tavalla itse suhtaudumme negatiivisen palautteen saamiseen ja millaisen reaktion se meissä aiheuttaa, puhun nyt kuitenkin siitä toisesta puolesta: negatiivisen palautteen antamisesta.

For so long I have talked about giving the positive feedback and how does it makes us feel. Getting some positive feedback feels good, it boosts our energy levels up and makes us smile. But as important as giving and getting some positive feedback is the negative feedback also. Let’s talk about them both feedbacks just a little bit more again. Palautetta vastaanottaessa on aina tärkeää ymmärtää palautteen antajan todellinen tarkoitusperä, puhutaanpa hetki siitä.

When we receive the feedback is very important to understand why someone gives is to you. There are many different reasons and with girls it’s nowadays pretty hard to recognize who really means it and who don’t.

Positiivisen palautteen antaminen mielistelläkseen toista: palautteen antaja ei ole tyypillisesti sinulle ystävällinen ja mahdollisesti haluaa sinulta nyt jotakin. Älä astu ansaan. Älä myöskään ryhdy koppavaksi vaan kiitä ystävällisesti, mutta ymmärrä mielistelyn todellinen tarkoitusperä.

Giving the positive feedback for getting something from you: this is when the person is not someone you know or someone who not usually talks to you or even likes you. This time this person usually just wants something from you. You don’t need to be nasty if you see the real purpose of the feedback, just don’t let anyone use you or get your down. 

Positiivisen palautteen antaminen johtaakseen toista harhaan: tämä on valitettavan yleistä nykyään. Kehutaan toista silloin, kun toinen on kaikkein vähiten edukseen tai toiminut väärin. Kannustetaan siis olemaan “huonompi”, näyttämään hölmöltä ja tekemään virheitä. Olen törmännyt tähän usein ja niin on moni muukin. Miesten keskuudessa tällaista ei tapahdu, mikä kertoo sukupuolestamme paljon.

Giving the positive feedback for misleading you: this is so sad and so general problem with girls today. For some sad reason girls want you to make yourself to look as stupid and as bad as possible, and behind your back they laugh so horrible way. I have found myself in there so many times and all the time it felt so horrible! So do not always believe what the people tells you. The compliments are not always the real ones!

Positiivisen palautteen antaminen siksi, että todella tarkoittaa sitä: emme myöskään aina osaa ottaa hyvää palautetta ja kehuja vastaan. Tämä saattaa johtua siitä, että emme kuule sitä usein tai siitä, että meillä on heikko itsetunto. Kun toinen tarkoittaa mitä sanoo, sen tuntee.

Giving the positive feedback for real meaning: yes, sometime someone REALLY means it but because of a weak self-esteem or because we not so often hear anything nice we just can’t receive it. When someone say something with real meaning you can really feel it – by time you will learn how to recognize it. 

Positiivisen palautteen antaminen siksi, että yrittää näyttää toisten silmissä paremmalta:
tämänkin kyllä huomaa, mutta onko sillä loppujen lopuksi väliä, jos palautteen antamisella ei ole huonoa tarkoitusperää? Mielestäni ei. Ota kehut vastaan ja kehaise takaisin jos siltä tuntuu. Tärkeintä on, että et koskaan ala vähätellä itseäsi – sinulla ei ole siihen mitään syytä!


Giving the positive feedback for looking better person: as I said you will learn how to recognize if someone means the good feedback or not. But anyway does it really matter if there is no bad purpose behind the feedback. I don’t think so. Let’s enjoy of it and give the nice feedback back if you feel so! The most important thing is you won’t belittle yourself – you have no reason to do that!
Nyt päästäänkin sitten asiassa siihen todelliseen vaiheeseen, nimittäin negatiivisen palautteen antamiseen. Se tuntuu olevan tänä päivänä enemmän kuin arkipäivää. Kehuja annamme harvoin, sillä emme tahdo toisen joko tietävän hyvistä puolistaan tai sitten emme vain osaa. Uskonkin, että jos räksyttää suutaan aina vain negatiivisessa mielessä, on aika kääntyä peilin puoleen.

But as I said as important as getting and giving good feedback is the negative feedback also. By negative feedback we have a great possibility to get to know ourself better. Let’s think about it: if someone tells you something not so nice about yourself how do you receive it? Do you attack? Attacking to anyone’s is never the right way to do. Instead let them talk. Or if the sound of negative feedback is not the nasty you should think about it: is it true? Should you think about yourself a bit more and maybe do something in a different way. Not all negative feedback is meant to hurt you. When I give some feedback I always do it for guiding people for better results. Also when you give feedback yourself let’s think about why do you give it? If you say something only for hurting please don’t do it. It’s not necessary. But if you want to reach something good let’s open your mouth – nicely!

Negatiivinen palaute on mielestäni ihan yhtä tärkeää kuin positiivinenkin, kummankaan palautteen ei silti kuulu olla pahantahtoista vaan rakentavaa. Kun opimme antamaan toiselle palautetta asiallisesti, saavutamme parempia lopputuloksia eikä kenellekään tule paha mieli. Älä siis heitä kommenttiasi loukataksesi. Mikäli kyse on sinun omasta henkilökohtaisesta mielipiteestäsi niin kannattaa myös miettiä, onko sen ääneen sanominen tarpeellista. Mitä voit sillä saavuttaa? Jos mielipiteesi kuitenkin vaikuttaa asiaan olennaisesti eikä aiheuta mielipahaa, on hyvä uskaltaa avata suunsa.

As I said it’s important to give some negative feedback also: I want to hear it if it’s not meant to hurt me or others. I want to hear it because everyday I want to do my job better and also be a better person. That’s why I also love your comments on Instagram and here on my blog. And all of your messages. I am happy they have been very nice without any nasty hurts but still I wish you can tell me if there is something that hurts you or so. Wish you have a lovely weekend my dear, dear reader. <3 xx, Lola

Törmään tähän yrityselämässä jatkuvasti. Uusi asiakas haukkuu todella usein aiemman palveluntarjoajan ja kun kysyn, kertoiko asiakkaani aiemmalle palveluntarjoajalle mikä mättää, on vastaus yleensä ei. On tärkeää ymmärtää, että mikäli emme tiedä omia vajaavaisuuksiamme ja virheitämme, emme koskaan pysty korjaamaan niitä. Yhtä tärkeää on myös sisäistää se, että haukkumalla ja ilkeilemällä emme myöskään tuo asiaan yhtään enempää valoa. Tällöin onkin fiksumpaa sulkea suunsa, mutta vastaavasti myös kantaa tappionsa ja olla levittämättä toisesta osapuolesta ilkeyksiä.

Vaikka vertasinkin asiaa työelämään, on tämä meidän ihmisten kanssa aivan sama asia, itseasiassa vielä tärkeämpi: meidän on tultava toimeen keskenämme, palveluntarjoajaa sen sijaan voi aina vaihtaa. Voimme vaihtaa seuraamme tiettyyn pisteeseen asti, mutta jossain kohtaa tulee se hetki, kun kaikki viitat osoittavat sinuun itseesi.

Kuuntele ja tunnustele itseäsi, se on ainoa tapa oppia antamaan palautetta ja ottaa sitä vastaan. Mieti miksi sanot ja mitä siitä seuraa, se ei ole sen kummempaa. Mieti myös itsesi samaan tilanteeseen: kohtele toisia niin kuin haluaisit itseäsi kohdeltavan. 

Tästä on hyvä aloittaa viikonloppu! Nauti olostasi murunen – älä lannista, äläkä lannistu! 

PUS, 

<3 LOLA