Yhteistyössä Turun Osuuskaupan Prismat
HUOMAA ASIAKASOMISTAJAN MOBIILIETU PRISMASTA: SÄHKÖHAMMASHARJAT JA VAIHTOHARJAT -20% (etu on voimassa Turun Osuuskaupan Prismoissa 30.7.2017 asti, kun näytät kassalla tarjouksen sovelluksestasi.)

Hampaisiin ja suuhun liittyvää postausta on toivottu pitkään: mitä tuotteita itse käytän ja valkaisenko hampaitani? Mitä valkaisuaineita suosittelen ja millainen hammasharja minulla on käytössäni? Olenko harkinnut oikomishoitoa?

Now I am finally writing about it: teeth and oral hygiene. So often you dear readers ask me about how do I take care of my teeth? What kind of bleach I use and what kind of teeth brush. Sometime you also ask me why don’t I fix that one ugly teeth in my mouth?

Ihan ekana pureudun tuohon viimeiseen. Aivan vasemman etuhampaani vieressä oleva hammas on vino, mikä näkyy selvästi aina kun avaan suuni. Leukani meni muutama vuosi takaperin sijoiltaan ja samassa rytäkässä leuan välilevy murtui, tämän vuoksi leukani on hieman vino oikealle puolelle. Oikean korvani alle jäi ikäväksi muistoksi ylös noussut leukanivel, mikä aiheuttaa toisinaan kovaa särkyä leukaan ja koko kalloon. Hoitokeinona pidetään yhä leikkausta, mutta lopputulosta ei tietenkään voi kukaan luvata. Olen päättänyt pärjätä leukani kanssa mahdollisimman pitkälle. 

Vino hampaani häiritsi minua todella voimakkaasti koko lapsuuteni ja nuoruuteni tähän leukatapaturmaan asti. Vasta siinä vaiheessa, kun leukani oli toisella poskella eikä suuni auennut, kieli kuivui ja nieleminen teki kipeää ymmärsin, että hampaani oli vain hyvin pieni kosmeettinen virhe. 

Well, let me tell you why: few years ago I had an accident and I broke my chin. After this my chin also went for a right side and it was badly skewed. The pain was horrible and I couldn’t open my mouth at all. Surgeon did his best to straighten it without a surgery and it took 6 months to make it even a little better. Unfortunately they never got it fixed in totally straight position and they recommended me the surgery. The results were still very unsure so no matter the pain I decided to carry on without more fixing. Still about once in a week I have horrible pains those start from the jaw and hours later I feel horrible aches all over my body. When I go to gym it get worse. So until this accident I really hated my ugly teeth but after this painful experience I understood there lots of bigger thing and problems than this little cosmetic mistake in me. That’s why I haven’t and I won’t. I am very ok with it and feel so happy I can smile again!Tämän myötä suun terveys alkoi muutenkin kiinnostaa minua kokonaisvaltaisesti. Hampaani eivät ole upeat eivätkä hohtavan valkoiset, mutta ne ovat terveet. Katsonkin tämän olevan minulle tärkeämpi asia.

Markkinoille puskee jatkuvasti uusia harhoja ja itse käytin viisitoista vuotta aivan tavallista käsikäyttöistä hammasharjaa huolimatta siitä, että hammaslääkärini suositteli minulle lämpimästi sähköhammasharjaan vaihtamista. Pelkkä ajatuskin sähköhammasharjaviidakosta puistatti minua; valikoimaa on hurjasti ja hintaerot valtavia. Miten voisin ikinä tietää mikä harja on oikeasti hyvä? Sama pätee valikoimaan kokonaisuudessaan; tahnoja ja suuvesiä on joka lähtöön. 

Anyway, you also ask me about the bleaches and toothbrushes. For very long time I used very basic regular toothbrush, not the electric one. No matter my dentist recommended me to change it. It was very annoying even to think about getting an en electric toothbrush because we have so many different ones with so many prices. How could I ever know which one is the right for me?
But.. then my dentist told me that I can without any stress pick up any Oral B -electric toothbrush I any want: they are all good and actually they are all pretty same. The most expensive toothbrushes just have some luxury functions like screens and lights and many different modes for brushing. But if I am not interested about then I can pick up the cheapest one no matter as long the brush is circular. 

Now we have tested three different toothbrushes with Prisma Markets and all of these brushes you will find from their stores. I now share my own experience of using them and you can read them below. Wish you enjoy. xx, Lola

PSSSST! If you live in Finland and you’re the client of Prisma and has the S-card and mobile app you will get the -20% discount of ALL ELECTRIC TOOTHBRUSHES TILL THIS SUNDAY! 

Hammaslääkärin suositus alkoi kuitenkin puhutella ja otinkin asiasta enemmän selvää varaamalla uuden ajan hammaslääkärille. Kävimme pitkän keskustelun siitä, miksi sähköhammasharja on parempi vaihtoehto. Hämmästyin myös kuullessani, että aivan tavallinen sähköhammasharja riittää, kunhan siinä on pyöreä harjaspää. Uusimmat, kalleimmat harjat ovat hammaslääkärini mukaan samaan runkoon rakennettuja harjoja lisäominaisuuksilla. Nämä lisäominaisuudet ovat ikään kuin autojen lisävarusteita: joku haluaa ilmastoinnin, joku itsestään parkkeeraavan mallin ja joku puolestaan automaattivaihteiston. Perustarpeen hoitamiseen nämä ominaisuudet eivät kuitenkaan vaikuta: autolla pääsee paikasta A paikkaan ja B ja hampaat tulevat puhtaaksi myös halvemmalla harjalla.

Itse käytän nykyään sähköhammasharjaa.Otimme Turun Prismojen kanssa testiin kaksi eri sähköhammasharjaa, joista toinen harja on hintava, uusinta teknologiaa edustava Oral B Genius 8000 ja toinen malli puolestaan edullinen, alle viisikymmentä euroa maksava Oral B Pro 700. Lisäksi vertasimme näitä kahta sähköhammasharjaa aivan tavalliseen käsikäyttöiseen Colgate -hammasharjaan. Käytin näitä harhoja kahden kuukauden ajan.

Kaikki tämän postauksen hammasharjat ja tuotteet löydät Prisman valikoimasta. Hammasharjoja kannattaa tarkastella laajemmin myös Prisman verkkokaupassa ja foodiessa

MUISTA, ETTÄ ASIAKASOMISTAJANA SAAT NYT MOBIILIETUNA SÄHKÖHAMMASHARJAT JA VAIHTOHARJAT PRISMASTA -20% (etu on voimassa Turun Osuuskaupan Prismoissa 30.7.2017 asti, kun näytät kassalla tarjouksen sovelluksestasi)
Oral B Genius 8000- sähköhammasharja. Oral B Genius 8000 Electric Toothbrush review:  

Ensisilmäyksellä harja on tyylikäs ja kevyt. Mukana tulee kolme harjaspäätä, säilytyskotelo, seinään imukupilla kiinnittyvä pidike älypuhelimelle sekä alusta, jossa harja nököttää kätevästi peilikaapissa. Alustassa on myös kannellinen teline harjaspäille. Erillistä näyttöä sähköhammasharjan mukana ei enää nykyään tule, vaan tämän homman hoitaa oma älypuhelin, johon ladataan Oral B -sovellus.

Akkua Oral B Genius 8000 -sähköhammasharjaan on ladattu valmiiksi mikä on iso plussa.

I like this toothbrush, it looks nice and modern. In the package you have one brush arm, three brushes, one box for traveling, base for the brush arm and brushes. This brush not include the screen instead you will use your own smartphone for this purpose. Anyway in this package you will find the holder for your smartphone and for getting real time feedback of your brushing you only need to download the Oral B App for your phone. This brush is pre-loaded which made me happy. 

 

Harjatessani huomaan, että tyypillinen nenäkutina (nenääni kutittaa AINA kun harjaan sähköhammasharjalla) ei enää ole riesana. Puhdistusteho on huomattavasti parempi kuin käsikäyttöisen harjan kanssa, ja huomaan, että hammaslankaa en enää päivittäin tarvitse. Suurta eroa puhdistustehossa verrattuna edullisempaan sähköhammasharjaan en kuitenkaan huomaa. 


Oral B Genius 8000 sähköhammasharjassa on viisi eri toimintoa: päivittäinen puhdistus, ikenien hoito, hellävarainen, valkaisu ja Pro-Clean. Itselleni parhaiten soveltui hellävarainen, muut toiminnot jäivät kokeilutasolle. Valkaisutoiminnolla en huomannut olevan minkäänlaista vaikutusta hampaiden väriin vaikka käytin tätä toimintoa yhdessä Oral B:n valkaisevan hammastahnan kanssa.

I liked to use this electric toothbrush because the brushing was very smooth. This brush has many different modes for brushing: daily clean, Gum Care, Sensitive, Whitening and Pro-Clean.

I didn’t see the huge cleaning difference between this expensive toothbrush versus the cheapest one from Oral B. I mostly used the Sensitive Mode and other modes were unnecessary for me. The whitening mode didn’t give me any results no matter I used it with the whitening toothpaste. I also didn’t use the app more than only once; I just didn’t like it. 

So in a nutshell I can say this is not the best electric toothbrush for me because I don’t need so many modes and effects. If I wasn’t try I wouldn’t know which is better to myself and I am pretty sure I would have picked up the most expensive one just because I think it’s best. Now I know!

There are still some people who wants to get all of these modes and different lights and also get feedback of brushing. For these people this brush is such amazing choice!
Oral B Genius -sähköhammasharjan hyvät puolet. Good Sides of Oral B Genius 8000 Electric Toothbrush: 

1. Edistynyt teknologia auttaa huomaamaan mistä olen jo harjannut ja voin tämän avulla mukauttaa harjaustyyliäni siten, ettei mikään kohta jää harjaamatta. / the app with new technology teaches you to brush right and best way just for you. 

2. Sisäänrakennettu kahden minuutin ajastin / timer

3. Helppo käyttää / easy to use

4. Painetunnistin: liian kovaa harjatessa Smart Ringiin syttyy punainen valo. Oikeaoppisesti harjatessa valo on kirkas (tähän on valittavana 12 eri väriä, valinnan voi tehdä sovelluksen avulla). / you can’t press too hard – this brush will warn you with the light ( the color of the light you can change with the app)

5. Hellävarainen -toiminto / sensitive mode

6. Pitkäkestoinen akku: akku kestää jopa 12 päivää. / long lastin battery, even 12 days

7. Matkakotelo: tämän avulla onnistuu harjan lisäksi myös puhelimen lataaminen / smart travel case, you can load your brush and phone easily with this case

8. Oral B -sovelluksen avulla saan reaaliaikaista palautetta harjauksestani / the app gives you some realtime feedback

9. Pyöreä harjaspää / circular brush

10. Yhdessä Oral B -suuveden ja -hammastahnan kanssa raikkauden tunne suussa oli upea / with Oral B mouthwash and toothpaste the fresh feeling is such amazing!Oral B Genius 8000 -sähköhammasharjan huonot puolet. Bad Sides of Oral B Genius 8000 Electric Toothbrush:  

1. Toimintoja on liikaa omaan käyttööni / too many modes for my use

2. Sovellus jäi käyttämättä / the app is unnecessary to me

3. Älypuhelinteline ei pysy seinässä yön yli vaan putoaa. Se kannattaa siis aina ottaa yöksi irti seinästä, jotta ei joku kerta tipahda lattialle puhelimen kanssa / the phone holder was very unsure to stay on the wall, be careful. 

4. Harjan hinta on liian kallis suhteessa omaan käyttööni / over expensive for my use

Oral B Pro-700 sähköhammasharja. Oral B Pro-700 Electric Toothbrush review:  

Ensi silmäyksellä tykkäsin tästä harjasta paljon. Väri oli pirtsakka mutta lempeä. Painoeroa Genius -malliin en huomannut, mutta akkua ei oltu ladattu valmiiksi yhtään. Sama laturi kävi molempiin harjoihin, samoin harjaspäät. Tässä mallissa harjaspäitä tulee mukana yksi ja laturi kuuluu pakettiin luonnollisesti.

This brush looks so cute: I LOVE THE COLOR! I see they are same weight with Genius brush but the brush is not re-loaded which made me sad. The same charger fits for both brushes. In this package you will get one brush arm and only one brush plus charger. 

Oral B Pro-700 sähköhammasharjan hyvät puolet. Good Sides of Oral B Pro-700 Electric Toothbrush: 

1. Erittäin hyvä puhdistusteho / very good cleaning results 

2. Harja on edullinen / this brush is not expensive

3. Pyöreä harjaspää / circular brush 

4. Oral B Pro 700 -sähköhammasharja ilmoittaa, kun olen harjannut hampaitani riittävän kauan. Lisäksi harja ilmoittaa 30 sekuntin välein surinalla milloin on aika vaihtaa puolta. / this brush let you know when it’s the time to change the brushing side in your mouth 

5. 3D puhdistustoiminto, poistaa tehokkaasti plakkia ja tämän huomaa! En tarvitse enää hammaslankaa joka päivä / 3D cleaning mode. With using this brush you won’t need the some dental floss everyday anymore. 

6. On hellävarainen, mutta tehokas ilman erillistä toimintoa / sensitive cleaning without the separate mode

Oral B Pro 700 -sähköhammasharjan miinukset. Bad Sides of Oral B Pro-700 Electric Toothbrush: 

1. Akun kesto on 7 päivää, mikä on huomattavasti vähemmän kuin kalliimmassa harjassa. Itselleni kuitenkin riittävä. / the battery lasts only 7 days. This was still enough for me.

2. Erillistä matkakoteloa ei tule mukana. / not include the traveling case
Colgate 360 -hammasharja. Colgate 360 Toothbrush: 

Käsikäyttöinen hammasharja on hyvä väline, mutta yhtä hyvään puhdistusluokkaan se ei sähköhammasharjan kanssa yllä. 

Itselläni on ongelma, että harjaan huomaamattani liian kovaa, sähköhammasharja estää tämän. Tavallista hammasharjaa jouduin uusimaan kerran kuukaudessa, kun taas sähköhammasharjan harjaspään vaihdan 3kk:n välein.

Perinteisellä hammasharjalla kuitenkin pärjää. Valitse käsikäyttöisen harjan lisäksi päivittäiseen käyttöön hammaslanka tai -lankain, sekä suuvesi. Näin varmistut siitä, että suusi pysyy riittävän puhtaana ja raikkaana ilman sähköhammasharjan käyttöä. 

Oma suosikkini perinteisistä harjoista on Colgate 360 -hammasharja.

You don’t always need an electric toothbrush but I can still tell you that your mouth won’t be as clean with regular brush as with electric one. If you use the regular toothbrush let’s get some fresh mouthwash with good toothpaste and dental floss – this way your mouth will be clean and fresh enough without an electric toothbrush. My own favorite of regular toothbrushes is Colgate 360 toothbrush.

Suun terveys on osa kokonaisvaltaista hyvinvointiamme ja siitä kannattaa pitää huolta. Käythän säännöllisin väliajoin tarkastuttamassa hampaasi myös hammaslääkärissä.
 
Puhtaalla suulla uskaltaa hymyillä vinosta hampaasta huolimatta,
 
PUS!
 
<3 LOLA
 
PS. HUOMAA ASIAKASOMISTAJAN MOBIILIETU: SÄHKÖHAMMASHARJAT JA VAIHTOHARJAT -20% (etu on voimassa Turun Osuuskaupan Prismoissa 30.7.2017 asti, kun näytät kassalla tarjouksen sovelluksestasi)