Mikä on terveellistä ja mikä on epäterveellistä? Ovatko hiilihydraatit pahasta, entäpä sokerit?

Kun puhutaan terveellisestä, täytyy muistaa pitää järki päässä. Jos ei tiedä, on hyvä selvittää eikä lähteä arpomaan. Sokeri kuulostaa epäterveelliseltä ja sitähän se onkin silloin, kun puhutaan teollisesta sokerista. Sokeria on kuitenkin kaikkialla; viljatuotteissa, maitotuotteissa, hedelmissä.. Sokeri on osa hiilihydraattia.


How to know what is healthy and what is unhealthy? All the time we get new information about food, about carbs, fats and proteins.. Well.. When we are thinking and talking about healthy foods it’s important to use common sense! If you’re unsure let’s check the facts out. Magazines are full of new diets that only try to make you to buy one for read. Just remember this!

Sugar sounds unhealthy and yes, the industrial sugar is. But did you know we actually have sugars everywhere. Part of carbs are sugars. So we have sugars in dairies, bread, fruits etc. But those natural sugars are not bad – they are healthy and we need them everyday!

lola pähkinämäki, prisma blogi turku
Hiilihydraatit koostuvat hyvistä ja huonoista sokereista, ihan samalla tapaa kuin rasvatkin koostuvat hyvistä ja huonoista rasvoista: on kovaa rasvaa ja pehmeää, eli terveellistä rasvaa. 
 
So when we are choosing foods to eat it’s best way to choose as pure food as possible. Avoid processes foods and pick up some organic, natural and fresh ingredients. Cook yourself as much as you can! I also recommend to avoid non-fat dairies like diet yoghurts and so because non-fat products usually includes lots of sweeteners. Sweeteners are not good at all! And instead of candies and cookies for snack pick up some fruits or baby carrots! For breakfast I recommend you to choose some oatmeal with berries and fruits!

Ruokaa valitessa kannattaa valita aina mahdollisimman puhdasta ja mahdollisimman vähän prosessoitua ruokaa. Aamiaispöytään voi kuitenkin normaalissa arjessa kuulua maustetut jogurtit, niistäkin voi halutessaan valita nykyään vähäsokerisemman vaihtoehdon. Jos vertaillaan sokeria ja makeutusaineita, on sokeri näistä kahdesta kohtuukäytössä pienempi paha. Valitse siis mieluummin tavallinen jogurtti rasvattoman sijaan, sillä rasvattomissa tuotteissa sokeri on usein korvattu keinotekoisilla makeutusaineilla. Hedelmät ja puuro ovat myös hyviä hiilihydraatin lähteitä  aamiaispöytään valittavaksi.

terveellinen smoothie resepti prisma turku


Päivän kaikki ateriat ovat tärkeitä, aamiainen on tunnetusti se “kaikkein tärkein”, mutta välipalojenkaan osuutta ei pitäisi vähätellä. Etenkin lasten ja nuorten terveellisen kasvun ja kehityksen kannalta säännöllinen ateriarytmi on erityisen tärkeää. Myös aikuisiällä välipalojen ja säännölisen syömisen vaikutuksen huomaa kehossa ja omassa jaksamisessa nopeasti.

Remember to keep up regular eating and not skip any meals. Make sure you eat 5-6 times in a day including 2-3 little snacking break. Sometime we are busy that makes healthy eating pretty difficult. Smoothies are very great way to make sure you get energy enough and also proteins, carbs and lots of vitamins! Did you know that smoothies make perfect breakfast, lunch and even bed time snack!? Yes!! You just need to know how! Get my lovely smoothie recipes below and enjoy! Happy, sweet and so healthy Thursday babes! xx, Lola

Aina ei jaksa eikä ehdi, siksi onkin hyvä olla näppäriä pika-apuja helpottamassa arjen terveellistä ja säännöllistä syömsitä. Smoothiet ovat nopea tapa huolehtia riittävästä ja monipuolisesta energiansaannista. Tiesitkö, että smoothiesta saat niin aamiaisen, lounaan, välipalan kuin iltapalankin? Kyllä! Sinun täytyy vain tietää miten! Muistathan kuitenkin, että smoothie ei korvaa terveellistä lämmintä ateriaa, nämä ovat kuitenkin oivallinen apu kiireessä, ja parempi valinta kuin valmisateria tai patukka. Nappaa talteen herkulliset ohjeet alta!


5 herkkullista smoothie reseptiä / 5 healthy smoothie recipes: 


Smoothie aamiaiselle, laktoositon / Smoothie for breakfast, lactose free: 

– 2dl Alpro soijamaitoa / riisimaitoa / mantelimaitoa / 2dl soya milk
– 1/2dl kaurahiutaleita / 1/2dl oatmeal
– 1rkl manteleita / 1 tbsp almonds
– 1 banaani / 1 banana
– muutama mansikka / few strawberries

Smoothie lounaalle, laktoositon / Smoothie for lunch, lactose free: 

– 2dl soijamaitoa / riisimaitoa / mantelimaitoa  / 2dl soya milk
– banaani / 1 banana
– 1dl laktoositonta, maustamatonta maitorahkaa tai 1dl laktoositonta raejuustoa / 1dl lactose free natural curd or cottage cheese
– 1/2dl kaurahiutaleita / 1/2dl oatmeal
– kourallinen lehtikaalia / 1 cup of kale

Välipala smoothie, laktoositon / Smoothie for snack, lactose free: 

– 2dl soijamaitoa / riisimaitoa / mantelimaitoa / 2 dl soya milk
– 3dl tuoretta ananasta (tai 1 pieni säilykepurkki hyvin valutettuna) / 3dl fresh pineapple
(halutessasi lisäproteiinia valitse 1rkl herajauhetta tai kourallinen lehtikaalia) / whey protein powder for additional protein if you like

prisma turku, electrolux tehosekoitinSmoothie iltapalalle, laktoositon / Smoothie for bedtime snack, lactose free: 

– 2dl soijamaitoa / riisimaitoa / mantelimaitoa  / 2 dl soya milk
– 1/2dl kaurahiutaleita / 1/2dl oatmeal
– 1/2 persikkaa / 1/2 peach
– muutama mansikka / few strawberries
– 2 keitettyä kananmunan valkuaista / 2 boiled egg whites

Smoothie palautumiseen treenin jälkeen, laktoositon / Smoothie for recovery, lactose free: 

– 2dl soijamaitoa / riisimaitoa / mantelimaitoa  / 2 dl soya milk
– 1 banaani tai ananasta / 1 banana or few slices of pineapple
– pensasmustikoita maun mukaan  / blueberries
– 1dl laktoositonta, maustamatonta maitorahkaa tai 1dl laktoositonta raejuustoa  / 1 dl lactose free, natural curd or cottage cheese
– 3rkl Valio ProFeel -heraproteiinijauhetta  / 2 tbsp whey protein powder

Herkullista, terveellistä loppuviikkoa murut!

PUS! 

<3 LOLA


Blenderi– Electrolux / Blender – Electrolux
Lasit  – Iittala / Glasses – Iittala
Tarjotin – House, PRISMA / Tray – House, PRISMA
Lautanen – Iittala, Taika / Plate – Iittala, Taika

 
 
lola pähkinämäki smoothie resepetit prisma turkulola pähkinänämäki prisma turku