Yhteistyössä: Turun Osuuskaupan Prismat

Olisiko se kesä nyt sitten viimein täällä? Säätiedotusten perusteella niin uskaltaisi arvata, mutta kuten meistä suomalaisista jokainen tietää, sääennusteisiin ei voi koskaan luottaa. Olen kuitenkin toiveikas, sillä räntää ei enää sada niskaan!

Asiasta kukkaruukkuun, kirjaimellisesti. Pitkälle venähtänyt kevät ja kesän alku on viivästyttänyt monen puutarhaharrastelijan istutuspuuhia. Nyt siitä saadaan kuitenkin viimein nauttia, sillä lämpimät ilmat ovat houkutelleet viherpeukalot ulos puutarhamajoistaan. Myös minut!

kesäkukat, prisma mylly
Seems like it’s finally here – the summer! But as we all Finnish people know you never can trust the weather report in a real life. It changes a lot and all time time! The weather might be sunny today but rainy or – worse of all – snowy tomorrow! Anyway, now it looks like the weather is warm and it’s been very nice lately. This means we can start planting we have waited for a long, LONG time!

I have always loved how the soil feels and smells when I plant flowers and vegetables. It makes me feel relax. I also love to see how those little guys I have put on ground slowly grows up and gives me some gifts like eggplants, salad, strawberries and cucumbers! It’s amazing and yummy of course! You not always need own yard for planting flowers or plants. It’s okay if you have a balcony or patio. Let me show you how!

Olen aina rakastanut mullan tuntua sormissani ja värikkäitä kukkia. Omien kasvien kasvua on ihanaa seurata läpi kesän ja kuinka palkitsevaa onkaan tarkastella lopputulosta: miten onnistuivat paprikat, tomaatit, kurkut ja mansikat? Entäpä kukat ja yritit? On myös hienoa, että tässä hommassa huomaa nopeasti omat virheensä ja omista kompastuksista saa heti vinkkejä ja oppeja seuraavaan kevääseen. Kannattaa myös vaihtaa kokemuksia ja vinkkejä muiden puutarha-asioista innostuneiden kanssa, itse sain korvaamattomia vinkkejä lapsuudenkyläni asukkaalta Leenalta! Kiitos vielä Leena!

Aina ei tarvitse olla omaa pihaa tai terassia, jotta voisi nauttia istuttelusta tai kauniista, kesäisestä ympäristöstä. Myös parvekkeen saa helposti ja edullisesti kesäkuntoon ja mansikoistakin pääsee nauttimaan vähintään amppelin muodossa!

Itselläni on maan tasalla oleva parveke, eli se on ikään kuin parvekkeen ja terassin välimuoto. Tästä saatkin nyt hyvät vinkit viherpeukalointiin, oli itselläsi sitten piha tai terassi, tai vaikka asuisit kerrostalossa.

prisma raisio, kesäpiha


TERASSI JA PARVEKE KESÄKUNTOON / HOW TO MAKE THE BALCONY AND PATIO COMFORTABLE FOR SUMMER?

Tarkastele omaa pihaasi, parveketta tai terassiasi ja ota huomioon sen koko ja mahdollisuudet. Pohdi, millaisia asioita sinne toivoisit. Ota huomioon myös se, kuinka paljon sinulla on aikaa panostaa kukkien ja kasvien hoitoon. 

Suuntaa kohti Prisman kesäpihaa ja pyydä apua myyjältä, mikäli et ole vielä kokenut konkari ja tarvitset apua kukkien tai kasvien valinnassa. Prisman asiantuntevat myyjät osaavat opastaa ja neuvoa sinua aina pienimmästä yksityiskohdasta lähtien. Kerro rohkeasti mitä haluat ja millainen kasvien hoitaja olet. Voit myös ottaa valokuvan parvekkeestasi tai pihastasi ja näyttää sitä myyjälle, jolloin hänen on helpompi auttaa ja opastaa istutusten valinnassa. Halutessasi saat myyjältä apua myös pihakalusteiden ja pihakoristeiden valinnassa. Jos olet laskenut budjetin valmiiksi, kerro sekin myyjälle, jolloin voitte yhdessä katsoa juuri sinulle sopivan kokonaisuuden. Myyjät ovat Prismassa sinua varten!


Hyviä poimintoja pihalle, terassille ja parvekkeelle / Best pickings for yard, patio and balcony this summer: 


1. Altakasteluruukut kesäkukille ja kasveille. Näiden avulla kastelusta ei tarvitse olla huolissaan / plant pot that water itself. This way you don’t have to be worried about watering at all. Only make sure you add water in pot sometime. 

2. Kauniit kesäkukat, yrttejä, salaatteja ja erilaisia taimia, kuten paprika, chili ja kurkku. Millaisia luonnon herkkuja tykkäät nauttia? Valitse sen mukaan? Mansikat saa helposti amppelina, tai vaihtoehtoisesti voit istuttaa taimet ruukkuihin, kuten itse tein tänä vuonna! Mikäli sinulla on kukkapenkkejä, suosittelen kokeilemaan puista koristereunaa. Koristereuna myös pitää vähän korkeammat kukat aisoissa niiden kasvaessa! / Beautiful flowers, herbs, salads and plants. Pick up your favorites like chili, pepper, eggplant, tomatoes etc. I also planted some strawberries in a pot! You will find the best items and plants from Prisma in Finland.  

prisma turku, prisma raisio, kesäkukat, kesäpiha3. Puiset terassilaatat. Nämä luovat tunnelmaa helposti ja edullisesti. Valittavanasi on usein monia lämpimiä sävyjä. / Wooden patio floor on balcony and patio. 

4. Tilan koosta riippuen terassikalusteet. Tutustu Prisman laajaan valikoimaan lähimmässä myymälässäsi! Mieti omia todellisia tarpeitasi. Jos asut yksin eikä sinulla käy vieraita, et tarvitse suurta kalusteryhmää. Tee järkeviä hankintoja. Myös riippumatto, korituoli tai säkkituoli ovat oivallisia valintoja pienelle parvekkeelle ja terassille! / little or bigger dinette, just think about your own need and the size of the balcony. 

5. Säänkestävä kaiutin, esimerksiksi JBL Flip 4 bluetooth mobiilikaiutin! Mikään ei piristä sen paremmin kuin lempi musiikki omalla kesäisellä parvekkeella ja terassilla. Tutustu Prisman uuteen, kesäiseen valikoimaan. Flip 4 tarjoaa tänä kesänä herkullisia värejä ja on lisäksi upotuksen kestävä, joten voit huoletta napata tämän vempeleen mukaan myös mökille ja uimareissulle! / the speaker. I just love to listen to the music on my balcony in the summer. This way I can make a little party in there by myself lol. The best speaker – if you ask from is – is JBL Flip 4 bluetooth mobile speaker. Get it from Prisma store now!

muurikka sähkösavustin prisma, jbl,
6. Pientä sisustustavaraa luomaan tunnelmaa. Pohdi, mihin tarkoitukseen ulkotila tulee. Tarvitsetko huopia, astioita, kynttilöitä, lyhtyjä? Vai riittävätkö kauniit terassikoristeet? / little decoration stuff you like. Think about what do you need. Maybe some blankets, dishes, candles or so? Let’s use your imagination!

7. Grilli ja ruoanlaitto parvekkeella. Parvekkeelle sopii hyvin pieni sähkögrilli, kuten esimerkiksi oma valintani Muurikka sähkögrilli/-savustin! Tykkään kalasta, joten tällä onnistuu sekä kalan savustaminen että grillaaminen! Tämä tulee kuumenemaan Juhannuksena monta kertaa! Lisäksi parvekkeelle ja terassille sopii erilaiset kesäkeittiöt ja keittotasot, tai -levyt. Valitse omien tarpeidesi mukaan sinulle sopivin! Jo pelkkä vohvelirauta parvekkeella tuo kivan fiiliksen! / How about cooking and grilling on balcony? This is what I love! On balcony it’s nice choice to use some electric grill or kitchen grill for cooking! I have a little one from Prisma, the brand is Muurikka from Finland. 

Näin teet / This is how you make it: 


1. Tee istutustyöt. Mikäli sinulla ei ole pihaa, on tämä hyvä tehdä terassilla ennen terassin pesua. Multa karisee aina! / Planting first! The soil messes all the time!

prisma turku, kesäpiha, blogi
2 . Lakaise terassi tai parvekkeen lattia. / Clean up the floor!

3. Pese terassi tai lattia. Mikäli sinulla on irrotettavat, puiset terassilaatat, pese ne mäntysuovalla ennen asentamista. Tämä on hyvä tehdä joka kevät sekä mukavuuden, että laattojen kestävyyden kannalta! Mikäli terassi on lasitettu, pese myös lasit huolellisesti! / Also wash the floor with cleaner and if you have windows there then wash them also. 

4. Kanna istutukset parvekkeelle/terassille ja asettele ne sen mukaan, miten ne tarvitsevat valoa. Muista, että sormen mennessä suuhun Prisman kesäpihan myyjät auttavat! / Bring them plants and flowers to the balcony and set them on the place depending on how much they need some light. 

yrittien kasvatus, prisma5. Kalusta ja sisusta uusi kesäinen tilasi oman makusi mukaan! / Decorate your new summer room with your own style and let’s enjoy your staying there!

Now I have planted all of my own and we will follow my planting story on Instagram >> and here later this summer and fall. So stay tuned!
Wish you all have a lovely new week! xx, Lola

istutustyöt turku, prismaNyt on mansikat ruukuissa ja myös kurkut, munakoisot, paprikat ja chilit istutettu. Oman satoni onnistumista päästään seuraamaan vielä tänä kesänä toisen postauksen merkeissä. Lisäksi, mikäli parvekkeella viihtyminen innostaa, pysy kuulolla – syksyllä on nimittäin tulossa oma postaus siitä, miten saat pidettyä ulkotilat viihtyisästi käytössä aina lumentuloon asti! Seuraa istutusjuttuja myös Instagramissa >>

Ihanaa uutta viikkoa murut! Toivotaan, että aurinko jatkaa paistamista ja kypsyttää mansikoista todellisia herkkuja!

PUS!

<3 LOLASäkkituoli – House, / bean bag – House
Puinen koristereuna  – Prisma Mylly, Raisio / wooden wall for flowers – Prisma Mylly, Raisio Finland
Bluetooth mobiilikaiutin – JBL / Bluetooth mobile speaker – JBL
Kesäkukat, yritit ja taimet – Prisma Mylly / Flowers, herbs and plants – Prisma Mylly, Raisio Finland
Terassikalusteet – House / dinette for 2 – House
Takka – Prisma Mylly / fire place – Prisma Mylly, Raisio Finlandprisma turku, lola pähkinämäki