This yummy perch pike soup pampers your body and mind from the bowel to brain. You can easily keep it totally pure and invest in seasoning with lots of fresh herbs and lemon, or then add little bit of salt and pepper, and if you want some extra, even little bit of cream and or some feta cheese.

Before starting, let’s give huge credits for Maria and Arja for the nourishing ingredients: this perch pike really was so fresh and delicious! Hopefully one day we could cook all together, it would be so much fun and wonderful!

So, I myself find cooking and baking very relaxing. What comes to eating I love clean, fresh and at times raw eating. I am not fan of fish at all. But fish is very healthy and while battling with my liver and pancreas diseases it’s highly recommended to eat some fishes like perch pike and cod fish. Okay, from those two I prefer choose perch pike. I used to love perch pike as deep fried. Well, obviously you couldn’t taste the fish through the fat, salt and crispy icing. But eating fish just like that has always made me feel sick. For a while I have kept creating recipes on my mind and thinking how to cook yummy meals of fish without covering the taste of fish. I don’t want to eat something fake like hidden fish LOL. This recipe became such a success what comes to nutritions and taste, and after asking if my followers on social media would love me to share the recipe and them saying YES, I decided to share it here for you all.

This recipe is easy and delicious. It takes around 2 hours to cook it. On this recipe I also share my tips for replacing some of ingredients by still keeping the recipe yummy, in the case you do not like some of what I myself prefer.
______________________
Tämä herkullinen hieman patamainen haudutettu kuhakeitto hellii sekä aivojasi että vatsaasi. Aivojen ja suoliston yhteys on sivumennen sanoen merkittävän suuri, siitä olen oman toipumistaipaleeni aikana oppinut todella paljon. Omassa ruokavaliossani minun on huomioitava maksa, haima ja suolisto sairauksieni vuoksi, sekä lisäksi tahdon helliä kolhittua aivokaveriani. Onneksi rakastan ruoanlaittoa ja koen sen rentouttavana, lisäksi uusien reseptien kehittäminen on todella ihanaa ja jännittävää. Käytän paljon aikaa entistä herkullisimpien reseptien kehittelyyn, sillä terveyden aiheuttamat ravintoainerajoitukset eittämättä vaikuttavat myös tuttujen reseptien maistuvuuteen. Lisäksi ikuisesti selän takana kummitteleva syömishäiriöhistoriani asettaa omia ehtojaan. Tasapaino on kuitenkin tärkeintä ja olen oppinut, että hyvin vaikeidenkin asioiden kanssa voi oppia elämään hyvää elämää, kun asettaa oikeasti merkitykselliset asiat oikeaan tärkeysjärjestykseen ja pitää niistä hyvää huolta.

Lisään usein resepteihini täällä blogissa vaihtoehtoisia aineksia, joilla voit halutessasi korvata jonkin, mitä ei joko kaapista tai kaupasta löydy, tai josta et pidä. Tällä tavalla voit myös helposti vaihdella reseptin makua astumatta koskaan harhaan. Lisäksi tähän reseptiin olen lisännyt huomioita aineksista, joilla saat boostattua reseptiä aivan uudelle tasolle.

Nyt kuitenkin pidemmittä puheitta reseptin kimppuun, tämä suupaltti jatkaa muuten loputtomiin haha. Vielä ennen reseptiä kuitenkin ihan jättikiitokset Marialle ja Arjalle näistä ravitsevista eväistä, joilla pääsin reseptiäni konkreettisesti kokeilemaan. Kiitos! ❤️ Tästä reseptistä tuli niin hyvä, että jaan sen nyt täällä teille kaikille.

HEALTHY, DELICIOUS STEWED PERCH PIKE SOUP RECIPE
2 portions
– – –
Ingredients:
150-200 grams (6 ounces) of pike perch
200 grams (6 ounces) of celeriac (you can replace it with potato, or boiled oat brans)
3 small spring onions with greens
1 big red onion
400 grams (12 ounces) of natural, organic crushed tomatoes
1/2 organic lemon
1/2 pot of fresh oregano
1/2 pot of fresh thyme
Pinch of fresh parsley
(If you like little bit of salt, pepper, cream and feta cheese)
____________________
MAMMAN HAUDUTETTU TOMAATTINEN KUHAKEITTO SELLERI-YRTTIPEDILLÄ
2 annosta
– – –
150-200 g kuhafilettä
200 g juuriselleriä (reseptiin sopii myös peruna tai keitetty kaurasuurimo)
3 varsisipulia
1 iso punasipuli
400 g tomaattimurskaa (luomu)
1/2 sitruunaa (luomu)
1/2 ruukkua tuoretta oreganoa
1/2 ruukkua tuoretta timjamia
Tuoretta persiljaa
(Resepti ei täyteläisen yrtti- ja sitruunakuorrutuksen ansiosta kaipaa edes suolaa taikka pippuria, mutta jos haluat ruokaan lisäpotkua, lisää hyppysellinen ruokaa ja pippuria. Myös tilkka kermaa ja fetajuusto antavat reseptiin ihanan säväyksen!)

How to make it:
1. Preheat the oven to 180 degrees (350F) and choose a pan big enough, mine is 1.5 liter (0.4 gallon)
2. If you use salt and pepper, mix it well into crushed tomatoes.
3. Spread half of crushed tomatoes on bottom of a pan.
4. Peel and chop the red onion and spread them on tomato sauce.
________________________
Valmistus:
1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Valitse sopivan kokoinen uunivuoka, omani vetää 1.5 litraa.
2. Jos käytät reseptissä suolaa ja pippuria, lisää ne tomaattimurskan joukkoon ja sekoita hyvin.
3. Levitä puolet tomaatimurskasta uunivuoan pohjalle.
4. Kuori ja paloittele punasipuli ja levitä palat tomaattimurskan päälle.

5. Peel and slice the celeriac, cover the tomato&red onion layer with them.
6. Remove the bone from pike perch fillet, halve the fillet then by sharp knife and set the both sides of fillets on celeriac layer. Season with juice of fresh lemon.
7. Now clean and chop the spring onions and greens. Put them into pot on top of fish. If you use feta cheese, spread some into pot on this layer.
8. Rinse and dry the herbs and cover the onion layer with them at this point.
_________________________
5. Kuori ja viipaloi selleri, asettele palat sipulikerroksen päälle.
6. Leikkaa kuhasta ruoto ja leikkaa filee pitkittäin sopivan kokoisiin paloihin ja asettele kiertämään uunivuoan reunoja sellerikerroksen päälle. Mausta tuoreella puristetulla sitruunamehulla.
7. Puhdista ja paloittele varsisipuli ja sen varret. Ripottele sipulit vuokaan selleri-kuhakerroksen päälle. Jos käytät fetajuustoa, asettele fetapalat pinnalle tässä vaiheessa.
8. Huuhtele ja kuivaa yrtit ja kuorruta pinta niillä.

9. Pour rest on crushed tomatoes on top.
10. Mix lightly and cover the pot well. Turn the pot into oven and cook until celeriac is soft, around 1.5 hours.
_______________________
9. Kaada pinnalle loppu tomaattimurska.
10. Tasoita pinta ja kääri vuoka tiukasti folioon tai peitä tiiviillä kannella. Nosta vuoka uuniin ja hauduta kunnes selleri on kypsää, noin 1.5 tuntia.

11. Remove the cover. If you use some cream, add some now and mix slightly. Put the cover back and let it stew on table from five to ten minutes before serving.
______________________
11. Poista folio tai kansi. Jos käytät reseptissä kermaa, lorauta sitä joukkoon nyt ja sekoita kevyesti. Peitä vuoka vielä hetkeksi ja hauta kannen tai folion alla viidestä kymmeneen minuuttia ennen tarjoilua.