Ooooh okay, now it’s the time. Last 6 months I have gained and build the better, stronger muscle base for my body to beach body 2018 coming up. I have “pampered” my body (not body, mind only!) with killer cheat meals those I never have on my healthy diet. When I am talking about killer cheat meals I mean something that makes the basic cheat meal to be a killer one. For example having Ben&Jerry’s ice cream is a cheat meal but when you bake the Ben&Jerry’s Cake and have it with Ben&Jerry’s ice cream then it’s a killer one.

But not only hard eating I have done but hard workout also. I have squatted more than ever before and done ab workout with power wheel much enough to hate that equipment. Cardio I haven’t done at all and I am super happy the spring is coming because I mostly like cardio outside. Because as I said, now it’s the time. It’s time to start the new diet and new workout plan and new plan will include cardio. I am not planning to lose weight, I am going to cut fat just a little bit and replace it with muscle mass. It’s gonna be so hard! To me it’s easier to eat healthy 80% of time, have cheat meals, do no cardio and lift heavy weights than eat healthy 100% of time without cheat meals and do cardio with lifting. But I am still pretty excited about this new shaping plan because during last 6 months I became a body positive person and really first time in my life I am not caring about weight at all. I really can’t remember the time I was as heavy as I am now.

____________________________________________

Ohhoh, nyt on aika! Viimeiset 6 kuukautta on painettu menemään isolla vaihteella rakentaen parempaa, vahvempaa lihasmassaa tulevan kesän beach bodylle. Mukavaa on ollut, sen voin todeta naama makkarahymyssä, ruokaa rakastava tyttö kun olen. Mutta irrottautuminen tästä tupla-mussuttamisesta ei tule olemaan helppoa, jälleen, kerran, ruokaa rakastava tyttö kun olen. Tupla-mussuttaminen puolestaan minun kielelläni tarkoittaa sitä, että herkkupäivät ovat tuplasti herkumpia. Jos perus herkkupäivänä syö Ben&Jerry’s -jädeä, tarkoittaa se tupla-mussuttamisessa sitä, että leivot Ben&Jerry’s kakun ja nautit sen kaverina kyseisten jannujen jädeä. Tämä on ollut niin vapauttavaa, niin namia, niin ihanaa!

Mutta jotta sitä lihasmassaa on saatu ylöspäin, ei ole focusta pidetty pelkässä syömisessä vaan yhtälailla kovassa treenissä. Cardio sen sijaan on ollut hyllyllä puoli vuotta ja kaikki paukut on laitettu isompiin painoihin. Olen kyykännyt enemmän kuin eläissäni, ja rullannut voimapyörää niin paljon, että pelkkä kyseisen välineen katsominenkin sattuu. Vaikka tämä kulunut puoli vuotinen on ollut herkullista ja mukavaa, olen silti niin ikään helpottunut, että edessä on kevyempi kausi. Mutta kuten sanoin, irrottautuminen ei tule olemaan helppoa, jonka vuoksi repäisenkin laastarin irti kerralla – nyt. Nyt on aika vaihtaa herkkupäivät cardio -päiviin ja panostaa 100% terveelliseen, lihasmassaa ylläpitävään, vahvistavaan ja kasvattavaan ravintoon.

Above: in February 2017 and in February 2018
Below: in August 2017 and in January 2018

____________________________________________

Yllä: helmikuussa 2017 ja helmikuussa 2018
Alla: elokuussa 2017 ja tammikuussa 2018

I am now here in Tallinn actually very happy to start the new part of my life just here, just right now. So let’s see what kind of shape and the most important – what kind of feel – this new 100% clean eating process gives me.

____________________________________________

Nyt olen täällä Tallinnassa taas ja täytyy sanoa, että olen todella onnellinen siitä, että tämä muutos käynnistyy juuri täällä. Nyt katse ja fiilis täysillä tähän 100% puhtaaseen syömiseen, odotan kovasti, millaisia tuloksia tällä saavutetaan. Kaikesta eniten minua kiinnostaa kuitenkin olo.