It’s a Women’s Day, what does it mean to you? To me it’s a day when I mostly think about Catherine The Great and Mother Teresa. As I told you on my Instagram, I share lots of same values Mother Teresa did: I have a need to help and make this world to be a better place for everyone. I have given my heart to this, to the charity with and without money every day and this is the purpose of my life I feel.

And what comes to Catherine The Great? She was also very strong woman but very different way than Mother Teresa. She, as well, had a selfless mindset which is very rare nowadays. She was a very great woman, as the name says, in many different ways. If you’re interested in history, let’s check her out.

I am not feeling a special today, I have no reason to that. In the country I live there is everything OK with women. The things are not as well everywhere. So what I am saying on Woman’s Day? I say ‘Thank you’ for everyone who comes to me with nice wishes, but for the dinner, roses and chocolate I am not the right person today. Let’s make a homeless woman happy by giving her some food and the roses and chocolate you bought to me. The only ways to make an impact to me are wisdom, loving & caring heart, and taking care of the world, people and animals around.

_________________________________________

Naistenpäivä, mitä se merkitsee sinulle? Olen tänään pohtinut vahvoja naisia, heitä, jotka merkitsevät minulle jotain erityistä; heitä, joita ihailen ja jotka saavat syvän kunnioitukseni. Näitä naisia on asian todellisessa merkityksessä vain kaksi: Äiti Teresa sekä Katariina Suuri. Nämä kaksi toisistaan täysin erilaista, mutta äärimmäisen vahvaa naista ovat tehneet historiallaan; teoillaan ja valinnoillaan, sekä sillä paljon korostamallani vahvuudella, minuun lähtemättömän vaikutuksen jo lapsena.

Olen antanut sydämeni arvomaailmani haltuun, ja se on tie, jonka koen olevan oman elämäni tarkoitus. Teen joka päivä jotain hyvää; lahjoitan ja avustan, ohjaan ja opastan, neuvon, tarjoudun, pidän huolta. En puhu haaveesta puhuessani oman hyväntekeväisyysjärjestön perustamisesta, sillä se on tulevaisuus, se on tieni, jota kohti kuljen.

Mutta mitä tulee Katariina Suureen? Kuten sanoin, hän oli hyvin erilainen nainen kuin Äiti Teresa, mutta, jälleen kerran, erittäin vahva nainen hänkin. Hallitsijana hän oli päättäväinen, aikaansaava, härkää sarvista tarttuva esikuva, joka ryhtyi rohkeisiin tekoihin. Katariina Suuri teki epäitsekkäitä valintoja ja päätöksiä kansansa parhaaksi. Mikäli historia kiinnostaa, kannattaa hänestä lukea enemmän.

Tänään on naistenpäivä, mitä se merkitsee minulle? Asun Suomessa, maassa, jossa naisilla on kaikki hyvin. Näin ei ole kaikkialla. Lämmin kiitos kaikille ‘hyvää naistenpäivää’ toivottaneille, nämä sanat merkitsevät minulle monella tapaa enemmän, kuin kukat tai illallinen. Kuten sanoin, Suomessa naisilla on lähtökohtaisesti hyvä olla – meistä ja meidän oikeuksistamme pidetään huolta. Lakatkaa valittamasta ‘naisen eurosta’, selvittäkää ensin, mitä se todellisuudessa tarkoittaa.

Tähän lainaan vielä pätkän englanninkielistä postaustani, sillä koen sen merkityksen korostuvan paremmin toisella kielellä sanottuna: “So what I am saying on Woman’s Day? I say ‘Thank you’ for everyone who comes to me with nice wishes, but for the dinner, roses and chocolate I am not the right person today. Let’s make a homeless woman happy by giving her some food and the roses and chocolate you bought to me. The only ways to make an impact to me are wisdom, loving & caring heart, and taking care of the world and people around.”

Modern women I adore in 2018:

Eva Longoria: she is very beautiful woman inside and out. When I was 13 I admired her because of beauty and an attitude I saw in Desperate Housewives. Last 5 years I have followed her as a business woman and a person who really makes things to happen.

Angelina Jolie: she gives me some goosebumps every time when I look at her. I love her all the way, one of the strongest woman I can name in the world. She has fallen so bad, but risen and fought back so hard. After very hard past, after all mistakes and all pain she has a loving and caring heart. She has a great mindset, she has great values. Same time she is talented and very smart. Such a wonder woman.

Sandra Bullock: she is just an amazing actress, I love her!

Felicity Huffman: there is something magical in this woman – she is stunning and so adorable same time. I am stalking her on Instagram so bad lol. She is great actress but there is something else also, something in her attitude. I just adore her!

Shakira: I admire her strength (the way from the bottom to the top was not easy to her!) her style and her energy. GOSH! What a babe!

_________________________________________

Modernit naiset, joita ihailen vuonna 2018:

Eva Longoria: hän on kaunis nainen sisältä ja ulkoa. Kun oli 13, ihailin hänen kauneuttaan sekä asennettaan Täydellisissä Naisissa. Viimeiset 5 vuotta olen seurannut häntä business naisena, sekä naisena, joka tekee hyvää ja laittaa asiat hoitumaan.

Angelina Jolie: tämä nainen pistää ihon kanannäppylälle aina kun katson häntä! Rakastan Angelina Jolieta täydestä sydämestäni. Hän on vahva, rohkea, rakastava, empaattinen, sielukas, älykäs ja äärimmäisen lahjakas. Angelina Jolie on esimerkki siitä, miten ihminen voi nousta, muuttua, kasvaa ja kääntää suunnan kohti parempaa. Bless her.

Sandra Bullock: en vaan kestä! Aivan ykkönen naisnäyttelijöiden listalla! RAKASTAN!

Felicity Huffman: tässä naisessa on jotain maagisen ihanaa, kaunista ja voimakasta. Herttinen sentään, oksat pois ja pois alta – Felicity raivaa tiensä eteenpäin kuin metsuri. Tällä naisella on luonnetta ja asennetta, todellakin nainen minun makuuni.

Shakira: ihailen Shakiran vahvuutta, päättäväisyyttä, luonnetta sekä lämmintä, empaattista sydäntä. Tie huipulle on ollut kaikkea muuta kuin helppo.