Olen koko viikon vetänyt niin terveellisesti, että oksat pois! Olen kokeillut uusien ruoka-aineiden vaikutusta kehooni ja apua! Nyt on viimein todistettu, että kaikille ei vaan sovi kaikki! Suhteutin ruokavalioni kuluneella viikolla kulutukseeni, sillä odotettavissa oli tittidii – turvotus! Halusin pelata varman päälle tässä testissäni ja osoittaa, mitä täysin terveellisesti syödessä voi keholle käydä silloin, kun suuhun pistää vääränlaisia juttuja, olivatpa ne miten terveellisiä sitten tahansa.

All this week I have eaten so very healthy that it makes even me surprised! I have tried new healthy foods and OMG! Now it’s finally certified that not all healthy foods suitable to everyone. During this week I made sure I didn’t eat more than I burn because I knew I will be bloated BADLY! I wanted to make sure that I won’t gain fat or muscles at all during my little test. So all I gained is some fluids. This is what happen to us when we eat wrong no matter how healthy we do it. If our body can’t tolerate it we should eat it. 

Meillä kaikilla on erilainen sietokyky hiilareihin, proteiineihin sekä rasvoihin. On siis äärimmäisen tärkeää, että osaa ja ymmärtää kuunnella omaa kehoaan, etenkin silloin, kun ikää alkaa tulla lisää. Saatamme kärsiä kroonisesta vatsakivusta ja -vaivoista vaikka elämmekin terveellisesti, emme vain huomaa tai ymmärrä ottaa huomioon oikeita asioita.

We all have different tolerance to carbs, fats and proteins. So it’s VERY important to listen and understand our own bodies!

Aloitin homman sunnuntaina aamusta ja perjantai aamuna totesin sen minkä jo tiesin: kaikki edes terveelliset asiat eivät ole minua varten. Ja ne, mitkä sopivat minulle, eivät välttämättä sovi toiselle. Tämä onkin ideana tarjoamassani ravintovalmennuksessa: kun tulet asiakkaakseni, en tee sinulle sellaista ohjelmaa, joka toimii minulla. Sinä olet minulle yksilö ja minä perehdyn juuri sinun kehoosi, veriryhmää ja kehotyyppiäsi myöten. Näin löydämme juuri sinulle sopivat jutut, sillä sinä olet oman kehosi asukki, minä en asu siellä. Kaikkien meidän huusholleissa pelataan omilla säännöillä! Tässä vaiheessa mainittakoon vielä, että en kärsi ärtyneen suolen oireyhtymästä, joten siitäkään ei tässä ole kyse. 

So I started this test on Sunday morning and on Friday morning I was confirmed about the thing I already knew: All even healthy foods are not for me. Those that suitable for me and those that my body LOVES might not suitable to someone else. So that is why the Healthy and Nutrition Coaching I offer to my clients is so different: You are unique to me. I won’t make you eat like I do. I meet you as unique person who needs some unique program. I can understand your blood type and your body type. This is how we can find right program just for your body and for your goals! 

Jo ennalta tiesin, että kehotyypilleni sekä veriryhmälleni on oleellista, että ruokavalio on proteiinipainotteinen – siedän hyvin huonosti hiilihydraatteja. Tämän  viikon noudatin pääosin kasvisruokavaliota, kokosin aterioihini runsaasti väriä, terveellisiä rasvoja ja ainoa eläinkunnantuote, jota suuhuni laitoin, oli fetajuusto sekä kananmunat.

Before I started my test I already knew that my body can’t tolerate carbs so well. My blood type and body type need high-protein program. So all this week I made everything different just to show you that not all healthy foods suitable to all of us. So this week I ate mainly healthy vegetables, healthy fats and some eggs and cheeses. 

Terve vaan, kärsin koko viikon kamalista vatsakivuista ja masuni näytti perjantai-aamuna tältä. En edes uskaltanut astua vaa’alle, mutta ympärysmittaa oli tullut yli 12cm lisää! Johan on pöhötys!

And OMG! What this kind of program did to me! All week I had horrible boating and horrible pain in my stomach. And on Friday morning I looked like this. The pic on left is me one week ago and those other ones are me on Friday morning. I was not brave enough to step to the scale lol. But when I measured my waist it was 12cm more than normally! 


Aamu oli pakko laittaa käyntiin pitkällä kävelyllä. Pahinta oli, että vatsani huusi nälkää, sillä en ollut missään vaiheessa ollut plussa kaloreilla, eli kaikki turvotus tuli nesteestä ja ilmasta. Olo oli aivan kamala. Silmäluomenikin olivat niin paksut, että ripsivärin laittaminen oli vaikeaa! Koska olo oli jo valmiiksi turvonnut, enkä uskonut sen enää voivan mennä pahemmaksi, päätin lopettaa itseni kiduttamisen perjantaihin ja lauantai-iltana tilasinkin todellista mässyruokaa. Tyypillisesti pizzaani kuuluu 2-4 täytettä, nyt täytteitä oli huikeat 11. Lisäksi kylkeen tietty vähän Aino-jätskiä! <3 Nautin todella suurella ruokahalulla sillä tiesin, että tuleva viikko olisi kovaa nesteenpoistoa. 

So I HAD TO start the morning by LOOOONG morning walk. The most horrible thing was that my stomach screamed food because I wasn’t eat any plus calories during the test. I WAS HUNGRY!!!!! All the swelling was fluids, not any fats or muscles. Even my eyelids were bloated so I couldn’t but mascara! Because I felt very bad and I was pretty sure I could not be more bloated so I made a decide to have a HUGE cheat weekend. On Saturday evening I ordered Family Size pizza just for myself and asked it with 11 different fillings! That was so much haha! And.. yeah.. I also ate some ice-cream. All box. Oh!

I really enjoyed it all with very good appetite cause I knew that the next week will be very hard fight with getting rid of all of this swelling!

 


Tällä hommalla halusin osoittaa sen, miten keho voi muuttua yhdessä viikossa näin paljon ilman, että rasvaa tai lihasta tulee grammaakaan kehoon lisää. Kun siis kärsit turvotuksesta, älä ensimmäisenä ajattele, että olet lihonut. Se ei ihan aina mene niin.. Lohdullista kyllä, mutta tämä kokemus muistuttaa myös siitä, että jokaisen omaa uniikkia kehoa ja sen toimintaa tulee kunnioittaa ja arvostaa. Tämä on myös oivallinen esimerkki siitä, että me kaikki emme sovi samaan muottiin: hiiligydraattipainotteinen ruokavalio ei sovi minulle. 

By this test I wanted to show you how much your body can changes during one week even if you eat healthy and not much calories. So when have some swelling do not start to think you have gained weight and FAT! It’s not always like that you see. So all you can do is learn to know your own body and treat it well. Please, do that. 

Vastaavanlainen esimerkki on toteutettu asiakkaideni kanssa moneen otteeseen. Kun proteiinibuumi oli pahimmillaan, eräs asiakkaani vaati, että hänen ruokavalionsa olisi proteiinipainotteinen, vaikka hänen veriryhmänsä ja kehotyyppinsä mukaan ruokavalion kuului olla täysin muuta: hiilihydraattipainotteinen.

Same test I have done with one of my client when she wanted to lose weight but demanded me to make some program that included lots of proteins EVEN IF her body type and blood type showed that her body can’t tolerate proteins so well. She has heard that high protein diet helps for weight loss. YES, but not with EVERYONE! We are all different! So this same happened to her: her stomach boated so badly and the pain was awful! And after I made right kind of program (more carbs, less proteins) we hit her goal to lose weight nicely! 

Lopputulos oli sama kuin minulla kuluneen viikon aikana. Kun vaihdoimme hänen ruokavalionsa juuri hänelle sopivaksi, turvotus ei palannut, mutta paino lähti kauniisti laskuun. Täytyykin siis muistaa, että fitness-/dieettitrendejäkin tulee ja menee, muista niiden kanssa aina tämä: oma kroppa ensin! 🙂

Ihanaa, uutta viikkoa kaikille!
PUS!

<3 LOLA

So remember this when you read about NEW AWESOME DIET PLAN: love your body first! The magazines wants and needs more readers so they make it all sound as easy as possible. Instead reading those posts get more some real informations or find your closest nutrition coach to help you!

Wish you all have a lovely new week! 

xx, Lola