Etsitkö yhä oikeasti terveellistä tapaa herkutella? Olisiko mahtavaa löytää herkku, jota voisi syödä sipsien tapaan vaikka koko pussin ja kalorit jäisivät silti alle sataan? Eihän sellainen ole mahdollista, vai onko?

Are you STILL looking for a snack that is same time truly delicious and REALLY healthy? How awesome it would be to find the way to eat something as yummy as chips and eat the whole bag with only under 100 calories? Oh, this cannot be even possible! But actually it is! This recipe I now share is super healthy and tastes like a chips but it includes only 41calories in a portion. And this portion size is not small it is like a medium bag of chips. 

Itse asiassa on! Jaan tässä nyt kaksi variaatiota lehtikaalisipseistä, joista toinen versio on lähes rasvaton (0,6g rasvaa/100g) ja energiasisältö on 41kcal/annos. Pikkupussillisen sipsiä voi siis oikeasti herkutella alle sadalla kalorilla!

Ensin kuitenkin vähän asiaa siitä, miksi lehtikaalilla kannattaa välillä herkutella. 

But at first I tell you something about this superfood!Lehtikaali – varsinainen superruoka! KALE – REAL SUPERFOOD!


Lehtikaali, jos mikä on superfoodia isolla S:llä! Ai miksikö? No minäpä kerron. Lehtikaalin ravintoarvot ovat aika huiput tuollaiseksi ohueksi vihreäksi lehdeksi, joka on oikeastaan aika pahanmakuisen näköinen. Vaan ei makuinen. Lehtikaali maistuu todella hyvältä ja sopii tähän herkkureseptiin täydellisesti!

Did you know that kale includes lots of Vitamins A, C and E. Also Vitamin K and some carotene, lots of protein and iron. This very thin leaf is very protein rich – it includes 3,4 grams of protein in 100 grams! There is 4,1 grams of carbs in 100 grams of kale and only 40 calories in 100 grams!  Did you know this all about a kale? Well, know you do!

Lehtikaalissa on runsaasti A-, C- ja E-vitamiinia. Lisäksi lehtikaali sisältää K-vitaaminia, sekä karoteenia, paljon proteiinia ja rautaa. Proteiinipitoisuus on todellakin korkea, sillä tuossa virheässä kasvissa on protskua runsaat 3,4g/100g. Hiilihydraattia on 4,1g ja energiaa 40kcal/100g. 

Terveelliset, herkulliset lehtikaalisipsit ilman rasvaa/ FAT-FREE KALE CHIPS (ABOUT 41 KCAL / 100G)

1 annos / 1 pellillinen             1 portion / 1 baking tray

Sipsit / For chips
100g tuoreita lehtikaalin lehtiä (irrota lehdet varresta)
100g fresh kale (only leafs)

Suolaliemi (valmista edellisenä päivänä) / Stock for seasoning:


Sekoita kaikki ainekset veteen ja anna maustua jääkaapissa yön yli:
Mix all ingredients together and put in the fridge over the night. 

2dl vettä /2dl fresh water
3 valkosipulin kynttä murskattuna / 3 crushed garlic glove
Persiljaa / finely chopped fresh parsley
1tl suolaa / salt
Pippuria / pepper
Halutessasi chiliä tuomaan potkua / finely chopped Chili if you like

TAI TAVALLISIIN LEHTIKAALISIPSEIHIN / OR FOR BASIC KALE CHIPS (ABOUT 250 KCAL / 100G)

2rkl rypsiöljyä / 2 tbs oil
Suolaa ja pippuria / Salt and pepper

Valmistus:            How to make it:

Kuumenna uuni 175 asteeseen Preheat oven to 175 celsius

1. Huuhtele lehtikaalin lehdet hyvin ja kuivaa salaattilingossa erityisen huolellisesti / Wash the leafs of the kale and dry them very well in salad spinner. 

2. Kasta pestyt ja kuivatut lehtikaalin lehdet huolellisesti suolaliemessä ja kuivaa lehdet sitten uudelleen salaattilingossa. Suolaliemen maku jää lehtiin. / Dip the washed kale leafs in stock and dry the leafs again with the spinner. The taste of the stock will stay on leafs.

TAI TAVALLISIIN SIPSEIHIN: LAITA LEHTIKAALIT PUSSIIN JA KAADA SEKAAN ÖLJY JA MAUSTEET. HEILUTTELE KUNNES JOKAISESSA LEHDESSÄ ON ÖLYÄ. ÄLÄ ENÄÄ KUIVAA LEHTIÄ VAAN PAISTA NE. / OR FOR BASIC KALE CHIPS: PUT THE LEAFS IN PLASTIC BAD AND POUR THE OIL AND SPICES IN IT. MIX WELL. YOU DON’T NEED TO TRY THEASE AGAIN UNLIKE WITH FAT-FREE RECIPE. JUST BAKE THEM. 

3. Nosta kuivatut, maustetut lehdet leivinpaperilla vuoratulle pellille ja nosta pelti uuniin 10-15 minuutiksi, tai kunnes lehdet ovat silpimäisen rapeita. Kääntele välillä sipsejä / Put the dried and spiced leafs on the baking tray on the baking paper and lift the tray in the oven for 10-15 minutes. Turn the leafs between baking. 


4. Mausta vielä tarvittaessa suolalla ja pippurilla paiston jälkeen ja nauti  / Finish the chips with salt and pepper if you need to and enjoy! 

Ihanaa tiistaita! 

PUS!

<3 LOLA

xx, LOLA