Itseään voi hemmotella ja helliä monella tapaa ja yksi niistä on hyvä ruoka. Elämäni suurimpiin oivalluksiin kuuluu seuraava lause: “Ruokaa voi ja saa rakastaa, mutta omaa kehoa pitäisi silti osaa rakastaa ensin”. Tämä tarkoittaa sitä, että kehoa ei pitäisi riuduttaa huonolla ravinnolla – kehosi kertoo kyllä mikä sille sopii ja mikä ei! Jos kärsit laktoosiallergiasta, vältä laktoosia ja löydä sen tilalle muita ruoka-aineita. Jäätelön voi korvata laktoosittomalla, jos vatsasi sen kestää (olemme Suomessa onnekkaita, kun meillä on niin paljon laktoosittomia tuotteita!) tai valitse mehu- tai soijajäätelöä. Hyviä laktoosittomia jätskejä saa myös itse tehtyä, sama pätee muuhun ruokaan ja herkutteluun. Jos vatsasi ei kestä hedelmäsokeria, älä syö niitä. Alku voi olla hankalaa, sillä hedelmäsokeri osaa olla todella koukuttavaa. Itse kärsin tästä; suurin osa hedelmistä saa vatsani turpoamaan palloksi ja olo on kamala. Lisäksi paljon hedelmäsokeria sisältävät hedelmät saavat sokerihampaani himoitsemaan makeaa. Tämän vuoksi olen lopettanut hedelmien syönnin ja korvaan hedelmät marjoilla ja kasviksilla. Porkkanakin osaa olla supermakea, kun sen raastaa 😉

You can pamper yourself with many nice ways and one of them is delicious food. One of the biggest realization of my life is: “You can and your allowed to love food but before you love food as much as you do you should love your body first”. This means that you should not make your body feel bad at the expense of bad food – your body really tells you what is OK and what is not. If your stomach does not tolerate the lactose for example make sure you choose food that not include lactose. There are lots of lactose-free products nowadays. Or if your stomach doesn’t like wheat then avoid it. This doesn’t mean that you can’t eat pizza pr burgers anymore. You can always ask rye base instead wheat and did you know that in McDonald’s you can always choose Gluten-Free buns? That’s awesome and in Finland the price is always same! If your stomach can not tolerate the fruit sugar then stop to eat it! Just stop it! Cover fruits with berries ad veggies, the carrot is very very nice when you grate it! So sweet! Yummy! You must try! Did you know that fruit sugar also makes you want more SUGAR? That’s very bad and that’s my problem. That is why I do not eat any fruits anymore. 

Miten eroon tunnesyömisestä?Kun rakastaa kehoaan ennen ruokaa, oppii tekemään valintoja, joilla välttää kamalan turvotuksen, kipeän vatsan ja pahan olon – myös herkutellessa. Kun rakastat kehoasi ennen ruokaa, se tekee olon paremmaksi. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että pitäisi aina valita terveellistä, välillähän saa herkutellakin, sillä tavalla oikeasti. Valitse silti fiksusti. Jos vehnä aiheuttaa vatsan pullistelua, valitse gluteeniton pizza tai valitse pohjaksi ruis. McDonaldsista saa kaikki hampurilaiset myös gluteenittomana ja vieläpä samaan hintaan, joten mättöpäivänä ei tarvitse siitäkään karsia. 

Omaa kehoa saa ja pitääkin rakastaa läpi elämän; se ei tee sinusta itsekästä tai turhamaista, päin vastoin – fiksun ja terveellisemmän tyypin! 

When you love your body before you love the food you learn to make better choices and you won’t have those bad swellings and feelings after eating anymore. Not even on cheat days! When you love your body first you will feel much better  – it’s so worth it! 

Söpöile, fiilistele ja tee olostasi mukava – pois tunnesyömisestä / How to get rid of emotional eating?


Ota välillä rento hetki ihan vain itsellesi. Jos olet tunnesyöjä, pidä huoli siitä, että säännöllisten aterioiden aikaan olosi on aina hyvä ja rentoutunut. Tämä opettaa sinua pois tunnesyömisen katalasta kierteestä. Jos huomaat, että olosi on surullinen tai stressaantunut juuri ennen lounasta, nappaa vaikka aikakauslehti ja hae tukea siitä. Älä kuitenkaan lue syödessäsi, vaan keskity nauttimaan lounaastasi. 

Sometimes take a nice moment just for yourself! Just for a little pampering! If you are an Emotional Eater then make sure you never feel bad or stressed before the meal. This teaches you away from bad bad bad emotional eating! If you noticed that you’re sad or feel not so well before lunch then take some nice magazine and find some support by reading some nice articles. Cheer yourself up!

Lisää päiviisi vähän söpöilyä ja fiilistele pienistä asioista, ne saa elämän tuntumaan rennommalta ja hauskemmalta. Tuo aterioihisi aavistus pirteyttä kasviksilla tai marjoilla, nauti niiden mausta ja hemmottele itseäsi näillä makunautinnoilla. Jos olo on väsynyt, nappaa mukaan Celsius – se piristää sinua taatusti ja kaiken lisäksi maistuu hyvältä ilman kaloreita!

Everyday add some fun, cuteness and great feelings in your days! They makes your life feel so much better! Add some color in your meals with veggies or berries and if you feel tired try some Celsius drink! It’s so darn delicious, it cheers you up and what’s the best – without calories!

tunnesyöminen: miten eroon tunnesyömisestä?

Opettele siis tämä: keho ensin, sitten ruoka. VOILÀ!

Huolehdi itsestäsi. 

PUS!

<3 LOLA

Just learn this: Body first, then food. VOILÀ! 

Take care lovelies, 

xx, LOLA