We all need something, and some of us, most of us also need someone. For what? Well, such a good question. This gives me a reason to ask you when was the last time you actually thought why do you need it? Why do you need something you are wanting so badly, or something you are performing or running for? Why are you hanging on something or hanging on someone? And why it feels so painful, even impossible to let go? What’s your personal reason and why? What’s your whole story and truth?
_____________________
Me kaikki tarvitsemme jotakin. Ja toiset, suurin osa meistä, tarvitsee jonkun. Mitä varten? Hyvä kysymys. Tämä antaa minulle aiheen kysyä ääneen, milloin viimeksi ihan oikeasti pohdit miksi tarvitset sitä? Miksi tarvitset sitä, mitä niin kovasti haluat? Miksi tarvitset sitä, mitä tavoittelet silmät sumeina jo kaikelle muulle? Mikä ajaa sinua, mikä tarve puskee sinua? Miksi roikut jossakin tai jossakussa? Miksi edes ajatus irtipäästämisestä tuntuu niin tuskalliselta, jopa mahdottomalta? Mikä on sinun henkilökohtainen syysi ja miksi? Mikä on sinun koko totuutesi ja tarinasi?

The next question is have you ever even thought about it? If not, why? Probably, because it’s so darn painful. It’s hard and painful to face yourself, look into your own eyes and admit the truth. It’s such a suffer trying to understand yourself and your own action. Why I am doing this madness when it’s not making sense even for myself?
______________________
Seuraava kysymys on, oletko koskaan edes ajatellut tätä kaikkea? Jos et, niin miksi? Mahdollisesti siksi, että se on aivan hiton tuskallista. On vaikeaa ja raskasta kohdata itsensä, katsoa itseään silmiin ja myöntää totuus. On kivuliasta yrittää ymmärtää itseään ja omaa toimintaa. Yrittää käsittää, miksi teen jotakin sellaista, mikä ei tee järkeä enää edes minulle itselleni.

The answer is, because it’s just easiest to keep going, keep doing things and repeat. Sadly, when we don’t understand ourselves, we can’t share the unconditional empathy for others either. And same time we keep demanding it from others for ourselves – the understanding. Why? Why is the hunger of understanding having such a big role in this modern world? Could the reason be because we don’t understand ourselves and it makes us feel like being lost.
_______________________
Vastaus on, koska on helpompaa vain sulkea silmänsä ja antaa mennä. Jatkaa, tehdä, toistaa. Surullista on, että kun emme ymmärrä itseämme, emme voi tarjota aitoa, ehdotonta empatiaa myöskään toisille. Ja samaan aikaan kuitenkin vaadimme toisilta samaa itsellemme – ymmärrystä. Miksi? Miksi ymmärryksen nälkä on niin suuressa roolissa nyky-yhteiskunnassamme? Voisiko syy olla juuri se, että emme ymmärrä itseämme ja se saa meidät tuntemaan olomme eksyneiksi?