First time in my life I am actually enjoying of the Valentine’s Day a lot. In a big way. I have kept planning this for all week and actually started to celebrate it with the love of my life, my baba Picasso, already on Friday. Nothing so fancy or superb, but something super special for us – cuddling, watching fav TV series, snacking, having strawberries of course, having sauna bath, relaxing, having a good dinner.. just feeling alive, happy and independent. Is there anything better? Nope, I don’t believe so.
_____________________
Ensimmäistä kertaa elämässäni olen nauttinut ystävänpäivästä todella jätisti. Tämä vuosi toi muutoksia, mutta myös toivoa ja nautintoa ihan eri levelillä kuin koskaan aikaisemmin. Olen suunnittelut ystävänpäivää koko viikon ja niinhän siinä kävi, että otin siihen varaslähdön elämäni komistuksen, Picasson, kanssa jo perjantai-iltana. Meidän ystävänpäivään, tai -viikonloppuun, ei kuulu mitään loistokasta ja fänsiä, mutta super spessujuttuja meille – hyvää ruokaa, mansikoita totta kai, lemppari leffoja ja sarjoja, löhöilyä ja halailua, saunaa, elämästä ja itsenäisyydestä nauttimista. Onko mitään tämän parempaa just nyt? Mhh.. enpä usko.

Love is around everywhere, absolutely, I still do believe that. But do I miss something special like someone madly loving me in my life? Absolutely not. What I feel is I have seen that path and it’s not worth it. Probably I am a difficult person many ways to live with. Yes, I am demanding what comes to the hygiene level and being such a smart ass, I can’t stand lazy and stupidity, I hate indifferent lifestyle and empty promises. I live from deep ambition by myself and now realizing it is a big issue for me if I don’t have any support and encouraging in a relationship. I have never had it, and that’s what I have always actually kept looking for. For somehow I have always ended up to be together with people who see strongly themselves like a God, needing so much care and my energy that after all I have had nothing left for myself anymore. And in the end I am still the one who has been blamed of everything; how I am just not good enough.

It has made me seriously think about that probably being with someone is just not for me. I am a damn good cook, keep the home clean and every single thing organized, I am creative, having such a great imagination and also some heart to take care of my beloved ones. So I feel a bit stupid after all for kept giving this all, all these year, for people not appreciating those features of me at all, but kept demanding more and more and more and telling I would be nothing without them. Ughh. So, do I still believe in love? I do, but I do not believe there is actually the one in a million for myself.
______________________
Rakkaus on kaikkialla, uskon siihen. Mutta kaipaanko elämääni tyyppiä, joka rakastaisi minua hullusti? En. En todellakaan. Ongelmani tuntuu itse asiassa olevan juuri se, että löydän vain hullua rakkautta, en tasapainoista, vaan todellakin järjetöntä. Joten en enää löydä itsestäni energiaa uskoa siihen, että olisi olemassa todellista romantiikkaa ja kumppanuutta samassa paketissa; empaattista, kannustavaa ja positiivista tyyppiä, joka nauttisi muustakin, kuin omasta erinomaisuudestaan. Jos meille jokaiselle on joku, on se minun “jokuni” varmaan heittänyt veivinsä jo viime vuosi tuhannella. En siis aio käyttää aikaani rakkauden löytämiseen, saati sen kaipaamiseen.

Onhan se näin, että en ole helppo ihminen kanssaelää. Minulla on korkeat vaatimukset hygienian ja tuottavuuden suhteen, en siedä tyhmyyttä, laiskuutta, välipitämättömyyttä enkä itsekkyyttä. Arvoni ovat vahvat. Pidän asiat järjestyksessä, raadan mielelläni toisen eteen, mutta en ilman arvostusta – en enää koskaan. Tulen vaatimattomista oloista, mutta järjenkäytöstä en tingi hitustakaan. Ilman ajatusta, ilman ymmärrystä, ilman älykkyyttä ihmisellä ei ole paljoa jaettavaa kanssani.

The idea about dying alone has never felt this good. Have you ever been thinking about the other side of it? Meaning, we see those touching pictures taken of old people dying in bed together like 2 minutes after their spouse, as their bond is just so strong that their system gives up when the other one dies. Think about dying that way with someone you feel bitter, anger and so much negativity for. Holding their hand and dying just for a pure relief like 2 minutes after them, as your heart couldn’t tolerate stress and high blood-pressure anymore. Do you want that? Holy moly, I do not. What I mean is, what ever the situation is, do never believe you couldn’t handle it on your own. Do never stay in a relationship you are not feeling happy and such a desire for a life anymore. You deserve to be happy. You do.
______________________
Ajatus yksikseen kuolla kupsahtamisesta ei ole koskaan tuntunut näin hyvältä. Oletko koskaan ajatellut asian toista puolta? Tarkoitan, että jotenkin meille on syötetty ajatus, ihana romanttinen mielikuva siitä, miten vanhukset nukkuvat pois käsi kädessä pari minuuttia toistensa perässä, koska eivät voi elää ilman toista. Mitä hittoa? En tunne yhtä ainoaa pariskuntaa, jonka voisin aidosti kuvitella nukkuvan pois tuolla tavalla. Päinvastoin, näen liudan pariskuntia, jotka nukkuvat yönsä eri huoneissa tai samassa sängyssä negatiivisuutta puhkuen, koska kokevat olevansa jumissa. Haluatko kuolla tuossa jumituksen tunteessa? Herätä yöllä siihen, kun kumppani kuolonkorisee vieressä ja pari minuuttia myöhemmin kupsahdat itse perässä, koska elimistösi ei enää jaksa loputonta stressiä ja korkeaa verenpainetta, jonka silkka tyytymättömyys ja elämän tuottama negatiivisuus on sinulle aiheuttanut? Jos et ole tyytyväinen, korjaa asiat. Jos asioita ei saa korjattua (se vaatii aina kaksi osapuolta) – lähde. Olet aivan liian arvokas tuhlaamaan elämääsi onnettomaan suhteeseen. Pärjäät omillasi ja olet todellakin sen askeleen arvoinen. Me kaikki olemme.

So, in this Valentine’s Day I am asking anyone else but my Picasso to “be mine”. And that’s what makes me happy. He is having his balloon, which is the cutest ever I think, and we are having some strawberries so we are all good!

No matter where you are, in love with someone or all by yourself on this Valentine’s Day, I wish you are happy and safe, feeling good and enjoying of every minute. You are worth it my love, never forget it.
______________________
Tänä ystävänpäivänä en pyydä ketään muuta kuin Picassoa olemaan minun. Ja tämä on asia, joka tekee minut eniten onnelliseksi just nyt. Ja mansikat. Ja baban ilmapallo. Eikö ole jotenkin täydellinen hänelle?

Olipa tilanteesi mikä tahansa, olitpa rakastunut tai vietitpä tämän ystävänpäivän itseksesi, toivon, että vietät sen turvassa ja nauttien joka hetkestä. Olet kaiken hyvän arvoinen, älä koskaan unohda sitä.