The stress is worse for me, the worse trigger that drives me to think about sweets and fast food. If you follow me on Instagram >> you know there was a time last year when I found myself in bad stress and “easing” it with burgers and pizzas. And with ice-cream. And with chocolate. The stress drove me to be very tired and unhealthy eating didn’t help my energy levels at all. I was so bloated that moving felt uncomfortable. Soon I noticed my clothes were too small. I haven’t notice the weight gain until I could’t wear my clothes anymore. I decided to buy bigger ones, simple as that, the weight gain itself didn’t bother me. But new clothes didn’t bring me the better energy, not lower stress levels and better sleep.

The biggest part of my life I’ve been in a good shape, my muscle gain has been very well oriented, now this all happened very quickly and made me feel a bit upset after all. Very simply I wanted to get my energy self back, so it was time to make a change. I needed to face the problem, handle the stress and reach the healthy lifestyle again for making the change happen. Now I am sharing them easiest and also most effective tips to lose weight healthy and comfy. With the pics of my own results, of course!
_________________________
Minulle stressi on pahin. Stressi on pahin tekijä, joka ajaa minut toisinaan hiljalleen, toisinaan vauhdilla leivosten ja pikaruoan äärelle. Stressi on tuon kamalan koukun pahin laukaisija. Syntyy kierre, josta on vaikeaa päästä eroon: purilainen maistuu niin hyvältä kun on kova nälkä, ja mieli rentoutuu ihan eri levelille kun poikkeaa työpäivän jälkeen lähikahvilaan palkitsemaan itsensä suklaaleivoksella. Tai donitsilla. Tai molemmilla. Näinkin on käynyt. On myös käynyt niin, että uusien elämäntapojen aloittaminen on tuntunut niin vaikealta ja raskaalta, että salaattipöydän äärellä on väännetty itkua ja kirottu omaa saamattomuutta. Olemme ihmisiä, meillä on tunteet mikä on upea asia, mutta toisinaan niiden kokeminen saa elämän tuntumaan todella kurjalta. Entistä kurjemmalta silloin, kun tunteiden kokija on tunnesyöppö. Heilun täällä käsi pystyssä, tiedän mistä puhun.

Stressi itsessään vetää kehon jumiin, mutta sen “helpottaminen” väärin keinoin tuplaa, jopa triplaa seuraukset. Itselläni tämä näkyi taannoin painonnousuna. Olen ollut isoimman osan elämästäni hyvässä kunnossa, joten nopea pullahtaminen hämmensi. Paino itsessään ei minua häirinnyt, vaan nuhjuinen olo, jonka huonoille raiteille lähteneet elämäntavat toimivat mukanaan. Oli pakko tehdä muutos, sillä kokemuksesta tiesin, että muuten suunta ainoastaan alaspäin. Kerran ylipainoinen on vaarassa olla ylipainoinen jälleen. Itseni tuntien ja monesti kantapään kautta oppineena tiesin ettei kohdallani toimi painostaminen, itsensä haukkuminen eikä potkiminen. Elän fiiliksistä, joten toimenpiteidenkin täytyy olla fiiksiä nostattavia, vain tällä tapaa voin saada aikaan muutoksen. Vahvan ja pysyvän sellaisen. Lähdin rakentamaan uutta ohjelmaani olo edellä, hyvä olo motivaattorina. Nappaa alta ohjeet omaan ohjelmaasi. Alta löydät myös omat tulokseni kuvina.

HOW TO LOSE WEIGHT EASILY, COMFY AND WITHOUT STARVING?

STEP 1: List the things and triggers that make you gain weight, and the reasons why. You need to recognize your own weaknesses and learn to understand them for fighting against them with your strengths. So easily just make a list and face your problems!

STEP 2: Do not starve yourself, instead eat every 3rd hours. This is the most effective way with exercising to keep your metabolism working and fat burning up. Eat small meals regularly during the day. My own calorie distribution is: 20% for breakfast, 25% for lunch, 10% for snack, 35% for dinner and 10% for bedtime snack.

STEP 3: Understand what you eat and why. The system needs food to work, still the food is a pleasure for most of people. It is nicely fine as long as it won’t cause problems. Finding the balance is a key. Keep focus on nutrition facts and keep regular eating up for avoiding cravings. Make sure you get proteins, carbs and fats, them all, everyday enough but not any of them too much or too little. Minimize the salt and unhealthy, saturated fats. Eat to boost your health, not to boost your mood.
_________________________
MITEN PUDOTTAA PAINOA HELPOSTI, MUKASTI JA ILMAN NÄLKÄÄ?

1: Tee lista asioista, jotka edistävät ja / tai aiheuttavat painonnousua, sekä niiden syyt. Sinun täytyy tunnistaa omat heikkoutesi ja ymmärtää niitä, jotta voit toistella niitä vastaan vahvuuksillasi. Kohtaa ongelmasi ja alat onnistua!

2: Älä pidä itseäsi nälässä, sen sijaan syö säännöllisesti 3 tunnin välein. Tämä on tehokkain tapa edistää painonpudotusta ja tukea painonhallintaa. Säännöllinen syöminen pitää verensokerin tasaisena ja aineenvaihdunnan käynnissä. Oma energiajakaumani on: 20% aamiaisella, 25% lounaalla, 10% välipalalla, 35% päivällisellä ja 10% iltapalalla.

3: Ymmärrä mitä syöt ja miksi syöt. Elimistö tarvitsee ruokaa toimiakseen, mutta ruoka on monelle myös suuri mielihyvän lähde. Ongelmaa ei ole niin kauan, kun tämä ei aiheuta ongelmia. Tasapaino on avain tässäkin asiassa. Kiinnitä huomiota elintarvikkeiden ravintoarvoihin välttääksesi mieliteot ja sudenkuopat. Huolehdi että saat riittävästi ja sopivasti proteiinia, hiilihydraattia sekä rasvaa. Minimoi suolan ja tyydyttyneen rasvan määrä ruokavaliossasi. Nauti ruokaa edistääksesi terveyttä, älä kohottaaksesi mielialaa.

STEP 4: It matters what you eat and how much. It doesn’t mean you can eat “healthy foods” as much as you want when your target is to lose weight. Remember even though fruits are healthy some of them includes lots of calories, same as berries, and them healthy fats. Do not over eat them. It’s OK to have a fruit as a snack and some extra veggies with lunch and dinner, but do not eat them additional between regular meals. Also, do not skip your meals with veggies, fruits or berries only. Eat at least 1500 calories everyday to keep your metabolism and fat burning up, still less than you burn in a day. Simple as that!

STEP 5: Drink water enough and favor fiber! The whole system loves the water and intestinal loves the fiber! Do not overdo either of them, the balance is important for the best results and health.

STEP 6: Move your body they way you like! I am not a member of any gym at the moment, all my results I have hit at home by doing home workout and going for a walk. Additional I do yoga. You really don’t have to do something you hate to lose some weight, it’s important to do just something and enough! Find your own favorite thing to do. Is it biking, hiking, swimming, walking, dancing, golfing.. what it is?

STEP 7: Sleep and rest. Your system needs some sleep to stay healthy, sleep also avoids swelling and inflammation very effective way. Muscles also need some rest to grow, same as they need some energy from food. Sleep at least 6 hours but not more than 9 hours at night.

STEP 8: Stop pushing yourself and remember facts. Listen to your feelings, stop watching just the numbers on the scale. Remember the muscle is heavier than fat. Keep focus on how clothes fit on you, not on numbers. Do not forget during first few weeks your weight can even gain a bit instead drop, it’s normal and all about fluids. Keep focus on low stress levels, it eases your progress with weight loss.
_________________________

4: On väliä mitä syöt ja miten paljon. Älä elä harhaluulossa, että “terveellisiä ruokia” voi syödä niin paljon kuin maistuu. Muista, että vaikka esimerkiksi hedelmät ja marjat ovat terveellisiä, voivat nekin liikaa syötynä aiheuttaa painonnousua. Aivan niin kuin tervelliset rasvatkin. Painoa pudottaessa pelkän rasvan lusikoiminen suuhun aamupalan yhteydessä ei ole suotavaa, ei ellei sen energiamäärä ja ravintosisältö kompensoidu ruokavaliossa. Näin harvoin tavallisessa arkielämässä on. Nauti kasviksia ja marjoja välipalana, älä jokaisen aterian lisänä. Älä myöskään korvaa lämpimiä ruokia pelkillä kasviksilla. Nauti vähintään 1500 kilokaloria päivässä, mutta älä enempää kuin kulutat, mikäli tavoitteenasi on painonpudotus. Muista myös, että perusaineenvaihdunta ei tarkoita koko energiankulutusta päivän aikana, vaan energiankulutusta vuodelevossa.

5: Juo riittävästi vettä ja suosi kuitua! Elimistö rakastaa vettä ja suolisto kuitua, tärkeää on pitää molemmat tasapainossa.

6: Liikuta kehoasi mieleisellä tavalla! En ole kuntosalin jäsen, hakkaan tavoitteeni kotitreenillä sekä lenkkeilemällä 1-2 kertaa viikossa. Lisäksi joogaan satunnaisesti. Sinun ei tarvitse tehdä inhoamiasi asioita pudottaaksesi painoa, riittää, että teet jotakin riittävästi. Löydä oma lempi liikuntamuotosi. Onko se pyöräily, vaellus, uinti, kävely, tanssi, golf.. mikä se on?

7: Nuku ja lepää. Elimistö tarvitsee unta pysyäkseen terveenä. Uni on myös tehokas tapa ehkäistä ja hoitaa turvotusta ja tulehdusta. Myös lihakset tarvitsevat lepoa kasvaakseen, aivan niin kuin ruoasta saatavaa energiaakin. Nuku vähintään 6 tuntia, mutta enintään 9 tuntia yössä edistääksesi terveyttäsi.

8: Lakkaa piiskamasta itseäsi ja muista faktat. Kuuntele oloasi ja lakkaa tuijottamasta pelkkää vaa’an lukemaa. Muista, että lihas painaa rasvaa enemmän, pidä huomio vaatteiden istuvuudessa lukemien sijaan. Muista myös, että paino saattaa nousta ensimmäisten viikkojen aikana, tämä on normaalia ja selittyy nesteillä. Minimoi stressi, matala stressitaso edistää painonpudotusta.