I have lost my motivation, how to get it back? I am not willing to do anything anymore, how to find lost motivation? No excuses: I am lazy! Is it even possible to find motivation anymore, and stay motivated? I lose my motivation all the time, am I totally hopeless?

Help me, I want to but I can’t. What ever I start today, I stop tomorrow. I want to get in shape but I can’t stop eating. More I try, more I eat. How to stay motivated when you are most impatient person ever?

These are some of the questions I have heard this year, a lot about motivation. We are humans and we all have different kind of problems. Even them you admire have their own issues – they really do. So don’t think you are the only one who is powerless or feels totally helpless at times. It’s normal. Also, we all lose our motivation sometime.

If you follow me on Instagram >> you know I lost my motivation for a pretty long time. I have now got it back and because I know I motivation tips are so needed, I am going to share my tips how to find lost motivation again. Also, because so many is scared to lose motivation quickly again because starting again is so uncomfortable, these tips help you to make a fresh start most comfortable way. No matter what kind of motivation problems you have or for what you need some motivation, reading this post should ease your feelings.

___________________________

Olen menettänyt kaiken motivaation, miten saan sen takaisin? En ole halukas tekemään yhtään mitään, miten löydän kadonneen motivaation?  Olen yksinkertaisesti laiska! Onko mitään toivoa, että löydän motivaation, mikä säilyisi? Menetän motivaation koko ajan, olenko täysin toivoton?

Auta, haluan mutta en pysty! Minkä aloitan tänään, lopetan huomenna. Haluan päästä hyvään kuntoon, mutta en pysyt lopettamaan syömistä. Mitä enemmän yritän, sen enemmän syön. Miten pitää motivaatiota yllä, kun on kärsimättömin tyyppi ikinä!

Kuluneen vuoden aikana on ropissut kysymyksiä motivaatiosta. Kysymysten perässä itkunaamoja, kauhunaamoja, stressinaamoja.. paniikki-emojeita joka lähtöön! Olemme ihmisiä, joten meillä on kaikilla omat murheet ja ongelmamme. Jopa heillä, joita ihailet – kyllä, ihan kaikilla. Joten jos kuvittelet olevasi ainoa joka tuntee välillä itsensä huonoksi, voimattomaksi tai todelliseksi luuseriksi, niin realismia peliin! Et muuten ole.

Jos seuraa minua Instagramissa >> niin tiedät, että oma motivaationi oli reippaasti tauolla käytännössä koko syksyn. Nyt se vekkuli on viimein palannut, ja koska tiedän että moni painii motivaatio-ongelmien kanssa, jaan nyt omat vinkkini siihen, miten löydät kanonneen motivaation taas uudelleen. Koska monelle myös pelkkä ajatus uudelleen aloittamisesta lisää tuskaa, ovat nämä motivaatio-vinkit sellaisia, joilla uusi startti lähtee käyntiin mahdollisimman miellyttävästi!

How to find motivation again?

Face the problem

The first step is facing the problem. Go to the mirror and say it aloud: why are you unmotivated and why you can’t? Don’t lie to yourself, be honest. As long as you can’t admit your problems to  yourself, you can’t solve them and get rid of them once and for all. Believe me, honesty is always worth it! The reason why I lost my own motivation was because I was so tired and stressed. I had to fix this before I was able to get motivated again. And you know it didn’t get easier because I was also anguished of my unmotivated being.  Also read my tips how to ease and get rid of anxiety >>

Don’t panic

Don’t panic and stop saying yourself ‘I have to do this, I have to do this’. At first ask yourself why you really have to do it? Think reasons behind this need and ask yourself if this is something you want to reach for yourself, or for pleasing someone else?

Listen to your feelings

Feelings are the best motivation to myself. How do I feel now and how would I like to feel? Listening the feelings and dreaming of better feelings also work better than for example body goals. Why? Because very easily we humans get tired for trying because we don’t see results right away. Reaching better feeling happens in days instead weeks or months, and this also motivates to keep it up. So what if you would keep focus on feeling the results instead seeing them? And remember: when you feel good, you look good!

___________________________

Miten löytää kadonnut motivaatio?

Kohtaa ongelma

Ensimmäinen askel kadonneen motivaation metsästykessä on ongelman kohtaaminen. Kävele peilin eteen, katso itseäsi silmiin ja sano se ääneen: miksi olet menettänyt motivaation ja miksi et pysty? Älä valehtele itsellesi. Niin kauan kun et pysty kohtaamaan ongelmiasi, et pysty ratkomaan niitä, etkä siten myöskään pääse eroon niistä. Hetkellisesti voit päästäkin, mutta eihän ole mukavaa löytää itseään aina samasta tilanteesta uudelleen? Usko minua, rehellisyys on aina rehellisyyden arvoista. Menetin oman motivaationi loppukesällä, koska olin todella väsynyt ja stressaantunut. Minun täytyi hoitaa nämä asiat kuntoon, ennen kuin saatoin löytää motivaation uudelleen. Mutta kuten ehkä arvaat, se ei ollut helppoa, koska stressiäni ja ahdistustani lisäsi se, että en ollut motivoinut. Lukaisepa myös siis miten päästä eroon ahdistuksesta >>

Lakkaa panikoimasta

Lopeta panikointi ja lakkaa hokemasta itsellesi “minun täytyy, minun täytyy”. Ei muuten täydy. Ainoa asia mitä sinun todellisuudessa täytyy tehdä on rauhoittua. Kysy itseltäsi “miksi minun täytyy?” sen sijaan että pakotat itsesi sellaiseen mihin olet mahdollisesti juuri nyt voimaton. Mieti syitä sekä kysymyksen, että vastausten takana. Tavoitteletko tavoitettasi itsesi takia, vai siksi, että haluat miellyttää jotakuta toista?

Kuuntele fiiliksiä

Paras motivaatio itselleni on olo ja “fiilikset”. Olotilojen kuunteleminen ja paremmasta olosta haaveileminen on itselleni motivoivampaa ja toimivampaa kuin kehokeskeiset tavoitteet. Miksi? Koska minäkin olen vain ihminen ja kuulun siihen ryhmään, joka menettää motivaation kuin seinään, jos tuloksia ei ala näkyä. Keskittyessäni puhtaasti omaan olooni ja kehoni tuntemuksiin, pysyy motivaationi yllä, sillä muutos kehossa ja olossa tuntuu nopeasti. On myös syytä muistaa, että kun voi hyvin, myös näyttää hyvältä!

Create your own Inspo

What kind of things and people motivate you most comfortable way? Follow them. Create your own inspo gallery on your phone for example by saving pics on Facebook and Instagram. I am old style girl and love to collect all inspiring things and pics on my scrapbook. Also ask yourself why just those persons and things motivate you and how, this helps you a lot to understand yourself better! Also check out my latest IG post >> to read more about “power something” and finding out what kind of “power something” I have myself.

Stop trying so hard, take a break!

At times it’s good to push yourself to do something, but don’t let this idea mix your head! You can do it, of course you can and you will, but not when you are most stressed. Take a break, eat well, get relaxed and get some sleep before starting again! Also, don’t push yourself to reach your goal most uncomfortable way, don’t go for a run if you hate running, choose walking instead. Choose methods that make you feel good. Give time to yourself, nothing happens in a one night anyway.

Baby steps will give you a prize

If you want one great advice more, here you are: trust to the force of baby steps! Very simply it means stop reaching the biggest goal and set smaller goals before the hugest target. If you want to gain/lose 10KG set a goal to gain/lose 2KGs at first. After this goal set another nice goal and follow them until you have hit your target!

___________________________

Luo oma Inspo

Millaiset ihmiset ja asiat motivoivat sinua juuri sinulle itsellesi miellyttävimmällä tavalla? Seuraa niitä! Luo oma Inspo-galleriasi esimerkiksi tallentamalla sinua motivoivia julkaisuja somessa. Jos olet vanhanaikainen kuten minä, kokoa näitä asioita leikekirjaan. Kysy myös itseltäsi miksi juuri nämä asiat ja ihmiset motivoivat sinua, tämä auttaa sinua itsesi ymmärtämisessä. Kurkkaa myös viimeisin  IG postaukseni >> lukeaksesi “voima-asioista” ja siitä, millaisia “voima-asioita” minulla on.

Lakkaa olemasta niin ankara

Toisinaan on hyvä puskea itsensä tekemään asioita,  mutta älä anna tämän ajatuksen ja ‘ohjenuoran’ sekoittaa päätäsi. Toisinaan on nimittäin terveellisempää olla itselleen armollinen, ja mennä matalamman aidan kautta. Sinä pystyt kyllä siihen mihin haluat, pystyt! Mutta et, jos olet oikea stressikimppu. Pidä tauko, syö hyvin, lepää ja nuku, ja kokeile tämän jälkeen uudelleen. Älä myöskään puske itseäsi sellaisten asioiden äärelle, mitä et yksinkertaisesti voi sietää. Älä pakota itseäsi juoksulenkille, jos inhoat juoksemista; mene sen sijaan kävelylenkille. Valitse itsellesi sellaiset tavat, joista pidät ja jotka lisäävät hyvää oloa. Anna itsellesi aikaa, mikään muutos ei kuitenkaan tapahdu yhdessä yössä.

Vauva-askeleet palkitsevat

Haluatko saada vielä yhden kullanarvoisen neuvon? Luota vauva-askeliin! Hyvin yksinkertaisesti se tarkoittaa sitä, että lakkaat tavoittelemasta heti sitä suurinta pottia, ja pilkot sen fiksusti osiin. Jos tavoitteesi on esimerkiksi 10KG:n painon nousu tai -pudotus, aloita ensimmäisestä 2 kilosta.  Kun olet saavuttanut tämän, aseta seuraavan vauva-askeleen kokoinen tavoite. Jatka tätä, kunnes olet tavoitteessasi!