No matter I am very calm person today there are times I need to work for calming my mind down and getting it back on healthy mindset. Stress is the biggest anxiety trigger to me, this is why it is the most important to recognize what kind off things and situations trigger my stress. I have also seen they are not always things but certain kind of people as well. Have you noticed the same? Do you feel sometime you get anxiety only by thinking about someone? The same way than getting anxiety by thinking something. There are people who say “it’s your own choice to let other people to affects your feelings”. Oh! It would be easy if I was a person who don’t care but as a very sensitive person I do. So I don’t agree!

I have learned there are usually fears and bad experienced behind my own anxiety which has helped me a lot with handling and healing it. But sometime I can’t recognize where my anxiety comes from and when I don’t know the source it is very hard to ease my feelings. This is when I am most stressed and after many years struggling I have found great ways to ease it.

Face your fears

What do you scare? Make a list of your fears.

♥ After listing your fears up let’s think about reasons behind them: why do you scare these things?

♥ Now think if you have always scared these things: when did these fears reach you?

♥ Now you should understand your fears better and by that yourself better. Thinking about these three things above may take some time, so don’t worry if you don’t find answers out right away. The last thing I am asking you to do is thinking about if, after all understanding, these fears are necessary and worth to carry with? What bad would happen if you let them go?

____________________________

Vaikka olen todella tyyni ja rauhallinen persoona nykyään, on minullakin silti ne hetket, kun ahdistus ottaa vallan ja saan tosissani tehdä töitä saadakseni mieleni takaisin raiteilleen. Lähtökohtainen asia ahdistuksen itsehoidossa on se, että tunnistaa mistä ahdistus johtuu; tekijöitä voi olla useita, eikä niiden tunnistaminen ole aina myöskään helppoa. Hyvä itsetuntemus auttaa tässäkin asiassa.

Minulle pahin ahdistuksen laukaisija on stressi. Tämän vuoksi onkin tärkeää, että tunnistan stressitekijät ja -laukaisijat elämässäni, jotta voin ennaltaehkäistä ahdistusta. Olen myös huomannut, että aina ahdistus ei johdukaan asiasta, vaan toisinaan myös henkilöstä. Oletko huomannut saman? Oletko huomannut, että toisinaan pelkästään jonkun henkilön ajatteleminen saa sinut ahdistumaan? Olen karsinut elämästäni tyystin tällaiset henkilöt. Jos henkilö toistuvasti kuormittaa mieltä, eikä asioista puhuminen johda mihinkään, on vain fiksua antaa periksi ja toivottaa hyvää matkaa.

Omasta ahdistuksestani olen elämäni aikana oppinut sen verran, että tiedän sen suurimmaksi osaksi koostuvan omista huonoista kokemuksista sekä erilaisista peloista. Tämän tiedostaminen ja ymmärtäminen on helpottanut suuresti ahdistuksen itsehoitoa. Loppujen lopuksi asioiden korjaaminen ja hoitaminen itsessä lähtee syvästä tietoisuudesta ja itsensä ymmärtämisestä. Olenkin omien oivallusteni ja ymmärryksen myötä löytänyt monia tehokkaita keinoja selviytyä henkisestä ahdistuksesta, ja nyt jaan kanssanne muutamia niistä.

Kohtaa pelkosi

Mitä sinä pelkäät? Tee lista peloistasi.

♥ Kun olet listannut ylös pelkosi, pohdi syitä niiden takana: miksi sinä pelkäät näitä asioita?

♥ Nyt pohdi oletko aina pelännyt näitä asioita, vai ovatko pelot hiipineet mukaan elämääsi jonkin asian seuraksena: milloin nämä pelot saavuttivat sinut?

♥ Nyt sinun pitäisi ymmärtää pelkojasi paremmin kuin hetki sitten. Näiden asioiden pohtiminen saattaa ottaa aikaa, älä huolestu, jos vastaukset eivät putkahda mieleesi hetkessä. Anna aivoillesi ja mielellesi aikaa. Viimeinen asia, jonka pyydän sinua tekemään on pohtia, ovatko nämä pelot tarpeellisia ja elämäsi kannalta merkityksellisiä, onko niiden mukana kantaminen kenellekään hyväksi? Mitä pahaa tapahtuisi, jos päästäisitkin niistä irti?

Find your own, special mind peace. Breathing and meditation exercise for anxiety self healing.

What is the place you would love to sleep or take a nap? Is it on the beach in hammock? Or in a palace like a monarch? Or maybe in igloo under beautiful northern lights? No matter what is your favorite place for sleeping or relaxing just make sure you have a nice place on your mind before you start to do this meditation exercise.

1. Lay down or sit down, make sure you feel nice and comfortable. Close your eyes. Don’t think about anything, not even the place I asked you to have on your mind before this exercise; it will be later.

2. For relaxing and getting rid of stressful thoughts let’s keep focus on your breathing. How do you breathe right now? Keep the natural way up and keep focus on how does it feel?

3. Take a slow, deep breath. Feel how the air coming in through your nose moves your downward into your lower stomach. Let your abdomen expand fully, feel how full it is. Then breath out through your nose or both, which feel better to you.

4. Keep focus on your lung. How does it feel when your lung empties? How does it feel when your lung fills again? Keep this deep breathing up as long as you think about nothing else but your lungs and your breathing. Still do not keep it up more than 15 minutes.

5. When you feel you are relaxed enough let’s take yourself to that place you had on your mind before starting this exercise. If the place have changed during relaxing, don’t worry. Go to the place you prefer just right now, in this moment. Use your imagination. Meditate yourself there where you mostly want to go for resting.

____________________________

Löydä oma mielenrauhasi. Hengitys- ja meditaatioharjoitus ahdistuksen itsehoitoon.

Missä ottaisit päivänokoset ja nukkuisit yösi kaikkein mieluiten? Rannalla riippumatossa palmujen alla hiljaa keinuen? Vai kenties iglussa revontulien alla? Olipa unelmien unipuusi missä tahansa, tärkeintä on, että se on mielessäsi ennen kuin aloitat tämän hengitys- ja meditaatioharjoituksen.

1. Käy pitkäksesi tasaiselle alustalle, mieluiten jumppamaton päälle lattialle ja nurmikolle. Ota hyvä asento ja aloita harjoitus vasta sitten, kun sinun on hyvä olla. Sulje silmäsi. Älä ajattele mitään, älä edes paikkaa, jota pyysin sinua ajattelemaan ennen tämän harjoituksen aloittamista; sen aika tulee myöhemmin.

2. Rentoutuaksesi syvemmin ja päästäksesi irti mielen päällä pyörivistä asioista, kiinnitä huomio vain ja ainostaan hengitykseesi. Kysy itseltäsi mielessäsi miten hengität juuri nyt? Pidä itsellesi luonnollista hengitystä yllä ja tunnustele miltä se tuntuu.

3. Ota pitkä, hidas henkäys sisään nenän kautta. Tunne miten ilma kulkee läpi nenäsi ja keuhkojesi. Anna koko vatsasi täyttyä, tunne miten täynnä ilmaa se on. Hengitä sitten hitaasti ulos joko nenän tai suun kautta, valitse tapa, joka sopii sinulle itsellesi parhaiten.

4. Pidä huomio hengityksessä. Tunnustele oloasi kun keuhkot tyhjenevät ulos hengittäessä. Miltä tuntuu, kun keuhkot täyttyvät taas? Pidä hengitysharjoitusta yllä niin kauan, että et ajattele mitään muuta kuin hengitystäsi. Älä kuitenkaan jatka hengitysharjoitusta pidempään kuin 15 minuuttia kerrallaan.

5. Kun sinusta tuntuu, että olet tarpeeksi rentoutunut, vie itsesi siihen paikkaan, joka oli mielessäsi ennen harjoituksen aloittamista. Jos kyseinen paikka ei ole mielessäsi enää sama tai samanlainen, älä huolestu; toisinaan mielemme muuttuu rentoutuessamme. Mene mielessäsi sellaiseen paikkaan, jonne haluat mennä juuri nyt. Meditoi itsesi ympäristöön, jossa sinun on hyvä levätä hetki.

Tips to better meditation:

How to meditate? It’s not so easy, I know! Especially when you are stressed or very anxiety. It’s still always worth to try!

♥ Try some relaxing music like waves or other sounds of nature. Choose music that fits on the place you want to meditate yourself to. Remember, not everyone like music while meditation so do it on your own way.

♥ Put headphones on instead listening the music though stereo, this maximized the impact of music. Once again, if the music is disturbing to you, don’t do it.

♥ Try some essential oils for relaxing and boosting meditation. I love lavender and chamomile myself. I am going to write more about essential oils soon so stay tuned if you are interested in.

♥ Try candles for relaxing and giving a nice variation for moment of meditation.

♥ If you feel you too easily fall in deep meditation or sleep, let’s put an alarm to “wake you up”.

♥ If you are not very visual person and your imagination is not very strong, let’s try the other exercise below; it helps you with that.

____________________________

Vinkit parempaan meditointiin:

Miten meditoida? Se ei ole ihan niin helppoa kuin luulisi, tiedän. Lisäksi meditointi on vaikeampaa stressaantuneena ja ahdistuneena. Sen yrittäminen on kuitenkin aina sen arvoista, nimittäin jo pieni hetki työskentelyä oman mielen ja kehon rentouttamiseksi tuottaa tulosta.

♥ Kokeile rentouttavaa musiikkia kuten aaltoja tai muita luonnon ääniä. Valitse musiikki, joka sopii parhaiten maisemaan, johon tahdot itsesi meditoida. Muista myös, että toisia musiikki häiritsee enemmän kuin auttaa. Kuuntele siis omaa kehoasi ja mieltäsi, ja valitse sen mukaan.

♥ Jos musiikki auttaa sinua meditoimaan tehokkaammin, kokeile kuulokkeita. Kuulokkeet maksimoivat musiikin vaikutuksen. Vinkki: valitse kuulokkeet, jotka poistavat taustamelua

♥ Kokeile eteerisiä öljyjä boostaamaan meditaatiota ja rentoutumista. Itse rakastan laventelia ja kamomillaa. Eteerisistä öljyistä tulossa oma juttu tänä syksynä, pysy siis kuulolla jos tämä aihe puhuttelee.

♥ Kokeile kynttilöitä tuodaksesi vaihtelua ja lisätäksesi rentoutta meditaatioharjoitukseen.

♥ Jos sinusta tuntuu, että vajoat liian herkästi liian syvälle, lähelle nukahtamista, laita kello soimaan varmuuden vuoksi sopivan ajan, esimerkiksi 60 minuutin päähän harjoituksen aloittamisesta.

♥ Jos et ole kovinkaan visuaalinen henkilö, eikä mielikuvituksesi ole vahva, kokeile alla olevaa toista harjoitusta; se tuo helpotusta ja apua tähän.

Create your own, secret escape room you want to escape to but not escape from

This exercise helps you to relax, I have seen it also helps to sleep better. I do this exercise with my BrainCoaching clients but I also dot this myself when I am stressed and can’t fall asleep. This exercise is very great way to relax everywhere, but it is also very nice and fun way to get to know more about your own imagination. This exercise also boost your imagination and your visual skills up!

1. Lay down or sit down, no matter how just make sure you feel comfortable before starting this exercise. If you feel there is lots of disturbing thoughts on your mind then clear it up by doing the breathing exercise above.

2. When you are ready to start, close your eyes. What do you see? Dark or light? Keep focus on that and step by step build a nice room in middle of that picture. Build a room you mostly like to stay right now, if it’s bedtime and you want to go to sleep make sure there is the most comfortable bed for you. Build a room that fits on your own personal needs and dreams. You don’t need 3D glasses, you have your own special imagination which is much more worth to use than electronic.

3. Your own room doens’t have to be a typical room. You can build it on mountains if you want, you can leave all walls off and build only a little shelter if you want. It’s all free, you can get what ever you want. The question is what do you really want and what do  you really need to be happy and feeling comfortable and stressless?

4. When your room is done, get to know it. Keep focus on all details; on materials, on colors, even on smells and temperature.

5. Stay in your own room as long as you want to escape there as often as you like. Do your favorite things in there or just go to sleep when you are tired. You can change your room when you want, you can decorate is again or move somewhere else. Oh, how amazing human’s imagination is. Isn’t it!

____________________________

Luo oma salainen pakohuoneesi, jonne haluat paeta päivän rasituksilta.

Tämä harjoitus auttaa sinua rentoutumaan, olen myös huomannut, että tämä harjoitus on oivallinen keino nukahtaa, jos kärsii uniongelmista. Tämän harjoituksen voi tehdä missä tahansa, et tarvitse siihen mitään välineitä. Harjoitus on helppo, mutta myös hauska tapa tutustua omaan mielikuvitukseen, sekä vahvistaa sitä.

1. Ota hyvä asento, ei ole väliä istutko vai oletko pitkällään, kunhan sinulla on hyvä olla. Jos sinusta tuntuu, että mielessä pyörii häiritseviä asioita ja keskittyminen on hankalaa, voit tehdä yllä olevan hengitysharjoituksen ensin.

2. Kun olet valmis aloittamaan, sulje silmäsi. Mitä näet? Tummaa vai vaaleaa, vaiko jotakin muuta? Keskity näkemääsi kuvaan, väriin tai tyhjiöön. Kulje sen halki ja rakenna sinne huone. Rakenna huone, oma salainen pakopaikka, jonne vain sinulla on pääsy. Tee huoneesta sellainen, joka vastaa toiveitasi, tarpeitasi ja unelmiasi. Et tarvitse 3D laseja, sinulla on oma erityinen mielikuvituksesi joka pystyy samaan, ja jopa vielä vähän parempaan. Käytä mielikuvitustasi, rakenna ja työstä omaa lempipaikkaasi juuri sellaiseksi kuin haluat.

3. Huoneesi ei tarvitse olla tavanomainen, se voi olla muodoltaan millainen tahansa. Voit myös rakentaa huoneesi minne tahansa, vaikkapa vuorille tai keskelle merta. Huoneella ei tarvitse olla seiniä, jos et halua; se voi olla pelkkä teltta tai katos, juuri sellainen kuin haluat. Kaikki on ilmaista, saat kaiken mitä tarvitset ja tahdot. Kysymys kuuluukin: mitä sinä haluat ja mitä sinä tarvitset voidaksesi hyvin, ollaksesi onnellinen ja vapaa stressistä?

4. Kun huoneesi on valmis, tutustu siihen. Kiinnitä huomioita jokaiseen yksityiskohtaan; materiaaleihin, väreihin, jopa tuoksuihin ja lämpötilaan. Mieti myös ajan kanssa, miksi huoneesi on juuri sellainen kuin se on?

5. Vietä huoneessasi aikaa niin kauan kuin haluat ja karkaa sinne niin usein kuin tahdot. Tee huoneessa niitä asioita joita haluat, tai mene sinne vain nukkumaan, jos sinua väsyttää. Voit vaihtaa huoneesi sisustusta aina kun tahdot, tai muuttaa jonnekin muualle jos tuntuu siltä. Voi, miten ihmeellinen ja ihana ihmisen mielikuvitus onkaan. Eikö olekin!