Yay, yesterday we published our news of new rescued family member on BenBen’s social media. Yes, we are so excited! ♥ More about this coming soon here and also on my Instagram @barbiewithbrains, but now it’s time to share such a lovely dog Christmas cookie recipe. In December I will share several dog Christmas recipes so stay tuned if you are interested in!

All recipes are natural, gluten-free and free from baking powder. They are also super delicious, says my BenBen! Of course the recipes I have created for dogs are also very easy and quick to make, and all ingredients are safe for dogs. For coloring I mainly use beetroot, blueberry, liver, carrot etc. If your dog is allergic you can cover the ingredients easily. For example rice flour you can cover with oat flour (there are also gluten-free oat flours), and color you can cover for example with some of above. Let’s bake!

_________________________

Jippii, se olisi joulukuu! Joulukuu tarkoittaa jouluruokia ja joululeivonnaisia ihan luvan kanssa. Oma mieleni alkoi jo lokakuussa haikailemaan pipareiden ja glögin perään, joten joulukuusta otan todellakin kaiken irti. Tänä jouluna jaan blogissa reseptejä myös koirille. BenBen rakastaa leipomista, ja tänäkin vuonna vispilöimme ja kaulitsemme yhdessä. Jos mielit kokeilla samaa oman vintiösi kanssa, niin nappaapa reseptit talteen. Tänään aloitamme koiran joulupipareista, ja joka viikko reseptiosio täydentyy uudella jouluruoalla tai -herkulla.

Kaikki koirille suunnittelemani reseptit ovat gluteenittomia, eikä niissä käytetä leivinjauhetta. Resepteissä käytetään vain luonnollisia raaka-aineita, ja väriaineina toimivat mm. punajuuri, porkkana, mustikka ja maksa.

100% natural dog Christmas cookie recipe
THIS RECIPE IS ALSO GLUTEN-FREE, SUGAR-FREE AND FREE FROM BAKING POWDER

15-30 pieces depending on thickness

2 eggs
2 tbs soft honey
2 tbs rapeseed oil
4 dl rice flours

Choose the color:

Pink: 1 tbs sugar-free beetroot juice
Blue: 2 tbs sugar-free blueberry puree
Brown: 2 tbs pureed liver

How to make it:
WATCH PICTURES BELOW

1. Preheat oven to 300F (150 C). Whisk eggs with fork in a bowl. Add honey and the color you want, mix well. Add flours by mixing well all the time until the mixture looks like cookie dough.

2. This is how the dog cookie dough should look like: not sticky, not too dry. If the dough is too dry, add some rice flours. If it’s too sticky just add some oil or water.

3. Roll the dough to a thickness 1/2 -1 inches and cut into shapes.

4. Bake 6-10 minutes depending on thickness.

_________________________

100% luonnolliset koiran joulupiparit
NÄMÄ KOIRAN PIPARIT OVAT MYÖS GLUTEENITTOMIA EIKÄ NIIHIN KÄYTETÄ LEIVINJAUHETTA

15-30 kpl paksuudesta riippuen

2 kananmunaa
2 rkl pehmeää hunajaa
2 rkl rypsiöljyä
4 dl riisijauhoa

Valitse väri:

Pinkki: 1 rkl sokeritonta punajuurimehua
Sininen: 2 rkl sokeritonta mustikkasosetta
Ruskea: 2 rkl jauhettua maksaa

Valmistus:
KATSO KUVAT ALLA

1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Riko munat kulhoon ja vispaa ne sekaisin haarukalla. Lisää hunaja ja valitsemasi väri, ja sekoita hyvin. Lisää jauhot koko ajan sekoittaen. Vaivaa lopuksi taikina kiinteäksi massaksi.

2. Tältä taikinan tulisi näyttää: ei kuiva, mutta ei myöskään tahmea. Jos taikina halkeilee, lisää hieman vettä tai öljyä. Jos taikina tarttuu kaulimeen, lisää jauhoja.

3. Kaulitse taikina reilun 1-2 cm levyksi ja ota taikinasta muoteilla keksejä.

4. Paista keksejä 6-10 minuuttia keksien paksuudesta riippuen.