I am not actually sure how to start this post, I have so many ways on my mind and making decision is hard now. It is hard because this is very important post and because same time this is a post my readers and followers have wished few times already. I don’t want to disappoint anyone you know.

Ok, let’s make a post!

On very many posts on Instagram I have told how grateful I am and how deep gratitude I feel everyday. Even on bad days. And this is the thing my followers have noticed and asked some help for reaching this kind of lifestyle. It’s actually very good way to say it, meaning calling it as a lifestyle, because I have never thought about it that way. Gratitude is very huge part of happiness and self-esteem so yeah, we can actually call it as a lifestyle.

________________________________________

Tämä on niitä postauksia, etten tiedä miten aloittaisin. Päässä pyörii monta tapaa, mutta en saa ajettua päätöstä maaliin. Junnaan paikoillani siksi, että aihe on tärkeä, lisäksi tätä postausta on toivottu jo muutamaan kertaan. Toisinaan tasapainoilu “oman mielen vapaan tuotannon” ja “toivepostausten” kanssa on haastavaa, ja paljon toiveista huolimatta jää kirjoittamatta. Tämä aihe on kuitenkin niin lähellä omaa arkeani ja sitä kautta vahvasti kiinni arvopohjassani, että en koe tätä ainoastaan toivepostaus -tuotoksena.

No, aloitus se oli tämäkin.

Jatketaanpa.. Monessa Instagram -postauksessani olen puhunut kiitollisuudesta, mikä on jäänyt muutamien seuraajieni mieleen ilmeisen vahvasti. Minulta on viime aikoina paitsi pyydetty postausta kiitollisuudesta, kiitollisuuden lisäämisestä ja tiedostamisesta, sekä kysytty, miten tällaista elämäntapaa voisi lähteä harjoittamaan. Ajatus elämäntavasta pistikin minut pohtimaan asiaa. En nimittäin koskaan ole ajatellut kiitollisuutta elämäntapana: kiitollisuus ja niiden pienimpienkin asioiden arvostaminen on lähtöisin vahvasta arvomaailmastani sekä tavastani katsoa elämää. En ole koskaan erityisesti tavoitellut sitä, sen sijaan olen osannut kiinnittää siihen huomiota jo varhaisesta lapsesta asti, pitää sitä yllä sekä kehittää sitä vahvemmaksi. Kiitollisuus on iso osa omaa ajattelutapaa, itsetuntoa sekä onnellisuutta, joten kyllä – sitä voisi kutsua myös elämäntavaksi.

Surround yourself with things that reminds you of all good: to me these kind of things are photos, some decorative items, some very happy books and movies and the most important and most dear one, little BenBen.

Pamper yourself with things that makes you feel happy and good: to me the best pampering is healthy living and eating but sometime I need something else too. Sometime the chocolate fixes everything and with hot tea, Netflix and warm blanket it makes the own living room to feel like a heaven.

Take care of your body: your body is the place you live in, thank your body by taking very good care of it.

Kiss and hug a lot: give some time for your family, friends and for the one you mostly love. Never be too busy for kiss and hug. Invest in positivity with everything. Let yourself to love and to receive love.

________________________________________

Ympäröi itsesi asioilla, jotka muistuttavat sinua kaikeasta hyvästä: minulle tällaisia asioita ovat valokuvat, tietyt muistoesineet, hyvää mieltä lisäävät kirjat ja elokuvat sekä kaikkein rakkain eli pikku-BenBen.

Hemmottele itseäsi asioilla, jotka tekevät sinulle hyvää: minulle paras tapa hemmotella itseäni on elää terveellisesti. Toisinaan kaikkein parasta on kuitenkin pala suklaata, lämmin teekuppi, Netflix ja lämmin huopa.

Pidä huolta kehostasi:  keho on paikka jossa elät, kiitä sitä pitämällä siitä parasta mahdollista huolta.

Halaa ja pussaa paljon: anna aikaa rakkaillesi ja pidä yllä läheisyyttä, karsi elämästäsi pois negatiivisuutta ja panosta positiivisuuteen. Osoita rakkautta ja anna itsellesi lupa ja mahdollisuus ottaa rakkautta vastaan.

Keep focus on life and live for the moment: do not think about the future all the time. If you are always busy to get something more and more you will never find the happiness and balance with everything you already have. Very often human tries to fill the empty feeling inside with material, sometime with an alcohol, drugs or unhealthy eating. It’s possibility to recovery from drinking problem and eating disorder by reaching the gratitude. When I found the balance I noticed I actually need nothing else but health, home and nice social life around to be happy.

Things could be worse: there is always someone who feels more bad than you at the moment. Always. There is someone who has lost his legs. There is someone who has lost his house, family and friends for hurricane. Somewhere there is a kid who has no home to go, no food, nothing. Stop whining and think about everything  you really have. Being selfish you will never find the peace with yourself.

The beauty is something only blind man can see: what is the beauty? What does the beauty really matter? Does the beauty save the world? Does the beauty build them hospitals and grow the food for people to eat? It is so sad how the beauty drives the people in the world. Stop admiring the shell and try to find the real beauty inside of the human. If there is nothing but empty, if there is no values to admire let it go. The beauty is something that disappear by the age but the soul stay. So think about which one is more important to train to be better?

Take time for yourself: learn to be happy on your own and find the peace with your own company. Many people get frustrated by being alone. All you can do is make yourself to win this feeling to feel better.

________________________________________

Pidä fokus elämässä ja tässä hetkessä : jos sinulla on aina kiire tulevaan, sekä kiire saada koko ajan lisää kaikkea, et voi löytää rauhaa ja tasapainoa tässä hetkessä etkä tyytyväisyyttä siitä kaikesta, mitä sinulla jo on. Hyvin usein ihminen yrittää täyttää  sisäistä tyhjyyttä ja epävakautta materialla, toisinaan alkoholilla ja epäterveellä syömisellä. Syyt alkoholismille, päihdeongelmille sekä syömishäiriöille löytyvät usein ahdistuksen tuomasta mielen epäjärjestyksestä. Kun itse löysin tasapainon, huomasin, että en tarvitse mitään muuta, kuin terveyden, kodin sekä läheisiä ihmisiä ympärilleni ollakseni onnellinen.

Asiat voisivat olla huonommin: aina on joku, jolla on asiat huonommin kuin sinulla. Aina. Joku on menettänyt jalkansa ja näkönsä, joku molemmat. Joku on menettänyt kotinsa, perheensä sekä ystävänsä hurrikaanissa tai tsunamissa. Tuolla jossain on lapsi, jolla ei ole kotia jonne mennä, ei ruokaa, ei mitään. Lakkaa valittamasta ja keskity siihen, mitä sinulla todella on. Itsekkäällä asenteella et koskaan saavuta sisäistä rauhaa.

Kauneus on asia, jonka vain sokea voi nähdä: mitä on kauneus ja mitä merkitystä sillä todella on? Pelastaako kauneus maailman nälänhädältä? Rakennetaanko kauneudella sairaaloita ja kasvatetaan ruoka, jotta pysymme hengissä? On niin surullista, miten suuri merkitys kauneudella tässä maailmassa on. Lakkaa ihailemasta ulkokuorta ja keskity sen sijaan siihen, mitä kuoren alla on. Kauneus on katoavaista, sen sijaan sielu ja luonne ovat asioita, jotka pysyvät elämän loppuun asti. Mieti, kumpi on tärkeämpää. Elätkö elämällesi vai ulkoiselle tekijälle? Entä jos olisit sokea?

Ota aikaa itsellesi: opettele olemaan onnellinen ja voimaan hyvin ilman seuraa, ihan vain oman itsesi kanssa. Moni ahdistuu yksinäisyydestä. Tästä tunteesta pääsee pois ainoastaan voittamalla tämän tunteen. Kaikki meissä itsessämme lähtee meistä itsestämme.