Losing weight is not difficult but the starting is always very hard. But when you have started and finally reached some results you will find more some nice motivation and will hit your goals easier step by every steps. The first thing you will notice is the very new, fresh feeling. You may not see the results right away but you feel different way – healthier. This is what happens for everyone who lose weight healthy way. This means no meal replacements, no sweeteners or light products – this means real food and natural metabolism boosters like lemon, cucumber, pineapple and fresh water. 

__________________________

Painonpudottaminen ei ole vaikeaa, sen tietää jokainen, joka on saanut prosessin käyntiin – vaikeampia ovat nimittäin ne ensimmäiset kilot sekä viimeinen rutistus juuri ennen tavoitteen saavuttamista. Kun painonpudotus on lähtenyt käyntiin, toimii aineenvaihdunta jo reippaasti mikä tuottaa tuloksia helpommin kuin aloittaessa. Tulosten näkyminen puolestaan motivoi ja tsemppaa tekemään asioita entistä enemmän, tähän vaikuttaa myös liikakilojen vähenemisen tuoma hyvä mieli ja energinen olo. 

Olossahan se ensimmäisenä tuntuu vaikka tuloksia ei vielä peilistä näkisikään. Vain viikon mittainen terveellinen syöminen vaikuttaa mieleen ja oloon hämmästyttävällä tavalla. Ensimmäisen viikon aikana ei kuitenkaan kannata ravata vaa’alla, sillä nesteet jylläävät muutoksen myötä kehossa uudella tavalla, mikä näkyy usein parin kilon painonnousuna. Nämä kilot eivät ole pysyviä vaan niin sanottuja starttikiloja, joita ei pidä säikähtää. Järkevämpää onkin käydä vaa’alla ensi kertaa vasta parin viikon päästä aloittamisesta. 

The weight loss journey is a possibility to learn new way to life forever, it’s not punishment. This is the very first thing you need to understand before starting. Do never lose weight for looking better but feeling better and healthier. Never change yourself for others but yourself!

__________________________

Hyvää oloa ja vireyttä voi boostata monilla eri tavoilla, kuten joogalla, vitamiineilla sekä kävelylenkeillä raittiissa ilmassa. Kuona-aineiden poistumista kehosta voi nopeuttaa juomalla riittävästi vettä sekä puristamalla veden joukkoon tuoreen sitruunan mehua. Myös kurkkua ja ananasta kannattaa nauttia, sillä molemmat poistavat tehokkaasti nesteitä kehosta. Muista kuitenkin, että ananaksessa on runsaasti hedelmäsokeria, eli valitse ananasta ja muita sokeripitoisia hedelmiä kohtuudella. Kevyempiä hedelmiä ovat omena, päärynä ja persikka. Näissä kolmessa hedelmässä on myös runsaasti kuitua, mikä edistää vatsan toimintaa.

Minulla oli ylipainoa reilut 20 kiloa. Ongelmani oli, että inhosin hikiliikuntaa ja rakastin ruokaa. Rakastan ruokaa edelleen, enkä hikiliikunnasta välitä vieläkään. Päätin, että painoa en pudottaisi epäterveellisesti enkä epämiellyttävästi, tekisin siitä matkan joka olisi mukava. En halunnut aloittaa laihdutuskuuria, totta puhuen en halunnut aloittaa minkäänlaista kuuria, vaan sen sijaan tahdoin muuttaa elämäntapani sellaisiksi, että voisin hyvin. Tiesin, että nopea painonpudotus toisi mitä todennäköisemmin kilot rytinällä takaisin. Minä halusin kuitenkin saavuttaa pysyviä tuloksia eikä minulla ollut mihinkään kiire. Aloitin siis hyvin kevyesti ja mahdollisimman mukavasti.

How did I lose 55 LBS in a year

I was more than 40LBS overweighted. I hated sports and all kind of fitnesses so I decided to start very smoothly. I really didn’t do anything else but yoga and nice day walks 3-4 times in a week. I invested in food and high-quality ingredients. It was easy to me to make a very good meal plan because I understand the food and nutrition so very well, nowadays even more better. I also knew the meal replacements would only destroy my metabolism and gave me some cellulite that is always very difficult to rid off anyway. I also knew the unhealthy weight loss would give me those kilos backs very quickly so I decided to give me lots of time also. I weighted 176,6LBS when in the morning I started my journey and my goal was at first to hit 154LBS then 132LBS and my very last goal was hit the weight 121LBS. I am 2,28 feet so this was very good weight to me. I made a meal plan for 1800 calories which is very optimal for lose weight safely and healthy but also for keeping the weight balance after weight loss. 


How to start weight loss journey: 


♥ Start to eat regular meaning 5 meals in a day

Drink water enough every day. 
Walk instead driving always when possible, same with using stairs instead elevator
Don’t use meal replacements – eat real food!

_________________________

Näin pudotin 25 kiloa vuodessa.

Olen 161,5cm pitkä. Painoin 80,1 kg aloituspäivänä. Tavoitepainoni oli ensin 70kg, sen jälkeen 60kg ja lopulta 55kg. Aloitin lokakuussa ja tavoitin 55 kilon tavoitepainoni seuraavan vuoden syksyllä.

Muutokset, joita alkuun tein, eivät olleet suuria mutta äärimmäisen merkityksellisiä. Aloin syödä säännöllisesti 5 kertaa päivässä mikä tuntui hullulta, koska ensimmäisen viikon aikana söin silloin kun minulla ei ollut  nälkä. Huomasin kuitenkin, että aloin käydä pissalla useammin, minulle tuli jano herkemmin ja nälkä alkoi herätellä minua säännöllisesti. Mieliteot jäivät pois ja nukuin paremmin, olin virkeämpi ja hikoilin reippaammin. Suunnittelin ruokavalioni 1800 kalorin mukaan ja esittelen sen alla. Tämä kulutus vastasi tavoitepainoani mikä tarkoittaa sitä, että tällä ruokavaliolla tulisin myös pitämään tavoitepainoni. 

Tässä kohtaa pyydän teitä huomioimaan, että kaloreiden tarkka laskeminen ja ruokien punnitseminen ei ole tarpeellista. Kuitenkin sellaiset ruoka-aineet kuten hiutaleet ja leseet on hyvä mitata desimitalla tai juomalasilla, sillä niiden silmämääräinen arvioiminen on osoittautunut todella haastavaksi. Jos puuro on valmiiksi keitettyä ja suhteellisen paksua voit arvioda 2-3 kauhallisen vastaavan 1dl kuivia hiutaleita. Kevyttuotteita en myöskään suosittele.

Miten aloitan painonpudotuksen:

♥ Syö säännöllisesti 5 kertaa päivässä.
♥ Juo riittävästi vettä.
♥ Panosta hyötyliikuntaan.
♥ Älä sorru ateriankorvikkeisiin, syö oikeaa ruokaa!

1800 calories free weight loss meal plan: 

Breakfast 400kcal

♥ 2 slices full grain bread with little bit of healthiest margarin you can find from the market. 2 slices of gouda cheese, little bit of lettuce, tomato and cucumber slices on top. 
♥ 2 glasses of water
♥ coffee or tea 
OR.
♥ 1dl oatmeal as a porridge, add 1 tbs of 60% margarin
♥ 1 banana or one portion 250grams yoghurt 
2 glasses of water
coffee or tea
OR.
♥ 1portion of Kellogg´s All bran flakes or other cereals
1 apple and one glass (250ml) fresh fruit juice like orange
2 glasses of water
♥ coffee or tea
Lunch 500kcal
2-3 medium size baked potatoes or 1-1,5 cups of cooked pasta, rice or mashed potatoes
♥ 1 portion of  beef, turkey, chicken or fish (1 portion is like 1 chicken breast or 1 beef fillet, 5 meat balls and so on.)
♥ some salad and vegetables without dressings
2 glasses of water and milk if you like
OR
♥ Salad or soup lunch (the salad without dressings, cover it with fresh lemon and herbs)
2 slices full grain bread with little bit of healthiest margarin you can find from the market. 
2 glasses of water and milk if you like

Snack 100kcal
(pick up one for snack)
♥ 1 small banana
♥ 1 slice full grain bread with little bit of healthiest margarin you can find from the market. 
glass (250ml) fresh fruit juice like orange
♥ 1 portion (200grams) yoghurt 
♥ snack or protein bar or one little cookie for example oat cookie

Dinner 600kcal
2-3 medium size baked potatoes or 1-1,5 cups of cooked pasta, rice or mashed potatoes. 
♥ 1 portion of  beef, turkey, chicken or fish (1 portion is like 1 chicken breast or 1 beef fillet, 5 meat balls and so on.) OR 1 portion (1 -1,5 cups) of lasagna for example.
♥ some salad and vegetables without dressings
2 glasses of water and milk if you like
2 slices full grain bread with little bit of healthiest margarin OR little portion of dessert
2 glasses of water and milk if you like

Bed time snack 200kcal
(pick up one for bed time snack)
♥ 1 small banana and 1cooked egg
♥ 1 slice full grain bread with little bit of healthiest margarin and 1 medium apple
♥ 1 orange and 1 cooked egg
♥ 1 portion (200grams) yoghurt 
♥ 1dl oatmeal as a porridge, add 100 grams of cottage cheese

______________________________


1800 kcal ruokavalio painonpudotukseen:

Aamiainen 400kcal. 
♥ 2 siivua täysjyväruisleipää: kevyesti levitettä, 2 siivua kalkkunaleikkelettä, 2 siivua Gouda-juustoa, salaattia, tomaattia ja kurkkua.
♥ 2 lasia vettä
♥ kahvi tai tee
TAI.
♥ 1dl kaurahiutaleita puuroksi keitettynä, lisäksi 1rkl voisilmä margariinista 60%
♥ Banaani tai lasillinen (2,5dl) jogurttia (ei sokeriton)
♥ 2 lasia vettä
♥ kahvi tai tee
TAI.
1 annos täysjyvämuroja esim. Kellogg’s All Bran sekä 2-3dl rasvatonta maitoa. 
♥ 1 omena sekä lasillinen (2,5dl) tuoremehua (ei sokeriton)
♥ 2 lasia vettä
♥ kahvi tai tee
 

Lounas 500 kcal.
(lounas tarkoittaa 1 annosta lämmintä ateriaa esim: spaghetti ja jauhelihakastike ?)
2-3 keskikokoista keitettyä perunaa tai 2-3 dl keitettyä pastaa, riisiä tai perunamuusia
♥ 150-200g lihaa, kalaa, kalkkunaa tai lämmintä kasvisruokaa (esim. 1 kananrinta tai soijapihvi, 5-7kpl liha- tai kasvipyöryköitä, 1-2 kauhallista kastiketta)
♥ salaattia tai höyrytettyjä kasviksia
♥ 2 lasia vettä sekä lasillinen maitoa
TAI.
♥ salaatti- tai keittolounas (salaattilounaassa kastiketta n. 1rkl, suositellaan korvaamaan tuoreella sitruunalla sekä yrteillä)
♥ 2 siivu täysjyväruisleipää: kevyesti levitettä
♥ 2 lasia vettä sekä lasillinen maitoa

Välipala 100 kcal. 
(välipalalle voit valita vapaasti näistä vaihtoehdoista yhden)
♥ pieni banaani
♥ 1 siivu täysjyväruisleipää: kevyesti levitettä
lasillinen (2,5dl) tuoremehua
♥ 1 prk (200g) jogurttia (ei sokeriton) tai pieni rahka
♥ välipalapatukka tai kaksi pientä kaurakeksiä

Päivällinen 600 kcal. 

(päivällinen tarkoittaa 1 annosta lämmintä, lounaantapaista ateriaa joka täydennetään leivällä tai jälkiruoalla)
2-3 keskikokoista keitettyä perunaa tai 2-3 dl keitettyä pastaa, riisiä tai perunamuusia tai 
♥ 150-200g lihaa, kalaa, kalkkunaa tai lämmintä kasvisruokaa (esim. 1 kananrinta tai soijapihvi, 5-7kpl liha- tai kasvipyöryköitä, 1-2 kauhallista kastiketta) TAI 1 annos (2-3dl) laatikkoruokaa esim. lasagnea, jauhelihaperunasoselaatikkoa, kinkkukiusausta tai makaronilaatikkoa
♥ salaattia tai höyrytettyjä kasviksia
♥ 1 siivu täysjyväruisleipää: kevyesti levitettä TAI pieni annos jälkiruokaa
♥ 2 lasia vettä sekä lasillinen maitoa

Iltapala 200 kcal.
(Iltapalalle voit valita vapaasti näistä vaihtoehdoista yhden)
♥ 1 pieni banaani ja 1 keitetty kananmuna
1 siivu täysjyväruisleipää: kevyesti levitettä sekä keskikokoinen omena
♥ 1 appelsiini ja keitetty kananmuna
♥ 1 prk (200g) jogurttia (ei sokeriton) tai pieni rahka
♥ 1dl kaurahiutaleita puuroksi keitettynä ja 1dl raejuustoa

Sports and fitness: 
So with this diet I really lost 55LBS in a year. I didn’t do any other exercises but yoga and nice day walks few times in a week. Years after weightloss I found the gym and weight lifting. 

Food pampering:
Well did I ever pampered myself with food while weight loss journey? Of course I did but only once in a week. Once in a week I let myself eat what ever I wanted BUT not before the real meal. This way I made sure I won’t over eat and this is what I day nowadays also. The food first.  Also remember if you have any questions or any kind of problems let’s leave a comment or email me lola@lolapahkinamaki.com I keep my thumbs up for you sweetheart! xx, Lola

________________________________________

Liikunta. 
Tällä ruokavaliolla saavutin oman tavoitepainoni ilman, että rääkkäsin itseäni nälällä tai liikunnalla josta en pitänyt. Panostin hyötyliikuntaan eli valitsin hissin sijaan portaat ja kävin 3-4 kertaa viikossa reippaalla kävelylenkillä. Ei siis tarvitse juosta zumbassa pudottaakseen painoa, riittää että kokonaisuus on hallussa. Salitreenin aloitin vasta vuosia painonpudotuksen jälkeen. 

Herkuttelu. 
Enkö sitten syönyt lainkaan herkkuja? Kyllä vain, pidin herkkupäivän joko perjantaina tai lauantaina, mutta ajoitin herkuttelun aina aterian jälkeen, kuten teen yhä. Tällä tapaa ei tule vetäneeksi övereitä.

Onko mielen päällä kysymyksiä tai muuta pohdiskelua? Jätä kommentti tai kirjoita sähköpostia lola@lolapahkinamaki.com

Tsemppiä!

PUS!

<3 LOLA