I am a Christmas person you know –  that silly one who starts to sing them annoying Christmas songs right away when the first snow has fallen. Need to tell in my city the snow is just a dream we all are waiting for so much. And if you think this means I have no Christmas mood yet you’re wrong, I do. The snow might be late but I am not 🙂

I have started to enjoy of the Christmas mood with full heart. ♥ I have put some cute decorations up and some of you have seen them on Instagram. As you know I love Finnish designs very much and I favor Vallila in home decoration. This winter I have chosen The Gingerbread Village (Piparikylä) pattern as a blue. It’s so very cheerful and cute – I love it! The huge, lovely crimson red carpet is also Vallila design.

__________________________________________

Olen jouluihminen, tiedätkö, se tyyppi, joka rallattelee joululauluja heti ensilumen sadettua. Joskin nyt marraskuun 12 päivänä lunta vielä odotellessa suuni on käynyt Tonttu-ukon tahtiin jo kaksi viikkoa, lumi on myöhässä mutta minä en 🙂

Kotini ei saanut jouluista kosketusta kevyesti askel askeleelta, vaan pystytin joulun kertaheitolla. Ihanat jouluverhot ja muut joulutekstiilit, joulusukka, pienistä villasukista tehty joulukalenteri, värikkäät jouluvalot, konvehdit, piparit, joulukoristeet.. Joulu näkyy ja joulu tuntuu, ja juuri tunnelma onkin mielestäni se tärkein asia – ihan läpi joulunajan aina joulunpyhiin asti. Jenkeissä joulu alkoi aina Kiitospäivästä, eli aloitin tänä vuonna niin ikään kolmisen viikkoa etuajassa. Toisaalta minusta tuntuu, että ohitin koko syksyn muutenkin, eikä kesää ollut nimeksikään. Joulunaika on muutenkin niin lyhyt, että mitä sitä pihistelemään – kun joulusta tulee kerran hyvä mieli niin otetaan sitä sitten oikein aimo annos.

♥ the wool sock advent calendar on the mirror is mine and Bentley’s.
♥ baking some gingerbreads with BenBen. This makes me miss Bean and CJ  very much.
♥ we love to make gingerbreads for eat but also for decoration.
♥ pink pajamas is the thing! We love pink but especially we love chilling out pajamas.

♥ villasukkajoulukalenteri
♥ pipareiden leipominen BenBenin kanssa, ja sen myötä valtava ikävä Beania ja CJ:tä.
♥ pipareita leivotaan suuhun, mutta myös koristeeksi.
♥ pinkit pyjamat on niin se juttu! Meillä rakastetaan pinkkiä mutta myös pyjamapäiviä.

I have planned my Christmas pretty much. It’s easy because I don’t have to ask anything from anyone because I am spending my Christmas Eve on my own as always. For some reason people think this makes me sad and they ask me to join with them but no – don’t be silly hey! I am actually enjoying it this way. I take the Christmas very much different than when I was kid and it’s not making me sad at all. The Christmas is time of sharing and relaxing, I am not sad I don’t have people around in the Eve because I have them around every other moment before and after.

My tradition has always been to get the Santa visit for dogs but this Christmas when it’s only Bentley I am pretty sure it’s better Santa stays away from us, poor BenBen scares Santa a lot. Bean was such a Christmas person like I am and he got so excited all the time when Santa came to visit us. What a cutie-pie he was. ♥ Also CJ loved Santa very much, they loved to get some gifts and open them together and of course – running around the home when all gift papers were laying on the floor. Oh dear how much fun we had! All boys loved to eat some Christmas food I every year made for us. Now I am cooking for me and BenBen only.

__________________________________________

Olen suunnitellut joulua paljon, se on helppoa ja hauskaa, koska voin tehdä kaiken oman pääni mukaan kysymättä kenenkään mielipidettä. Jos mielin lähteä reissuun, lähden. Jos ajatus kotona pötköttelystä ja Disney-elokuvista miellyttää enemmän, teen niin. Tästä joulusta tekee haikean ainoastaan se, että siitä puuttuu kaksi pientä, Bean ja Calvin. Aiemmin jouluperinteemme oli joulupukin vierailu, sillä Bean ja CJ rakastivat pukkia niin paljon. BenBen pelkää kuitenkin joulupukkia sen verran kovasti, että on parempi pysytellä kaukana moisesta hiippalakista nyt kun olemme keskenämme. Bean oli samanlainen jouluhöperö kuin minäkin (liekö herkkujen ja lahjojen takia..?). Joulumuistomme ovat ihania ja ne kantavat läpi tämänkin joulun kauniina ja kultaisina. ♥

Ah, how good it feels – the Christmas mood. The smells of gingerbreads we have baked, the Christmas songs makes the mind relax.. All beautiful memories, all Christmas decorations around and little BenBen next to me. Only those two brothers are missing. ♥

__________________________________________

Kylläpä joulumieli tuntuukin hyvältä. Joululaulut rauhoittavat, pipareiden tuoksu pistää hymyilemään.. Joko sinulla on joulumieli? Älä piilottele, anna sen elää isosti ja nauti juuri niistä asioista, joista siinä saat hyvän mielen.

Lämmin halaus iltaasi. 

♥ Lola