The life is now. So much and so often I talk about this but now it’s up in my life even more stronger. It’s been quiet on my blog lately for a reason, something has happened and it has taken lots of energy and kept my thoughts away from writing.

A week ago on Saturday night I got a phone call the my age mate called as Juuso was missing. We are living in the same city with him but I know him from my childhood from the village I grew up. The person on the phone was terrified no matter Juuso was been missing less than 24 hours and I tried to be smart and stay calm by saying I bet he will back home soon. But he never did. End of this week the police started to looking for him from the river that runs across our town. Only one shoe that belongs to him they have found from the water but not him.

I am every day praying for him and his parents that loves him so very deeply, I am not going to lose my faith yet no matter them possibilities are not so big. I am very thankful for everyone who has helped to find him and I wish he will be founded soon.

All I want to say tonight is please take care of yourself and each other. In the end we are all same, we are humans. We should stop doing anything bad to each others and instead taking care and love. Sending lots of love and hope for everyone especially for the family ♥

________________________________________

Elämä on tässä ja nyt. Vaikka elän tästä ajatuksesta vahvasti, on se nyt noussut muistuttamaan ja koskettamaan sekä minua, että niin monia ystäviä ja läheisiä, sekä täysin tuntemattomia ihmisiä. Blogissa on ollut hetken hiljaista – ajatukset ovat olleet tiiviisti sellaisen asian ympärillä, ettei sijaa ole ollut muulle. Kysymyksiä ilman vastauksia, uupumukseen johtanut mysteerin vyyhti: missä olet?

Viikko sitten lauantai-iltana kellon hiipiessä kohti kahdeksaa puhelimeni soi. En odottanut ikäviä uutisia, totta puhuen en odottanut minkäänlaisia uutisia vaan sitä perus kuulumisten vaihtelua ja jutustelua. Soittaja oli kuitenkin hädissään ja äkkiä löysin itseni pohtimassa järkeviä vaihtoehtoja sille, missä voisi olla Juuso, joka ei ollut saapunut kotiin aamuyöllä. Ei, en ollut häntä nähnyt tai hänestä kuullut, olin ollut kotona koko viikonlopun. Lupasin tiedustella, josko joku ystävistäni olisi nähnyt häntä tai kuullu hänestä, sekä pitää omat silmäni auki vaikka en enää asukaan keskustassa. Rauhoittelin sanoen, että Juuso olisi varmasti turvassa, että hän olisi mennyt jonkun kaverin luo nukkumaan ja puhelimesta oli vain loppunut akku. Vakuutin, että Juuso palaisi kyllä kotiin, aikaakaan ei ollut vielä kulunut kovin kauaa. Mutta vastaukseksi sain vain hätäistä höpinää siitä, ettei tällainen ollut yhtään Juuson tapaista ja että jotain kamalaa oli varmasti sattunut.

Tämän postauksen tarkoitus ei ole availla asiaa yhtään sen enempää, kuin lehdistö on jo tehnyt. Odotan joka päivä puhelua, että Juuso on löytynyt – jaksan pitää toivoa yllä vaikka todennäköisyydet ovatkin heikot. Lähetän joka päivä rukouksia sekä Juusolle, että Juuson vanhemmille joiden hätä, pelko ja ikävä on valtavan suuri – jokainen tämän perheen tunteva tietää kuinka suuresta rakkaudesta on kyse. Yhtä lailla lähetän mielenvahvuutta, toivoa ja rakkautta kaikkien läheisten sydämiin sekä heille, joita asia on tavalla tai toisella koskettanut. Kiitän sydämestäni kaikkia teitä, jotka olette olleet etsimässä ja kiinnittämässä ilmoituksia, sillä on ollut merkitystä.

Loppujen lopuksi me kaikki olemme samaa – olemme ihmisiä. Sen sijaan, että teemme toisillemme pahaa, tulisi meidän pitää toisistamme huolta. Mikä on tehnyt meistä tällaisia? Miksi me rakennamme tästä maailmasta paikan, jossa on kasvavaa pelkoa ja turvattomuutta? Omilla teoillamme ja valinnoillamme me tuhoamme tätä maailmaa, jossa ei meidän seurauksenamme enää jonain päivänä voi hengittää. Pienin askelin me tuhoamme oman elinymäristömme ja ihmiselämän. Tuhotessamme toisiamme niin kiivaasti tuhoamme loppujen lopuksi itsemme. Jokainen valinta on tärkeä, jokainen ihminen on tärkeä. Ja elämä on loppujen lopuksi vain hetki.

Rauhaa ja rakkautta, pidetään toisiamme kädestä.