Viime viikon sunnuntaina julkaisin itsetuntopostauksen ensimmäisen osan ja nyt on luvassa jatkoa lupaamallani kokonaisuudella, itsetuntoharjoituksilla. Lue postauksen osa 1 tästä >>

On last Sunday I shared the first part of this post, about how to get better self-confidence and as I promised now I am sharing two very easy self-confidence exercises that really works. You will find the self-confidence exercises below after Finnish version. The part one of How To Get Better Delf-Confidence you can still read here >>


Peiliharjoitus osa 1

Peiliharjoitus on erityisen oivallinen itsetuntoharjoitus sinulle, joka olet itsekriittinen tai näet itsessäsi epäkohtia ja puutteita. Peiliharjoituksen voi tehdä yksin tai kaverin kanssa, toisinaan on helpompaa jakaa ajatuksia ja tuntemuksia ystävän kanssa kuin yrittää käydä niitä läpi itsekseen. Älä tee harjoitusta yksin, jos olet erityisen herkkä. Halutessasi voit myös aloittaa harjoituksen toisesta osasta. Varaa harjoitukseen reilusti aikaa.

1. Asetu kokovartalopeilin eteen seisomaan. Sulje silmäsi ja rentouta mielesi. Seiso paikoillasi silmät kiinni niin kauan, kunnes olosi on rento ja seisot sellaisessa asennossa, ettei kehosi ole jännittynyt. 

2. Avaa silmäsi ja tarkastele pielikuvaasi. On tärkeää, että katsot kuvajaistasi rentoutuneena. Kun avaat silmäsi, mihin kiinnität ensimmäisenä huomiota ja mitä tunnet? Tuntemukset voivat olla pieniä tai suuria. Voit tuntea tarvetta parantaa ryhtiä, kehon jännittymistä, ahdistusta, pettymystä, turhautumista tai vaikkapa huvittuneisuutta. Anna tunteiden tulla ja kehosi ja mielesi reagoida omalla luonnollisella tavallaan. Jos alkaa itkettää, itke. Jos naurattaa, naura. Anna tunteiden ja reaktioiden myllätä niin kauan, kunnes tunnet olosi rauhalliseksi. Jos mitään tunteita ei tule, on sekin ihan okei; tärkeintä on että olet oma itsesi.

Jos tunteet myllersivät kovasti, istu alas ja rauhoitu. Tätä hetkeä varten on hyvä, jos sinulla on ystävä seurana. Pohdi tunteitasi ja jos mahdollista, yritä löytää punainen lanka reaktioillesi. Esimerkiksi itkeminen voi olla purkaus voimakkaasta ahdistuksesta ja ahdistus voi puolestaan johtua riittämättömyyden tai huonouden tunteista. Kirjoita tunteitasi ylös vaikkapa ranskalaisin viivoin ja tunteiden perään reaktio, jos sellainen tuli. Tarkastellessasi listaa myöhemmin voit ymmärtää itseäsi paremmin, lista helpottaa myös asioiden käsittelyä.

Tätä harjoitusta on hyvä toistaa omien voimavarojen mukaan silloin tällöin. Voit ottaa tavoitteeksi seistä loppujen lopuksi peilin edessä alasti, ilman rihman kiertämää. Vähennä vaatetta harjoitus harjoitukselta, tulet huomaamaan, että kehosi kaunis juuri sellaisena kuin sen on.


How to get better self-confidence exercise 1


The first self-confidence exercise I call The Mirror is very good especially for everyone who is self-critical and see some body mistakes in own body. It’s nice if you have a friend you can do this exercise with because it helps a lot with handling feelings especially if you are very sensitive person. You can also start by exercise number two if the first part feels hard for yoursellf.

1. Stand front of the full length mirror. Close your eyes and relax your mind, keep your eyes closed as long as you feel relaxed and your body is not tensed while standing. 

2. Open your eyes and look at yourself in the mirror. It’s very important you are feeling relaxed. When you open your eyes what do you look on yourself at first and what do you feel right away? Feelings might be big or smalls, no matter what do you feel and how big, small, deep, weird or anything just let it come out. If you start to cry let yourself cry, if you need to laugh let’s laugh – simple as that! Just be yourself, that’s the point right now. Let them feelings come and continue until you you have calmed down. 

If the feelings were very strong sit down and take some time to calm down. Think about your own feelings and try to find a red threat of them. For example the crying might be a reason for deep constriction and the constriction might be a cause of many different negative thoughts you have about yourself. It’s not always easy to look at yourself in the mirror just standing out there and staring at your own body. But it helps. Step by step you will look at yourself different way, in healthier way. Write your feelings down on the paper and the reaction after the feelings if you had some. Reading these later helps you to understand yourself better. 

If you’re problem is to accept your own body as naked let’s try this without clothes. 

How to get better self-confidence exercise 2

1. Now list down three things you don’t like in your own body or in yourself. Also write down when you have started to dislike these things and the reason why if you know the reasons. 

After that take some time to think about each of these things. How big part of these things really are in your life? Are they really very major things and worth for feeling bad? Would you really be happier if those things would be in a different way? And also think about what would be more bad than these 3 things you have? Because we all have something we don’t like in our bodies. But after we lose something very huge like other leg or our sight we understand those thinks were actually very insignificant in a big picture. Also think if these things are bothering you only when you are hanging with other people or also when you are spending time on your own.

Really take time to think about these things before moving to part 2.

2. Now list down three things you like in yourself, there are some just take some time to find them. 

The same way think about these things. Why do you like these things? Maybe because someone has given you compliments about these parts? Let’s find the people who gives you the compliments of body parts you don’t like! Let’s try it! Also when you feel bad and unsure about yourself and your own body let’s keep focus on these parts. Highlight them and touch them – feel them! Those part are part of you and you have millions of reasons to be proud of them, and YOU! And all the time when you look at yourself in the mirror see those parts! Step by step you will find more and more the things you actually like and those negative things stop to be so huge part of you life anymore. You can do it sweetheart, you can and you will! <3 xx, Lola

Peiliharjoitus osa 2

1. Listaa 3 sellaista asiaa, joista et pidä itsessäsi tai jotka häiritsevät sinua omassa kehossasi. Kirjoita asioiden perään myös onko kyseinen asia häirinnyt sinua aina vai onko se alkanut häiritä vasta myöhemmällä iällä.

Pohdi nyt, miten nämä asiat näkyvät arjessasi ja miten ne vaikuttavat elämääsi? Häiritsevätkö asiat sinua ollessasi yksin vai ainoastaan toisten ihmisten seurassa? Milloin nämä asiat eivät vaikuta elämääsi? Miten arkesi ja elämäsi olisi erilaista, jos näitä asioita ei olisi tai jos asiat olisivat toisella tavalla? Ovatko nämä asiat oikeasti merkityksellisiä? Jos nämä asiat eivät ole häirinneet sinua aina pohdi, mikä on saanut sinut ajattelemaan kyseisiä asioita negatiivisesti. 

Ennen kuin siirryt seuraavaan kohtaan käy näitä asioita läpi ajatuksella. 

2. Listaa nyt vastaavasti 3 sellaista asiaa, joista pidät itsessäsi, tai jotka ovat mielestäsi siedettäviä asioita omassa kehossasi. 

Pohdi, miksi nämä asiat miellyttävät/eivät häiritse sinua? Miten nämä asiat näkyvät arjessasi? Voisitko ajatella, että korostamalla näitä asioita itsessäsi jäisivät ensimmäisen kohdan kolme asiaa vähemmälle huomiolle? Kun seuraavan kerran olet epävarma tai sinulla on paha mieli, kiinnitä kaikki huomiosi näihin kolmeen positiiviseen asiaan. 

 
Viimeistele harjoituksesi asettumalla peilin eteen seisomaan ja kohdista katseesi näihin kolmeen positiiviseen asiaan itsessäsi. Kun jatkossa seisot peilin edessä, keskity näihin kohtiin. Pikkuhiljaa opit löytämään positiivisia asioita myös niistä asioista, joista et ole niin innoissasi. Voit myös pyytää ystäväsi tai puolisosi vierellesi ja voitte kertoa vuoron perään toisistanne sellaisia asioita, joista pidätte. Tämä on hauskaa ja hyödyllistä puuhaa ikään tai sukupuoleen katsomatta. 

Tykkää itsestäsi, mäkin tykkään susta! Ihanaa uutta viikkoa, 


PUS!


<3 LOLA