Oooh, after bad eating like donuts and cupcakes because of huge disappointing and hard times I am kinda back on track again with eating. Yes, sometime I fall down also. Anyway, after this crazy unhealthy eating I started to think about food – – healthy food – – more and more again.

When we talk about healthy food we should start the thinking from ourselves as a person. Not all foods suitable for everyone. We all know how healthy the broccoli and egg whites are, how much they includes good proteins and vitamins but the truth is they are not suitable for everyone. Why is that? Because we are all uniques with our own body types and blood types. We are not all same and that’s the thing. This is what we should think about when we want to eat right and healthy. We should listen to our own body and mind, keep the focus on feeling. This was the only way to find the right and most healthy foods for myself.

_____________________________

Olen pohtinut ruokavaliota viime aikoina kohtalaisen paljon. Se mitä suuhumme laitamme näkyy meistä ulkoisesti, mutta tärkeämpää on se, miltä se syöty ruokaa tuntuu olossa ja kehossa. Mitä enemmän eri ruoka-aineita tutkitaan, sen terveellisemmältä ja epäterveellisemmältä ruoka-aineet saadaan meidän ihmisten päässä kuulostamaan. Jo tässä vaiheessa tahdonkin korostaa jälleen kerran, että järjen käyttö on toivottua.

Kun pohditaan terveellistä ruokaa tulisi lähteä liikkeelle meistä jokaisesta yksilönä. Se ruoka, mikä on yleisesti terveellistä, ei välttämättä ole terveellistä juuri sinun kehollesi. Otetaan esimerkiksi vaikkapa kananmuna ja parsakaali. Yleisenä käsitteenä kananmunan ja parsan proteiinit ovat varsinaista superprotksua, mutta kaikkien vatsalle ne eivät kuitenkaan sovi. Ja tässä tapauksessa näitä ruoka-aineita ei tulisi ruokavalioon väkisin tunkea.

Kaikki lähtee oman olon ja kehon kuuntelemisesta, vain sillä tavalla voimme löytää ne juuri meille itsellemme sopivat, terveelliset ruoat.

 

You may have heard the coconut oil is super healthy, have you? But do you know the facts and numbers? Do you have any idea how much trans fats, bad fats it includes? Actually more than butter we all know is bad. People believes all they read which is pretty horrible. I also remember the time when magazines wrote about eating McDonald’s every day won’t make your weight gain. Yes, if you don’t eat more than you burn you may won’t gain weight no matter what you eat. But it still changes your body composition and fast food with all bad fats and salt and other trash destroys your metabolism for sure. Your fat percent gets higher and you will lose some muscles.

So it’s not the calories, it’s all about where those calories comes from and what they consists of.

______________________________________

Toisena isona juttuna nostan esille kookosrasvan. Kun kookosrasvasta alettiin puhua terveellisenä rasvana nousi minulla karvat pystyyn. Kookosrasva maistuu namille, kyllä – MUTTA! Pehmeää rasvaa tässä rasvassa on vain 2,1g ja kovaa, sitä kaikkien tietämää huonoa, epäterveellistä rasvaa siinä on 91,3g. Vitamiineja ei ole nimeksikään ja energiaa on enemmän kuin voissa.

Samalla tapaa on tehty tutkimusta myös siitä että pikaruoka ei lihota, ei vaikka sitä söisi päivittäin. Se on totta, paino ei välttämättä nouse, kun pitää huolen siitä ettei syö enemmän kuin kuluttaa, mutta kehonkoostumus kyllä muuttuu. Lihasmassa lähtee laskuun ja tilalle tulee rasvaa. Tässä huomaa selkeästi sen, että kalorit eivät ole se juttu, vaan se mistä kalorit koostuvat.

Ennen kuin lähdette intoilemaan lehtiartikkeleiden terveyspostauksista tarkistaa lukuja ja hankkikaa faktaa. Ja jälleen kerran, käyttäkää järkeä. Jos jokin askarruttaa, kannattaa kääntyä asiantuntijan puoleen ja kysyä.

Eat for your body

It’s very important to understand your own body type. Read more about body types from my last post here >> After that you will learn how to feed your body and mind right way with right and healthy foods.

My body doesn’t like the processed food at all and I am eating very natural way meaning rare meat and organic vegetables.

_____________________________________________

Syö kehollesi sopivasti.

Kirjoitin juuri postauksen kehotyypeistä >> . Kun tunnistat oman kehotyyppisi, on ruokavalion suunnittelu itsenäisesti helpompaa. Opit karsimaaan ruokavaliostasi pois sellaiset ruoan, jotka eivät tee sinun kehollesi hyvää. Vastaavasti opit ravitsemaan kehoasi ja mieltäsi juuri sinulle sopivalla ravinnolla.

Oma kehoni tykkää mahdollisimman vähän prosossoidusta ruoasta sekä mahdollisimman luonnonomaisesta ravinnosta, tämän vuoksi ruokavaliooni kuuluu paljon luomua sekä raakaravintoa.

 

Eat for your mind

An other thing is the taste! When healthy food tastes good I like to eat it. It’s very important the food makes you feel good but also smile. Eating should be a nice moment you want to do. I season my foods nicely and make sure they tastes good all the time. I have learned to do it light and healthy. I always carry some snacks with me and when I am busy I pack the lunch in my bag also. This way I keep my blood sugar on balance and I won’t start crave something unhealthy like pizza or sweets.

When my stomach feels good my mind feels well. When my energy levels are up it means my body and mind both are doing healthy. Think about your own feelings, happiness and eating to feel even more better! xx, Lola

? Prepare meals that makes you smile
? Add some colorful veges
? Shop from the outdoor market
? Cover the salt with lemon, peppers and chili
? Prepare the lunch with you
___________________________________________
Syö mielelläsi.

Toinen asia on maku. Minulle on äärimmäisen tärkeää, että terveellinen ruoka myös maistuu hyvälle. Noudatan itse omalle kehotyypilleni sekä veriryhmälleni sopivaa ruokavaliota. Ravintoaineiden imeytyminen kehoon ja vereen on aina kiinnostanut minua ja tahdon syödä sellaista ruokaa, josta kehoni saa irti kaikki mahdolliset hyödyt.Ruoasta täytyy kuitenkin tulla myös hyvä mieli. Tämän vuoksi suunnittelen ateriani aina huolellisesti ja pidän huolen siitä, että verensokerini pysyy tasaisena pitkin päivän. Minulla on aina eväitä mukana ja kiireisenä viikkona valmistan ruoan valmiiksi jääkaappiin. Valitsen ruoka-aineita, jotka täyttävät välittömästi, mutta pitävät myös pitkään kylläisenä. En rasita vatsaani ja kehoani ruoka-aineilla, jotka eivät minulle sovi – olivatpa ne miten terveelliseksi todettuja tahansa. 

? Valmista ruokia, jotka pistävät hymyilemään.
? Lisää ruokaan värikkäitä kasviksia.
? Tee retki torille ja tuo mukanasi hyvä mieli ruokapöytään. 
Korvaa suola sitruunalla, pippurilla ja chilillä.
Valmista lounas mukaan: näin verensokeri pysyy tasaisena.

Kun vatsani voi hyvin, mieleni voi hyvin. Kun energiatasoni ovat korkealla on se merkki mieleni hyvinvoinnista ja sitä kautta myös kehollani on hyvä olla.

Mikä on sinun mieliruokaasi ja miten se kohtaa kehosi hyvinvoinnin kanssa? Tätä on syytä pohtia.

Ihanaa, ravintorikasta viikkoa sinulle murunen, 

PUS!

<3 LOLA