Nyt se tulee, kesän viilein postaus! Jäätelökesä on täällä ja jätskityttö seuraa kintereillä kovaa vauhtia. Tänä kesänä olen saanut kunnian maistella ja vertailla eri jäätelömakuja ja koota niistä suosikkini: kiitos murut, että toivotte postauksia ahkerasti! Mä tykkään teistä!

Nyt kerron, mitkä jätskit ovat tämän kesän ehdottomia ykkösiä. Joukosta löytyy sekä uutuusmakuja, että iki-ihania kestosuosikkejani! Lisäksi listalta löytyy jymy-yllättäjä, hivenen terveellisempi vaihtoehto kesäherkutteluun!

Hello my dear readers, now you have a possibility to see all of my favorite ice creams. You will see lots of finnish brands and I can tell they are all so super yummy! I am also pretty sure there is some international ice creams you all know! Let’s check if you can find something you would like to taste also. xx, Lola

 Aino-jäätelöt, ne iki-ihanat.. ah! Aino Ice-Cream.
Pelkkä ajatuskin saa veden kielelle – You Know. Aino sopii hienostuneeseen makuun ja kruunaa juhlavat tilanteet jäätelöistä parhaiten. Tänä kesänä Ainon uutuuksista löytyvät Aino Mustaherukka&Vieno Valkosuklaa sekä Aino Jogurtti Raparperin Lumo. 

Mustaherukka & Vieno Valkosuklaa on suloisen kermainen jäätelö, joka sai omat makunystyräni laulamaan. Tykkään mustaherukan voimakkaasta mausta ja keveästä karvaudesta, jota valkosuklaa pehmentää ja tasapainottaa taidokkaasti. Suosittelen maistamaan. Tykkäsin!

Raparperin Lumosta pidin myös hurjasti, mutta valitsen mieluummin kermajäätelön, kuin jogurttijäätelön todelliseen herkkuhetkeeni. 

Aino-jäätelöiden TOP5

1. Mustikkapiirakka (tätä ihanuutta en ole löytänyt vähään aikaan, onkohan se poistunut?)
2. Sitruuna & Marenki (laktoositon)
3. Lumoava Lakritsi
4. Vadelmasuklaa
5. Mustaherukka & Vieno Valkosuklaa 

Ingman Creamy. Ingman Creamy Ice-Cream. 
Ingman Creamy -jäätelöt ovat Ainojen kilpakumppani. Ainot ovat kovin kermaisia ja mielestäni enemmän aikuiseen makuun sopivia kuin Creamyt, ja juuri siksi valitsen usein Ingman Creamyn Aino-jäätelön sijaan. Ingman Creamyt hemmottelevat ihanilla, jännittävillä makuyhdistelmillä ja ovat lapsekkaasti rohkeita. Näistä viiden suosikin kokoaminen oli todella vaikeaa, sillä makuja on laaja skaala ja ne ovat kaikki niin onnistuineita. Silmäni menevät sydämiksi Mokkapalasta ja Marenkitoffeesta, mutta myös Rocky Road napsauttaa kielen solmuun ihastuksesta! Nämä ovat kertakaikkisen IHANIA jäätelöitä! Ykkössijaa pitävä makukin oli ristiriitainen, sillä sijat 1 ja 2 vaihtavat omalla listallani paikkaa ahkerasti.

Ingman Creamy -jäätelöt TOP5

1. Marenkitoffee
2. Brysselin Kinuskikeksi
3. Englantilainen Lakritsi
4. Rocky Road
4. Creme Brulee


Magnum. Magnum Ice-Cream. 
Viime aikoina Instassa on postailtu ihan hillittömän ihania kuvia Magnum-jäätelöannoksista. Helsinkiin on kuulemma avattu uusi store, jossa näitä ihanuuksia pääsee makustelemaan. Itse en ole vielä kyseiseen herkkupisteeseen ehtinyt, mutta se on listallani tänä kesänä. Magnumit ovat ikisuosikkejani, rakastan valkosuklaata ja Magnumin valkoiset ovat niin mmmmh – NAMIA! 

Magnum -jäätelöt TOP5

1. Magnum White
2. Magnum White Almond
3. Magnum Almond
4. Magnum Double Caramel
5. Magnum Classic

Ben & Jerry’s. Ben & Jerry’s Ice Cream. 
Aluksi en pitänyt Benin ja Jerryn jädeistä en sitten yhtään, se johtui puhtaasti siitä, että sain niihin ensi kosketukseni Jenkeissä, jossa päälle pursotettiin ihan liikaa kaikkea. Kun purkit sitten hiipivät Suomeen, veivät ne myös minun käpäläni ja kieleni mennessään. Nykyään olen ihan Ben&Jerry’s tyttö. 

Ben&Jerry’s -jäätelöt TOP5

1. Strawberry Swirled
2. Blondie Brownie Core
3. Strawberry Cheesecake 
4. Half Baked Ice Cream
5. Caramel Sutra

Jäätelökioskista. Best from Ice-Cream Kiosk. 
Mikään ei voita jätskikiskan pallojädejä ja pehmiksiä, niissä on ihan oma makunsa ja täysin oma fiiliksensä. Kuuma kesäpäivä, kylmä jäätelötötterö huulilla – ai että hei! 

Kioskien irtojäätelöt TOP5

1. Mango-Meloni (Pingviini)
2. Lakritsi  (Pingviini)
3. Daim (Ingman)
4. Wanhan Ajan Vanilja  (Pingviini ja Ingman)
5. Vadelma-Lakritsi (Pingviini)Pakastealtaiden jäätelöpuikot, -tuutit ja välipalat. Others.
Välillä on ihanaa hemmotella itseä nappaamalla jäätelö matkaan kaupan pakastealtaasta. Valikoimaa on hurjasti ja välillä menee sormi suuhun pähkäillessä. Tänä kesänä puhkun onnea, iloa ja ihastusta, sillä lapsuuteni lempijäätelöt SUPERIT ovat saapuneet takaisin kauppoihin. Joskin se kaikkein ihanin maku, toffee puuttuu. Höh. Onneksi löytyy kuitenkin toinen lemppari, laku. Lisäksi ihana Elovenan Välipalajäätelö ihastutti minua suuresti, siitä juttu luettavissa erikseen täältä >>
Minkä jäätelön sinä useimmiten valitset irtojäätelöistä? 


Pakastealtaiden irtojäätelöt TOP5

1. Puffet Minttu
2. Fazer Super Salmiakki -jäätelöpuikko
3. Elovena Välipalajäätelö
4. Fazer Pätkiäs -jäätelöpuikko
5. Classic Minttu

Parhaat jäätelökastikkeet. Ice-Cream topping sauces.

Sanomattakin selvää, että nämä kaksi vievät itselläni tänä kesänä voiton! Ai että! Ojoh-jäätelökastikkeet löydät marketeista. Aiempi lempparini oli myös lakritsi, mutta se on kadonnut kauppojen valikoimasta. Kaipailen, saakohan sitä vielä jostakin?

 

 

Tämän kesän suosikit. My this summer favorites. 
Kuten sanoin, olen jätskityttö. Minulle maistuu moni eri maku ja rakastan makuyhdistelmiä, mutta siltikin pidän itseäni melko vaativana. Nyt ihan naurattaa! Voiko vaativaan makuun kuulua näin jättimäinen määrä jädeä?

Tämän kesän parhaiden jäätelöiden listaaminen oli todella vaikeaa, sillä valikoimaa on jos jonkinlaista. Tältä oma listani kuitenkin näyttää.

Jäätelöiden TOP10 kesällä 2017

1. Jäätelökioskin Mango-meloni
2. Ben&Jerry’s Blondie Brownie Core
3. Ben&Jerry’s Strawberry Swirled
4. Mangnum White
5. Ingman Creamy Marenkitoffee
6. Puffet Minttu
7. Fazer Super Salmiakki -puikkojäätelö
8. Ben&Jerry’s Half Baked
9. Super Laku
10. Classic Minttu 

Millainen on sun oma TOP10 lista tänä kesänä? Löytyykö meidän listalta samoja makuja?

Kiitos kaikille kanssamakustelijoille, otetaan ensi kesänä uudestaan!

Herkullista kesää, syödään jätskiä!

PUS!

<3 LOLA