Yhteistyössä Turun Osuuskaupan Prismat

Verkkokaupat ovat pullollaan lisäravinteita ja lisää uusia merkkejä ja tuotesarjoja puskee markkinoille koko ajan. Valikoimaa on paljon laidasta laitaan ja pää menee hetkessä pyörälle valintoja pohtiessa. Verkkokauppojen sijaan tykkään itse hypistellä ja vertailla tuotteita myymälässä. Haluan tarkistaa päiväykset itse ja saada tuotteet samantien mukaani odottelematta niitä montaa päivää. Lisäksi inhoan toimituskuluja ja paketin noutoa ja mahdollista palautusta syystä tai toisesta. Verkkokauppa helpottaa monessa asiassa, mutta lisäravinteiden ostossa suosin myymälöitä.

Prisman laaja valikoima pitää sisällään erityisen hyvät tuotemerkit ja laadukkaat vaihtoehdot meille jokaiselle. Ja mikä parasta, Prismasta napsahtaa vielä bonukset päälle ja euro pysyy perheessä! Valinnan tekeminen voi silti olla haastavaa, sillä myös Prismojen hyllyt notkuvat laatutuotteiden paljoutta.

You know there is kind of millions of different supplements so how could we know which one is right just to me or anyway a good choice? In Finland we have high-quality products available very easily because in Finland this kind of products are pretty restricted which is good. Anyway, in Finland you can go to Prisma market and find everything you need and you can always trust the product is good and quality. But there is still a problem how to choose right kind of product just for your own needs. Let me tell you my easy tips for best supplements choosing. These tips will help you no matter you live in USA or in UK or somewhere else. Mistä siis tunnistaa hyvän proteiinivalmisteen? Mikä sopii parhaiten palautumiseen ja mikä on sopiva määrä hiilihydraattia ja proteiinia? Miten on makeutusaineiden laita? Ja sitten se kysytyin: tarvitsenko ylipäänsä lisäravinteita? Sormi menee äkkiä suuhun ja monesti hyllyltä lähdetäänkin kassalle sylissä itselle sopimaton valmiste tai tyhjin käsin.

Hyviä ja juuri sinulle parhaiten soveltuvia tuotteita valitaksesi sinun tuleekin ottaa huomioon tuotteiden todellinen käyttötarkoitus ja tarpeellisuus. Onko tavoitteenasi massanlisäys vai haluatko vain lisätä päivittäistä proteiinin saantiasi? Etsitkö kenties itsellesi sopivaa palautusjuomaa tai hyvänmakuista, terveellisempää välipalaa tai herkkua? Jos elämäntapasi ovat terveet, syöt ja liikut monipuolisesti ja terveellisesti, mutta et tavoitteellisesti, ei lisäravinteille ole useinkaan tarvetta. 

To find the best supplements for your own needs you need to think about your own goals. Are you chasing a hot beach body with huge muscles or just trying to get a bit leaner? Maybe you just want to add some proteins easily in your diet daily? Also, you don’t always need some supplements at all. If you have a healthy lifestyle and if you’re not reaching any fitness goals you don’t need them. It’s enough you eat healthy and get proteins, carbs and fats enough and also keep your muscles moving few times in a week. Poimi alta talteen seuraavat vinkit helpottamaan valintaa ja päätöksentekoa seuraavalla kauppareissulla Prismassa!

Treenajalle palautumiseen / best recovery drink after workout: 

Palautumiseen treenin jälkeen sopivat niin valmiit palautusjuomat kuin proteiinijauheetkin. Valitse tuote sen mukaan, mikä on treenitavoitteesi.

  • Mikäli tavoittelet massanlisäystä ja treenaat kovaa, on syytä panostaa sekä laadukkaisiin proteiineihin että hiilihydraatteihin samassa juomassa. Valitse siis tällöin juoma, jossa hiilihydraatin ja proteiinin suhde on keskenään sama, erityisen hyvä tuote tähän on esimerkiksi FAST MUSCLE+ / For muscles gain: If you train hard and want to get more some muscles pick up the drink that includes as much proteins and carbs. Good product for this is FAST MUSCLE+
  • Mikäli etsit palautusjuomaa tavanomaisesta kuntosalitreenistä palautumiseen, soveltuu palautusjuomaksi hyvin esimerkiksi FAST Recovery -jauheet, Valio ProFeel -proteiinijuomat, Gainomax -palautusjuomat sekä oma suosikkini Rainbow -proteiinijuoma. Olin ihan ällikällä lyöty kun ymmärsin kuinka laadukkaita nämä Rainbow -proteiinituotteet ovatkaan! Vertaile ravintosisältöjä ja ylläty iloisesti! / For staying fit: If your workout is like a routine and you have no bigger goals than staying fit just choose the basic recovery drink like Gainomax (that lighter one) or in Finland try some Rainbow Recovery drinks and Valio ProFeel. 
  • Mikäli tavoittelet rasvanpolttoa, valitse juoma, joka sisältää suhteessa enemmän proteiinia kuin hiilihydraattia. Erilaiset proteiinivedet ovat tällöin hyvä valinta, sekä Heraproteiiniauheet. Voit sekoittaa jauhetta esimerkiksi maitoon, jolloin saat kaveriksi hiilihydraattia, mutta hiilihydraatin ja proteiinin suhde pysyy silti rasvanpoltolle ihanteellisena. Oma suosikkivalintani on Valio ProFeel -heraproteiinilisä. Maku on ihana ja sisältö laadukasta heraproteiinia. / For fat burn: If you want to lose some fat let’s pick up the drink that includes more proteins than carbs. Protein waters and juices are good for this. You can also choose only a whey protein and mix it in milk or in water. In Finland I can warmly recommend Valio ProFeel powders and FAST -products. 
 
 
 
 

Välipalaksi ja herkutteluun meille jokaiselle / for snack for everyone: 

Muista, että palautumiseen nestemäinen juoma on aina ihanteellinen ja suositeltavaa on nauttia lämmin ruoka noin tunnin kuluttua palautusjuomasta. Proteiinipitoiseksi välipalaksi soveltuvat hyvin proteiinirahkat ja vanukkaat, sekä proteiinipatukat. Näiden valinassa tulee kiinnittää huomiota makeutusaineiden määrään, sillä esimerkiksi runsaasti polyoleja (sokerialkoholeja) sisältävät proteiinipatukat aiheuttavat herkästi vatsanväänteitä.

Always remember for recovery the drink is the best choice, not bars or puddings. Puddings and protein bars are great choice for snacking. 

  • Parhaat proteiinipatukat makeanhimoa viemään ovat Rainbow -proteiinipatukat sekä FAST Nix ja Nax -patukat. Ravintoarvoissa Rainbown patukat päihittävät Nix ja Nax -patukat, mutta maussa ne käyvät kovaa kilpailua keskenään. Molemmissa patukoissa on käytetty sokeria makeutusaineiden sijaan, joten nämä ovat patukat taltuttavat makeanhimon sen sijaan, että lisäisivät sitä. Makeutusaineilla on usein makeanhimoa lisäävä vaikutus. / If you crave sweet a lot let’s choose a protein bar with no sweeteners, choose real sugar instead. Sweeteners makes you crave sweets even more. In Finland we have lovely protein bars from Rainbow and FAST. 
  • Parhaat proteiinivanukkaat ja rahkat tulevat FASTilta ja Valiolta! FAST PUDDIX on ihan käsittämätöntä namia, joskin tästä löytyy makeutusaineita. Suosittelenkin siis nauttimaan tämän valinnan kanssa hiilaripitoista, kuten siivun täysjyväleipää. Mikäli mielit terveellisempää ja luonnollisempaa vaihtoehtoa, on VALIO PROFEEL rahkat ihanteellinen ja herkullinen valinta. Saatavilla on monta eri makua ja myös sokerittomia vaihtoehtoja löytyy. Oma suosikkimakuni on vadelma. / The best protein puddings and curds in Finland are coming from Valio and FAST. I love them!
 

 

Piristävät hyvinvointijuomat ja tehonlisääjät / wellness drinks and boosters: 
 
Näitä tuotteita kannattaa vertailla keskenään. Kokeilemalla löytyy juuri itselle parhaiten sopiva vaihtoehto. Paljon kofeiinia sisältävät juomat saattavat olla liian tujuja, joten kokeille maltilla. 
  • Todellinen terveysjuoma, joka samalla piristää on Celsius. Celsius sisältää runsaasti vitamiineja ja lisäksi se myös maistuu äärimmäisen hyvältä. Prisman valikoimaan kuuluu muutamia eri makuja. Tämä juoma on ehdoton suosikkini muiden verrokkituotteiden rinnalla. Käytän Celsiusta myös treenijuomana ja suosikkimakuni on Sitruuna-Lime. / Healthy wellness drink that also cheers you up is Celsius. As you all know I am such a Celsius girl and my favorite flavor is Lemon-Lime. 
  • FAST BOOM! ja RUSH ovat molemmat omassa käytössäni Celsiuksen rinnalla. Nämä tuotteet antavat hyvän boostin treeniin ja rauta nousee ihmeellisellä voimalla! / For train boost: In Finland I can recommend Celsius as well but also FAST BOOM! 
Just remember supplements never can replace the benefits of healthy foods so do not use them wrong way. Before you start to use any just think about if you really need them. At the moment I am having only Celsius drink and protein bars and puddings for snack. I don’t use even a recovery drink, I eat a protein rich meal after workout. I have seen it works better for me at the moment when I have no goals with my body. Wish you have a lovely week! Love you! xx, Lola
 
 
 
Muut tuotteet 
 
Muita varteenotettavia valintoja osaksi päivittäistä hyvinvointia ja terveellistä elämäntapaa ovat mm. 
  • Puhtikaura ja muut Viipurilainen Kotileipomo -tuotteet. 
  • Möller Omega3 -valmisteet
  • Muut vitamiinit ja kalsium
Muista, että ravintolisät eivät korvaa tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota. Ravintolisät eivät myöskään ole lääkkeitä, eivätkä ne korvaa lääketieteellistä hoitoa. Lisäravinteiden tarkoitus on tukea päivittäistä hyvinvointia ja tukea terveellistä elämäntapaa. 

Tutustu Prisman laajaan lisäravinne valikoimaan ajan kanssa. Hyvää osviittaa omiin tarpeisiin löytyy foodie.fi:stä, josta onkin tulossa juttua tuonnempana. Pysykää siis kuulolla muruset!
 
Energistä viikkoa!
 
PUS!

<3 LOLA