Idea tämän reseptin kehittelemiseen syntyi Juhannuksena, kun mussutin suussasulavaa Tescon New York Juustokakkua silmät ummessa ihastuksesta – se on ihan käsittämättömän hyvää! Tescon pakaste juustokakku on huippuvalinta kiireiselle, se nimittäin ihan oikeasti maistuu paremmalta kuin kahvilassa, mutta halusin kovasti kehitellä kiireisestä elämästäni huolimatta myös oman versioni tästä ihmeestä. Eihän ihminen voi olla koskaan liian kiireinen leipoakseen, eihän? Sitä leivotaan sitten vaikka keskellä yötä.

I got an idea for creating this amazing recipe on Midsummer Day when I enjoyed of Tesco New York Cheese Cake on my balcony. This Tesco Cake is such a delicious and perfect for busy people but still I wanted to create something own that I can really call Home made and proudly serve it for my friends. I am good in kitchen and I make nice cheese cakes but this Tesco Cake was so darn delicious.. I wanted to make something even better.. 

Oli miten oli, tämä resepti on todella onnistunut ja sanonpa vain, että se vie kielen mennessään. Varo siis sinä ihana, joka rakastat juustokakkua yhtä paljon kuin minä – nyt lähtee jalat alta!
Parasta tässä juustokakussa on se, että tämä kakku on jauhoton, eli täyte on täysin gluteeniton. Valitessasi pohjaan gluteenittoman keksin, saat kakusta helposti gluteenittoman. Maku on testatusti yhtä hyvä molemmissa! Prisman valikoimaan saapuneet Tesco -tuotteet tarjoavat hyvän vaihtoehdon pohjaan tulevalle gluteenittomalle keksille!

So anyway, I am now very happy to tell you after 7 New York Cheese Cakes I made I finally found the way how to make a perfect cake with perfect base and filling without flours. And here is the best thing: this is gluten-free if you want. All you need to do is to choose gluten-free biscuits for the base, the filling is gluten-free anyway.

Wish you enjoy of this lovely cake my dear! xx, Lola

 

(Gluteeniton) New York Juustokakku resepti – New York Cheese Cake Recipe (Gluten-Free)


Valitse ensin pohja / At first choose the base you want to use:

Tavallinen New York Juustokakku pohja / For New York Cheese Cake Base:

 

 • 200 g McVitie’s Digestive keksejä 200 g McVitie’s Digestive Biscuits 
 • 100g Valio Voita / 100 g best butter you have in market
 • 1tl Santa-Maria kanelia / 1 tsp cinnamon


Gluteeniton New York Juustokakku pohja / Gluten-Free New York Cheese Cake Base:

 • 160g Tesco Gluteeniton Digestive keksi / 160 g Tesco Gluten-Free Digestive biscuits
 • 80g Valio Voita / 80 g best butter you have in market
 • 1tl Santa-Maria kanelia / 1 tsp cinnamon

Täyte / For Filling: 

 • 600g Philadelphia tuorejuustoa / 600 g Philadelphia Cream Cheese
 • 220g sokeria / 220 g sugar
 • 3 suurta kananmunaa / 3 big eggs
 • 150g Valio Creme Fraiche / 150g Creme Fraiche 
 • 3tl vaniljasokeria / 3 tsp vanilla sugar
 • 1 limen raastettu kuori / 1 grated lime peel

 

Valmistus / How to make it: 

1. Kuumenna uuni 175 asteiseksi ja siirrä ritilä keskitasolle. / Preheat oven to 175 degrees

2. Vuoraa 24cm irtopohja vuoka leivinpaperilla. Mittaa 100g voita ja nosta pala kattilaan. Ota tästä määrästä pieni nokare ja voitele sillä irtopohjavuoan reunat. / Put the baking paper on the springform cake pan bottom (size 9 inches) and grease the sides well. Put 100 grams of butter in pot and melt it slowly. 

3. Murskaa keksit kulhoon. Nämä keksit ovat hyvin mureita, joten murenevat käsin. Lisää kaneli ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Sulata voi kattilassa ja kaada voisula kulhoon keksi-kanelimurskan päälle. Sekoita tasaiseksi massaksi, tästä ei tule kiinteää palloa vaan hyvin murumainen seos. Painele se vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. / Crush the cookies into the bowl by using hands and add the cinnamon. Mix well and pour the melted butter into the bowl. Mix well until the mixture is soft. Spread the mixture on the bottom and sides of the cake pan and put the pan in fridge to wait until you prepare the filling. 

4. Riko kananmunat lasiin valmiiksi ja punnitse sokeri kulhoon odottamaan. Pese lime, mutta älä raasta kuorta vielä. / break the eggs in the glass and weight the sugar in a bowl. Wash the lime but not grate it yet. 

5. Kaada tuorejuustot kulhoon ja vatkaa täydellä teholla sähkövatkaimella noin minuutti. Lisää sokeri ja jatkaa vatkaamista vielä kaksi minuuttia kunnes seos on kiiltävää ja kuohkeaa. / Put the cream cheeses in bowl and mix them well with mixer at least a minute. Add the sugar and keep mixing up until the mixture looks soft and glossy. 

6. Lisää kananmunat yksitellen tiputellen, vatkausta keskeyttämättä. Vatkaa kuohkeaksi. Pysäytä sähkövatkain ja lisää vaniljasokeri sekä creme fraiche. Sekoita tasaiseksi kevyesti sähkövatkaimella. Pysäytä vatkain ja raasta sekaan limen kuori, on tärkeää, että kuori tulee seokseen täysin tuoreena. Sekoita seos vielä nopeasti tasaiseksi vatkaimeilla ja pyöräytä lopuksi täytettä reunoilta asti sekaisin silikoni nuolijalla. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja nosta uuniin. / Add eggs slowly keeping up the mixing not stopping between adding eggs. It’s important to keep mixing up without pauses. Mix until the mixture is smooth and then stop. Now add vanilla sugar and Creme Fraiche and mix slowly just a little bit. Then grate the lime peel in mixture and mix well by using dough scraper. Then pour the filling on the bottom and put it in oven for 45 minutes. 7. Paista 175 asteisessa uunissa 45min. kunnes pinta alkaa kevyesti kellertää ja täyte jähmettyä. Sammuta uuni ja raota luukkua parin sentin verran, laita jotakin luukun väliin, jos ei pysy muuten auki. Älä avaa luukkua liikaa, jotta lämpö pysyy riittävästi sisällä. Anna kakun kypsyä jälkilämmössä vielä 35 minuuttia. / Bake the cake 45 minutes and turn off the power. Open the oven door just a little bit not too much and let the cake bake in oven with this way 35 minutes. It’s important the oven door is open but not too much, we want to keep the heat inside but avoid the steam.

8. Nosta kakku hyytymään huoneenlämpöön. Anna sen vetäytyä vähintään neljä tuntia ennen tarjoilua, mielellään nosta jääkaappiin yön yli ja tarjoile seuraavana päivänä, jolloin kaneli on maustanut pohjan ja limen kuori kakun taivaalliseksi. / After 35 minutes put the cake on the table and let it cool at least 4 hours before serving. If it’s possible put the cake fridge night over and serve next day. This way the cinnamon will season the base and lime peel  the filling such a delicious, perfect way! 

Kerrassaan herkullisia leivontahetkiä muruset!

PUS!


<3 LOLA