Sinulle on ehkäpä käynyt selväksi, että viihdyn Tallinnassa. Totta puhuen Tallinnasta on tullut minulle kuin toinen koti. Ensimmäisen kerran matkustin Tallinnaan ollessani 9-vuotias ja tämän jälkeen seuraavan kerran vasta kymmenen vuotta myöhemmin. Nyt olen viimeiset kuusi vuotta palannut sinne muutaman kuukauden välein enkä usko, että tulen muuttamaan tätä tapaa pitkään aikaan.

You omay have noticed that I travel to Estonia pretty often. That’s because I am very in love with Tallinn and especially the Tallinn Old Town. Inside the walls you can find the old town with the little shops and restaurants and instead outside of the walls you will find the hotels and modern site of the city. Tallinnassa voit kokea sekä uutta että vanhaa ja se juuri on yksi niistä asioista joka minua kiehtoo. Muurien sisäpuolella oleva Vanha Kaupunki tarjoaa kosketuksen historiaan ja muurien ulkopuolella avautuva uusi kaupunki puolestaan tarjoaa nykyaikaiset shoppailumahdollisuudet sekä hotellit.

Tallinnan Vanha Kaupunki on valloittava niin kesällä kuin talvellakin, se on elämys, joka täytyy kokea ymmärtääkseen sen viehätys. Vanha Kaupunki kätkeytyy muurien sisäpuolelle viehättävine kesäterasseineen ja ravintoloineen, pienine kojuineen ja puoteineen. Mielestäni koko kaupunki on kuin satukirjaa.

I think the Old Town is like a fairy tale, a lovely book with beautiful pictures. I really enjoy of my staying there no matter if it’s winter or summer – that’s why I always come back. Itseäni viehättää nimenomaan historiallinen upeus modernimman kaupungin sijaan. En ole kiinnostunut shoppailusta tai juhlimisesta, vaan matkaan Tallinaan rentoutumaan.

It’s might be a surprise but I am not interested about shopping or partying. I travel to Tallinn just for relax and enjoy of my life at spas and nice restaurants. Below I am showing you my favorite places in the city of Tallinn. Wish you enjoy!1. Kadriorgin puisto tarjoaa viihtyisät puitteet kesäpiknikille ja iltapäivä kävelylle. Tämä puisto on yksi niitä asioita, joiden vuoksi rakastan Tallinnaa. Vastaavanlaisia puitteita ei löydy Suomesta.1. Kardiorgi Park. I love this park so much! Perfect for picnic!

2. Linnan muurit. Linnan muureilla vierailu on ihastuttava kokemus. Varaa jalkaasi kengät, joilla on hyvä kävellä, sillä matkaa taittuu pitkästi. 2. Tallinn Town Walls. Make sure you have a good shoes because it’s a looooong way to walk. 

3. Rannat. Tallinnasta löytyy pitkä rantaviiva, joka kulkee aina Tallinnan kaupungista Viimsiin asti. Matkan varrelle jää Piritan kaupunginosa, josta löytyy hyvä uimaranta. Tällä rannalla vietän käsäisin aikaa treenaten ja aurinkoa ottaen. 3. Beach. You will find a lovely beach in Pirita Tallinn. You will also meet me there every summer doing my beach workout. 

4. Ravintolat. Tallinnassa pääset sukeltamaan keskiaikaan vierailemassa Olde Hansa-ravintolassa, jossa keskiaika näkyy sekä miljöössä että itse ruoassa. Mikäli etsit erityisen hyvää pihviravintolaa, suosittelen Goodwin Steakhousea. Palvelu on kuitenkin kehnoa. Liivi Steakhouse puolestaan tarjoaa vertailukelpoisen pihvin sekä lisäksi myös muita ruokalajeja, lisäksi tämä ravintola on edullinen. Tallinnassa kannattaa kokeilla eri ravintoloita löytääkseen suosikkinsa. Mikäli sinulla on käytössäsi auto, voin suositella lämpimästi Tallinnan ulkopuolella Viimsissä sijaitsevaa Noa -ravintolaa. 4. Restaurants. My favorites are Goodwin Steak House and Liivi Steakhouse. If you have a possibility to travel to Viimsi near to Tallinn I can warmly recommend the Noa restaurant. If you want to experience the Middle Ages you must try a dinner at Olde Hansa Restaurant! 

 Seuraavia elämyksiä kannattaa myös lähteä hakemaan Tallinnasta. Also try: 

1. Radisson Blu-kattoterassi löytyy Tallinnan kaupungin sydämestä. Tämä on yksi ihanimpia paikkoja kesä kuumalla, kun aurinko porottaa ja suu napsaa kylmän Coca Colan perään! 1. Radisson Blu Roof Top Terrace. You will find this in Tallinn City center. 

2. Noan Ranta Viimsissä. 2. Noa Restaurant and the beach in Viimsi

3. Kalastajakylä. 3. Fisherman’s Village

4. Keila Jugan vesiputoukset ja matkan varrella olevat jyrkänteet. 4. Waterfalls of Keila Juga. Tallinnassa on helppoa liikkua omalla autolla, mutta varovaisuutta kannattaa noudattaa! Esimerkiksi varoituskolmiot ovat hyvin pieniä ja ne ovat kovin korkealla verrattuna Suomen liikenteeseen. 

Have you ever visited in Tallinn or in Estonia? There are so many beautiful places I can warmly recommend to you. This month I am going to travel to Pärnu, it’s a beautiful town by the beach few hours from Tallinn. I am going to stay at new spa and I will make a blog post about it in this fall. If you visit in Tallinn, let me know what did you like it. Love you! xx, Lola

Pärnussa en ole vielä yöpynyt, mutta tarkoitukseni on matkata sinne tänä kesänä, itse asiassa tämän kuun lopulla. Olen käynyt Pärnussa kerran ja huonosta säästä huolimatta se teki minuun suuren vaikutuksen. Odotan tulevaa reissua kovasti, tarkoitus on yöpyä uudessa kylpylästä, josta tulen tekemään postauksen teille syksyn aikana.

Siihen asti tämä Virosta tällä erää. Jos et ole vielä koskaan Tallinnassa käynyt, kannattaa sinne suunnata monenkin eri asian perässä. 

PUS!


<3 LOLA