On muuten hassua, että toisin kuin muualla maailmassa Suomessa dieetti yhdistetään laihdutukseen. Tässä alkumetreillä haluankin painottaa, että puhuessani dieetistä, en tarkoita painonpudotusta, painonhallintaa ja terveyttä kylläkin. 

Kesä on sellaista aikaa, että haluan ottaa niin rennosti kuin mahdollista. Koska olen kuitenkin helposti taipuvainen keräämään kiloja ja ylimääräistä rasvaa kehooni, on minun pysyttävä jonkin verran tarkkana syömisteni suhteen, jotta mopo ei karkaa ihan täysin käsistä.

Pienillä nikseillä saan pidettyä kehonkoostumuksen balanssissa läpi kesän herkuttelusta huolimatta. 

Do you stress about summer eating and summer weight gain? By following my easy and nice tips you don’t have to! Let’s check them out below and enjoy the summer time babe! 

Erota herkkuhetket selkeästi, älä napostele. Kun herkkuhetket tiedostaa, pysyy painokin paremmin aisoissa koko kesän ajan. Tärkeintä on, että ei tule harrastaneeksi pientä napostelua, vaan ajoittaa herkuttelun esimerkiksi yhteen tai kahteen päivään viikossa, tai syö herkkuja jälkiruokana aterioiden päätteeksi. Tyhjään mahaan herkkujen kiskominen on petollista. Hyvä tapa kesäherkutteluun on tehdä siitä osa ateriarytmiä. Ajoita esimerkiksi jäätelön ostaminen tai lettukestit välipala-aikaan.
Pamper yourself at snacking breaks. You know snack breaks are very important part of daily eating, so very easy way to keep the balance with healthy eating in summer is timing your snacking breaks well. If you want to enjoy some ice cream or milk shake for pampering yourself just do it as a dessert or as a snack. This way you won’t double your meals – you just cover them smart way. 

Suosi grillattavia ruokia sekä kasviksia ja salaattia. Grillaaminen tekee ruokaan oman, ihanan kesäisen makunsa ja lisäksi se tiristää ruosta pois ylimääräistä rasvaa. Valitse grillimakkaraksi mahdollisimman lihapitoinen tuote ja kokeile itsetehtyjä marinadeja. Itse käytän maustamiseen Tabascoa, limeä ja yrttejä, rasvat jätän grillilihoista kokonaan pois. Kannattaa kokeilla! Nauti grillistä niin kasviksia kuin lihatuotteitakin – grilli tekee terveellisemmän kesän! Korvaa peruna ja pasta kasviksilla tai täytetyillä herkkusienillä.
Grill your summer food. Grilling makes food taste so good and it also takes some extra fats off. Be smart when you choose your foods and pic up some low fat meat and fresh vegetables. Cover pasta and potatoes with grilled vegetables and salad or filled champions. 


Syö säännöllisesti, muista välipalat! Älä karsi tästä edes kesällä, äläkä ainakaan sillä ajatuksella, että voit syödä päivällisellä enemmän jos jätät lounaan väliin. Muista, että mitä enemmän jätät aterioita välistä tai mitä suuremmaksi kasvatat ateriaväliä, sen isommaksi ja vaikeammaksi hallita kasvaa myös nälkä ja mieliteot. Tällöin homma lähtee lapasesta räjähdysherkästi. Plussakalorit eivät haittaa, ne kuuluvat elämään silloin tällöin. Kun pidät plussapäivät hallinnassa, selviät kesästä voittajana ja kaiken lisäksi saat nauttia ihanista makuelämyksistä rennosti.                   Muista myös, että keho ei ehdi reagoida yhden päivän överisyömiseen painonnousulla, vaan lihominen vaatii pidempiaikaista plussakaloreilla oloa. Voit siis antaa itsellesi luvan huolettomaan kesäruokailuun kaloreita seuraamatta, kunhan kermakastikkeet ja ranskalaiset eivät kuulu ruokalistallesi joka päivä. 
Do not skip your meals, keep up regular eating. It’s very important to eat all meals and not skip any. Do not think that by skipping the lunch you have a possibility to eat more for a dinner. Thinking about eating this way is not good at all. Just remember more meals you skip and more longer break you have between them, more hungry you will be and more hard it will be to get back in control. So eat all meals. This way you won’t over eat so bad later.  Also remember it´s not dangerous to over eat once in a week. Just don’t stress about eating, let yourself enjoy. As long as fries and creamy sauces are not part of your everyday eating you don’t have to be worry about it. 


Juo riittävästi ja suosi nestepitoisia välipaloja. Riittävä juominen pitää nestehukan loitolla mutta se myös hillitsee ruokahalua. Kokeile itse maustettuja vesiä: purista veden joukkoon limeä tai sitruunaa, lisää vesimelonia, appelsiinia tai kurkkua siivuina. Makuveden kruunaa jääpalat.            Myös vesimelonin, ananaksen ja mansikoiden nauttiminen välipalaksi tukee nestetasapainoasi huomaamatta. 
Remember to drink enough and keep focus on better snacks. In the summer time it’s very important to drink enough. Try some self-made flavored waters: add some lime or lemon in a water with ice. You can also put some nice watermelon, pineapple or cucumber cubes or slices in it. Also enjoying some strawberries and watermelon for snack keeps your body in better balance.

 

Do not stress about fitness or gym. In the summer it’s not always so nice to go to gym or running or so. When it’s shining and hot day we just want to enjoy of it. Do not stress about fitness in the summer, do some yoga outside and go to swim just for having fun. Move your body without meaning. This way you will burn calories but it doesn’t feel uncomfortable at all. Do the things you like to. Go for a walk with dogs or let’s go for a dance with friends! No matter what you do, just do something everyday. Just enjoy babe! It’s summer! xx, Lola


Älä stressaa liikunnasta, liiku huomaamattasi! Kesällä ei aina jaksa suunnata salille tai lenkkipolulle. Kun aurinko paistaa, haluaa siitä nauttia niinä harvoina hetkinä kun se on Suomessa mahdollista. Älä stressaa liikunnasta vaan anna itsellesi lupa rentoutua. Kokeile kesäiltaisin joogaa ulkona, vaihda salitreeni hieman tavallista pidempään rauhalliseen kävelylenkkiin luonnossa ja pulahda uimaan kun aurinko oikein porottaa. Liikuntaa ei aina tarvitse ottaa liikunnan kannalta, se voi olla mukavaa tekemistä ilman että potkii itseään persuksille. Myös puutarhatyöt ja nurmikon leikkuu ovat oivallista vastinetta treenille! 

Stressittömiä kesäpäiviä rakkaat! Tänään paistaa, joten nautitaan siitä! Ai että!

PUS!

<3 LOLA