Sisustaminen. Verbi, joka voi samaan aikaan olla niin kiehtovan ihana ja kauhistuttavan kamala. Kyllä, se on taitolaji, mutta pienillä asioilla kokemattomampikin sisustaja saa loihdittua kodistaan viihtyisän ja tyylikkään.

Jaan nyt kanssanne omat neuvoni siihen, miten kodista, sen koosta tai muista haasteista huolimatta saa nopeasti ja helposti viihtyisän. Kerron myös vinkkini siihen, miten vaihdat kodin ilmeen täysin uudenlaiseksi muuttamalla vain muutamaa asiaa sisustuksessa. Poimi siis neuvot talteen ja innostu!

Decorating – ah! We love it – – or hate it – –  so much! Yes, it’s not always so easy to decorate your home and make it looks stylish, nice and homey. But with good tips you can do it no matter you’re not so good decorator, let me tell and show you how!

Mikä on sinun tyylisi? What Is Your Style?


Pohdi ensin, mikä on sinun oma tyylisi. Millaisessa tilassa juuri sinä viihdyt? Jos et asu yksin, on syytä ottaa huomioon myös muut tilassa asuvat. Asuuko taloudessa lapsia tai lemmikkieläimiä? Rakenna vaatimusten puitteissa oma mielikuvasi siitä, mitä tyyliä sinun kotisi voisi edustaa. Voit hakea ideoita ja inspiraatiota esimerkiksi sisustuslehdistä tai netistä. 

Itseäni ideoivat Vallillan kankaat. Oletko jo tutustunut Myllyn Prisman Vallila -pisteeseen? Sieltä löydät laajan valikoiman kuoseja, joilla sisustat kotisi helposti. Prisman henkilökunta auttaa sinua tekemään parhaat valinnat omaan kotiisi, älä siis epäröi pyytää apua. 

At first you need to find out your own style. How do you live and how would you like to live? What kind of things you need around and what do you need at your own house? Do you have kids or pets? Think about all your own requirements and needs when you’re planning your new decorating style.

Vallilla Interior always inspires me and I love to visit our Prisma market Vallilla spot very often. Do you know Vallila Interior? I recommend you to find it out – you will fall in love with it!

 

Tarvitseeko kotisi pintaremonttia? Renovation needed?


Joskus uusi maalipinta ja tuliterä laminaatti nostaa asunnon nopeasti ja edullisesti täysin uudelle tasolle. Maalaaminen sujuu helposti itsekin, laminaatin vaihtoon tarvitaan nykyään ilmoitus taloyhtiölle. Mikäli asut vuokralla, neuvottele vuokranantajasi kanssa remontista. Jos olet taitava, voit tarjoutua remontoimaan asunnon itse, mikäli vuokranantaja huolehtii tarvittavista materiaaleista. Toisinaan remonttikuluja voidaan myös vähentää vuokrasta.

Think about if your home need some little renovation like wall painting? Just a little bit of paint or new wallpaper refreshes your home quickly and not so expensive way. Just think about it when you’re going to change the style at your home. 

Turha tavara pois. Throw out the useless stuffs


Listaa ylös kaikki ne asiat, jotka ovat välttämättömiä uudessa sisustuksessasi. Näitä ovat esimerkiksi sänky ja muut huonekalut, joita tarvitse normaaliin elämiseen. Jos asuntosi on pieni, voit harkita tehokkaampia ratkaisuja eri huonekalujen välillä. Esimerkiksi sohvan voi korvata mukavalla nojatuolilla tai säkkituolilla.
Make a list about things you really need at your new home and style. These kind of things are furnitures like bed, tables etc. If your home is small you may consider to change your sofa to bean bag for example. 

Tee lista asioista, joita et tarvitse ja huolehdi ne pois nurkistasi. Pohdi huonekalujen ja esineiden todellista tarpeellisuutta. Tee lista vastaavasti myös hankinnoista, joita uusi kotisi tarvitsee. Panosta mukavuuteen ja käytännöllisyyteen, muuten hankinnoista tulee ajan mittaan turhia. Make a list about all of the useless stuffs you don’t really need or you haven’t use for a long time. Think about what do you really need and what kind of things really fits on your own style. Less is more. Also make a list about things your new home and style needs to be nice and comfy. Just remember to be smart and only buy things those really serves your needs and you will use a lot. You do not need useless stuffs more you already had!

Valitse uudet hankinnat tukemaan haluamaasi tyyliä. Mikäli mahdollista, voit kunnostaa vanhoja huonekaluja uuteen tyyliisi sopivaksi. 

Korosta yksityiskohtia. Highlight the details.


Kun olet huolehtinut nurkista pois kaiken turhan ja tarpeettoman ja vastaavasti tuonut tilalle uudet ihanat huonekalut ja tyyliisi sopivat koriste-esineet, suunnittele niiden istuvuus ja käytettävyys asunnossa. Ota huomioon asioiden ja esineiden käyttötarkoitus, siivoamisen helppous sekä asunnossa liikkuminen. 

Korosta kotisi parhaita puolia huomiota herättävillä asioilla, kuten tyylikkäillä koristetyynyillä tai suurella seinäkellolla. Asettele koriste-esineet pieniksi katseenvangitsijoiksi ja vie katse pois sellaisista kohdista, jotka eivät ole niin edukseen kuin toiset.

When you have throw away all the useless stuffs and got in all new decorating things and furnitures it’s time to start the decorating and organization. Be smart when you set them all on their own places and make sure the cleaning up and moving at the house is easy and nice. 

Put your favorite decorative objects on nice places and highlight the best parts of the space with colors and textiles. Use your imagination!Lisää mukavuutta. Invest in comfort.Mitä juuri sinä haluat tehdä omassa kodissasi? Oletko lukutoukka? Miltä oma pieni lukunurkkaus kuulostaisi? Jos ruoanlaitto on iso osa elämääsi, panosta keittiöön ja ruokailutilaan. 

Tuo esille lempiasioitasi, jotka saavat olosi tuntumaan kodikkaaksi ja mukavaksi.

What kind of person you are and what kind of things you would love to do at your own home? Do you like reading? Would you like to have your very own reading corner then? Or maybe you cook a lot? Then invest your kitchen and dining room a bit more. When you’re making your own home you need to be a bit selfish and only think about things that YOU need and want. Home is the best place to be – just remember this. 

 

 

Luo illuusioita. Create an illusions. 


Pienen asunnon saa helposti näyttämään isommalta, kun tilan toteuttaa oikein. Ota huomioon valon määrä sekä valaistuksen kohdistaminen. Voit myös esimerkiksi maalata yhden seinän eri väriseksi kuin muut, tällöin tilan tunnelmasta tulee syvempi ja mielenkiintoisempi. Vaaleilla sävyillä saat lisättyä avaruuden tuntua, samoin suurella peilillä. 

If your home is small like mine is let’s trick your eye a little bit by creating some nice illusions. Think about the amount of a daylight at your home and design the lightening well. More light you have more space you seems to have. You can also add some deep feeling by painting one wall with different, darker color. It also makes the space look a bit more interesting. Light colors gives more square feets for your eyes and if you have a large mirror lets put it in a corner to give you more space also. Vaihda kodin sisustus helposti ja nopeasti täysin uudenlaiseksi. Change the home decorating and style quickly and easily. 


Kun tila on suunniteltu hyvin, on sen tyylin ja tunnelman muuttaminen erilaiseksi helppoa ja vaivatonta. Itse tykkään vaihtaa sisustusta vuodenaikojen mukaan. Kesällä on värikästä ja eloisaa, talvella puolestaan vaaleaa, pastellisävyjä ja lämpöä. Molemmissa tyyleissä tahdon sisustuksen kuitenkin olevan raikas ja ilmava. 

When the place is well designed you can change the style and decorating easy and quickly. I like to change the style of my own home by seasons. In the summer I have some colorful and warm style and in the winter the decorating is more light and a bit cooler. 

Tekstiilit ovat nopea tapa vaihtaa ilme täysin uudenlaiseksi. Itselläni on kahdet eri verhot ja koristetyynynpäälliset, tämä riittää ilmeen vaihtamiseen nopeasti. Verhojen ja tyynynpäällisten lisäksi erilaiset vuodevaatteet ja päiväpeitto muuttavat tyyliä. Olen valinnut omat vuodevaatteni siten, että ne sopivat molempien verhojen ja tyynyjen tyyliin. Tämä myös säästää kustannuksissa. 
 
Textiles are easiest way to change the home style. I have only two different drapes and pillow cases to finish my two different styles. It’s easy and not so expensive!
 
 Matto vai ei? Sekin muuttaa tilan ilmettä mullistavalla tavalla. Itse pidän talvella lattialla taljoja, kesäisin tykkään luoda pirteää tunnelmaa räsymatoilla. Toisinaan otan maton kokonaan pois, tällöin tilaa tuntuu ilmestyvän taas lisää kuin tyhjästä.

Carpet or not? At small house taking the carpet off gives you lots of more space again. That’s why I like to take mine off every summer. In the winter I use some sheep, reindeer and cow skin rugs on the floor. It’s very cold in Finland so those feels very comfy under my feet and they also looks very nice. 

Vuodevaatteet. Bedding


Vuodevaatteiden merkitys on suurempi kuin tulemme ajatelleeksi. Laadukkaat, hengittävät vuodevaatteet lisäävät nukkumismukavuutta merkittävästi. Yhtälailla on tärkeää panostaa hyvään tyynyyn ja peittoon. Itselläni on käytössä kaksi erilaista peittoa: keväällä ja kesällä peitto on kevyempi ja viileämpi, kun taas syksyllä ja talvella nukun lämpimämmän ja muhkeamman peiton alla.

Familon on aina laadukas ja turvallinen valinta. Tutustu Familonin laajaan valikoimaan Prismassa ja kerää bonukset talteen myös vuodevaateostoistasi!

It’s very important to have some nice bedclothes that gives you better sleep every night. In Finland we have a very quality brand Familon that I am using by myself also. You can find this brand in Prisma market. I like to choose my bedclothes to fit my other textiles.

If you have a possibility to visit in Prisma market let’s check out their wonderful collection. xx, LolaPrisman laaja valikoima tarjoaa meille kaikille sopivia ratkaisuja tyyliin tai budjettiin katsomatta. Voit klikkailla itsesi Prisman verkkokauppaan ja tarkastella valikoimaa siellä, tai viettää mukavan päivän tutkiessa valikoimaa paikan päällä. Myllyn Prisman Vallila -pisteeltä löydät ihastuttavat tekstiilit jokaiseen tyyliin ja vuodenaikaan sopivasti. 

Mukavia hetkiä sisustamisen parissa!

PUS!

<3 LOLAVerhot, tyynynpäälliset ja matto – Vallila I Drapes, pilow cases and carpet – Vallila Interior
Vuodevaatteet, tyynyt ja peitot – Familon  I Bedding – Familon
Tehosekoitin – Electrolux  I Blender – Electrolux
Kirjat – Prisma Verkkokauppa  I Books – Prisma Online Store
Tarjotin  – House  I Tray – House
Kukat – Prisma  I Flowers – Prisma