Minunkin painoni nousi korkeammalle kolmisen vuotta sitten. Olin vuosia ollut pienessä kunnossa, mutta yhtäkkiä havahduin siihen että painoa alkoi kertyä. Paino kävi korkeimmillaan 62 kilossa eli olihan siitä vielä matkaa sinne kahdeksaankymppiin. Painonnousua oli vaikea pysäyttää. Kun painoin 56 kiloa päätin, että nyt tämä ei tästä enää nouse. Mutta niinpä vaan nousikin. Oli aika tarkastella itseä ja nostaa kissa pöydälle. Olin jättänyt aerobisen liikunnan kokonaan pois ja tein pelkkää salitreeniä, se ei yksin riittänyt siihen, että halusin olla “kevyessä” kunnossa. Rasvaa oli kertynyt navan ympärille mikä kertoi ravinnosta: putkiremontin aikana tuli käytyä enemmän Hesessä ja Kotipizzassa kuin koskaan aiemmin.

Yes, about three years ago my gain started to gain again. It was pretty horrible. After big weight loss I didn’t want to go back to over weight and I was pretty terrified. No matter I decided to lose weight it didn’t work. It was so hard to stay away from fast food and sweets!Lopetin hetkeksi kovan salitreenin ja vaihdoin pitkät treenit pitkiin kävelylenkkeihin aamuisin. Kuukauden aikana painoa oli lähtenyt pelkällä aamukävelyllä kaksi kiloa, mikä tuntui hyvältä startilta, sillä aloitus on aina se vaikein. Ajatus siitä, että olisin taas pian ylipainoinen alkoi ahdistaa. Oli löydettävä tapa rentoutua sen selättämiseksi. Tärkeintä oli kuitenkin se olo, sitä minä itselleni joka päivä kerroin. Pudotettavaa oli yhteensä kymmenisen kiloa, sillä minulle se hyvä paino on 52-53kg. Se on lukema jossa olen pisimpään ollut näkemättä nälkää ja jaksaen hyvin, se kertoo yleensä sen normaalin painon jota kannattaa kuunnella.

I was not surprised I was gained weight again. I ate lots of trans fats and sugar and I only did gym – no cardio at all. First thing I did to lose weight again was put a stop to lifting and instead this I started to walk everyday. One hour morning walk before breakfast helped me to lose weight nicely without starving and sweating too much. My goal was lose weight 10 kg. From 62 to 52kg. 52kg is my optional weight. Jälleen kerran ilman “laihdutuskuuria” mentiin. Tietouteni ravinnosta helpotti matkaa paljon, mutta vaikein homma oli silti pysyä niissä paremmissa valinnoissa. Porkkanoiden näkeminen nosti turhautuneisuuden pintaan silloin kun teki burgeria mieli niin vietävästi.

Arvatkaa mitä? Olen vähän samanlaisessa tilanteessa nyt. Rentoiluni lomalla toi neljä lisäkiloa viikon aikana. Okei, osa on nestettä, mutta pari kiloa täysin turhaa elopainoa tuli tämän tytön lanteille kaikesta huolimatta. Siis sitä, mistä on vaikeaa päästä eroon!! Enkä minä tässä istu ja ihmettele, että miten ihmeessä näin pääsi käymään?! Ymmärrän sen täysin. En liikkunut lomallani yhtään, söin kiinalaista, italialaista ja todella paljon grillattua rasvaista kalaa, enkä valinnut edes sushkia sieltä terveellisemmästä päätä. Sekin taisi olla uppopaitsettua. 😀 Lisäksi Magnum White-suklaalevyt vetivät mut ihan kamalaan sokerikoukkuun! Eikä siinä vielä kaikki! Nimittäin se suolan määrä! Nyt huomaan käyttäväni taas suolaa ihan liikaa. Tämä näkyy vatsassa, reisissä ja kasvoissa. Jopa silmäluomet ovat turvonneet. 

Guess what? At the moment I have pretty similar problem. After my vacation I have gained about 4 kg. Okay I know some of it is just fluid but still seeing the number on scale was a huge shock lol. No lol, I am not kidding at all. So now I am thinking if this is the point when my weight starts to gain again and I will be over weight. Mmmhp. No. This is not! This is just a moment when I need to think about it! Now I have to start to do healthier choices again and be smart. I need to use less salt (I have use it so much all the week!!) and drink more water. I need to get back on track and find my way to eat regular again. But I am going to do it nice. I am not going to skip my pizza this weekend I just choose better. Fillings will be lighter and I will eat salad and cottage cheese with it. This way getting back to normal feels not so bad! This is the right way to get back on your own weight again!

So no stress, just being smarter! Happy weekend lovelies!

xx, Lola

Lähteekö tästä taas käyntiin kunnon painonnousu? Tässä olisi nimittäin täydelliset eväät ja houkkutimet siihen. Ei. Nyt otetaan järki käteen. Tämä järjen ottaminen räpylään ei tarkoita sitä, että luopuisin hyvänmakuisista jutuista. Aion edelleen tänä viikonloppuna tilata pizzaa. Teen valintoja kuitenkin esimerkiksi sen suolan määrän kanssa – nyt turvotus kuriin! Valitsen pizzaan kevyemmät täytteet ja syön sen kaverina salaattia ja raejuustoa. Tällaisilla pienillä valinnoilla voidaan saada helpommin kiinni siitä terveellisemmästä arjesta, aloitetaan sinne palautuminen kevyesti ilman kärvistelyä. Itselläni pakottaminen ei ainakaan auta tässä hommassa, päin vastoin se tekee hommasta vaikeampaa ja olon pahemmaksi. Laitan aterirytmin taas kuntoon ja sen avulla lähtee iso osa napostelun himoa ja mielitekoja. Kiinnitän huomiota rasvan laatuun ja määrään, kaikessa. Tilaan sushin ilman uppopaistoa 😀 Kyllä se siitä. Älä siis säikähdä jos paino painonpudotuksen jälkeen tuntuu hiipivän takaisin. Hyökkää sen kimppuun hyvissä ajoin ja mukiloi lempein nyrkein vastaan. Stressaaminen ei tee hyvää, sen sijaan anna itsellesi aikaa äläkä ravaa vaa’alla ihan joka päivä. Kuukausi on hyvä etäisyys sen kaverin kanssa. 

Motivaatiokuvat tsemppaavat myös kohti tavoitteita! Alla olevassa kuvassa oikean ja vasemman kuvan ero on +12KG. 

Ihanaa viikonloppua!

PUS!

<3 LOLA