Iisiä vai ei? Siis ruokailut matkan aikana. Kuten aiemmin kirjoitinkin, jotkut lähtevät lomalle syömään poiketen täysin arjesta ja toisille taas on äärimmäisen tärkeää ettei perus kaavasta poiketa. Itse olen tämä jälkimmäinen tyyppi. Loman ensimmäisenä aamuna kuitenkin repäisin ja söin aamupalan jo kuudelta ja kananmunien kaveriksi söin puolikkaan kiivin! En koskaan syö hedelmiä sillä ne ovat keholleni pommin varma tuho! Tuona aamuna halusin kuitenkin jotain makeaa ja kiivi sopii valkuaisen kanssa super hyvin! Toinen superherkku on savulohella täytetyt valkuiaset – voi nam!

So often I hear excuses why people just CAN’T eat healthy. They travel a lot, they are busy, they don’t know how to do it (okay this is sometime a reason not an excuse) they have kids, they want to enjoy of the food and hate starving etc.. Well, I do enjoy a lot no matter I eat healthy I just pick up my foods right. I do not treat myself with fast food or sweets when I am traveling because I do it a lot at home. I need to draw the line to myself because I have been over weight and I know I will be there again easily if I stop to care of myself. So that’s why it’s super important to me to keep up good meal prep when I am traveling. I plan and weight all my foods well and always prepare small meals. For some reason I am super hungry when I travel maybe because of it’s all sitting and I get bored easily. Eating is so fun! So I eat often when I travel, sometime in every hour so it’s very important my meals are small and includes like 50-400 calories and are high-in-proteins. I like to choose white fish or chicken tenderloin, broccoli, salads and also some cherry tomatoes because they are so sweet. 

Ostin matkaeväisiin vaaleaa kalaa, sillä siinä korkeat proteiinit ja matalat rasvat. Reissun itsensä aikana tulee kuitenkin syötyä rasvaisempia ruokia ja tiedän, että mm. lohta tulee vedettyä aina toden teolla! Se on NIIN hyvää!

Kalan lisäksi ostin munia, ihan pikkuruisia kirsikkatomaatteja, kurkkua, fetaa ja erilaisia salaatteja. Ostin myös ihanaa vuorisuolaa, joka on tämän reissun luxus. Vältän suolaa koska jo pieni määrä saa kehoni turpoamaan ja turvotus on pirullinen riesa you know! Nyt annoin kuitenkin itselleni luvan maustaa ruokani tällä herkulla!


I usually do not use salt at all because I hate swelling and I have it so easily. But I made a break at this time. I bought my favorite Rock Salt and let myself to put it on my egg whites, salad and fish. Ah! This is kind of luxury to me now lol. Paistan vaaleankin kalan aina ilman rasvaa. Valmistan pieniä annoksia sillä tykkään syödä usein sen sijaan että tankkaan itseni tosi täyteen kerralla. Pienet 50-400 kalorin annokset ovat minulle sopivia matkaeväitä, joita saatan välillä syödä tunninkin välein. Tämä toki boostaa aineenvaihdunnan käymään melko vauhdikkaasti, joten vessassa saa ravata tiuhaan tahtiin.  


VINKIT MATKUSTAJAN RUOKAILUUN / TIPS FOR TRAVELLER’S MEAL PREP

  • Vältä suolan käyttöä sillä matkustaminen jo itsessään lisää turvotusta / avoid salt and salty food – salt adds swelling so easily
  • Valitse proteiinipitoisia raaka-aineita eväisiin / Choose high-protein ingredients for your meals
  • Hanki hyvä kylmälaukku sekä salaatille ja kasviksille astioita jotka hengittävät, tähän soveltuu erinomaisen hyvin Tupperwaren Vent-Smart -sarja / Get one very good cooler bag and pack all your veges and salads in breathable lunch boxes. Tupperware Vent Smart series is the best!
  • Valitse herkutteluun hedelmiä joissa vain vähän hedelmäsokeria / For pampering yourself choose some nice fruits that not include lots of sugars. Fruit sugar add swelling also
  • Muista juoda riittävästi matkustamisen aikana, varaa mukaan vettä. Jos kärsit ruoansulatusvaivoista matkustaessa niin valitse makeuttamatonta Vichyä. Itsessään hiilihappo auttaa ruoansulatuksessa, mutta yhdistettynä sokeriin tai makeutusaineisiin se aiheuttaa ikävää turvotusta. / Remember to drink enough! If you have some digestive problems choose some bubbling mineral water without added sugar or sweeteners. Bubbles helps your digestive system to work better but with sugar and sweeteners it instead add swelling. 
  • Vältä ateriankorvikkeita ja etenkin proteiinipatukoita! Useimmat proteiinijuomat ovat OK, sillä vain harvoin ne sisältävät sokerialkoholeja vaan ne makeutetaan tavallisella sokerilla. Gainomaxin kevennetty versio on kiva valinta, oma lemppari on vaniljan maku!  / Do not use meal replacements at all especially protein bars! Happily we have good protein drinks that includes carbs from milk and real sugar instead sweeteners. Sweeteners are bad!
  • Onko sinulla jatkuvasti nälkä kun matkustat? Minulla on! Siksi pakkaan pieniä annoksia paljon ja syön niitä tasaisesti, välillä jopa tunnin välein! Tämä voi olla pelastuksesi jos tapasi on syödä tylsyyteen tai jos nälkä herää istuskellessa toimettomana. Matkustaminenhan on käytännössä pelkkää istumista. / Are you all the time hungry during the traveling? Just like me! That’s why I pack mini meals a lot and eat them ofter sometime in every hour. This way you won’t over eat but still keep sated!
  • Jos väsähdät helposti on Celsius-juoma kiva kaveri matkalla! Se toimii myös hyvänä ruokajuomana. Muista kuitenkin ettei juomia tulisi juoda montaa päivän aikana. Itse juon päivittäin yhden. / If you get tired easily get some Celsius-drink. It’s calorie free and yes includes sweeteners but not a lot and it’s not bad to drink one. Celsius includes lots of vitamines and it’s lots of better choise than Battery Energy Drink or RedBull. So if you need to pick up some then pick up Celsius!
Enjoy of taking care of your eating! You don’t have to eat anything you don’t like just pick up your foods smart and plan your eating well. 

Take care, 

xx Lola

Ruoan valmistaminen ja annoksiksi kokoaminen on reissussa itselleni ehdottoman tärkeä juttu, sillä tunnen itseni ja tiedän että sorrun ensimmäisen herkkukojun kohdalla jos en valmista ruokaa valmiiksi. Ei ole sattumaa, että olen ollut ylipainoinen ja normaalipainon ylläpito vaatii minulta suunnitelmallisuutta ja työtä. Tämä on minulle itsestäni välittämistä ja se on syy siihen miksi toimin näin. Jos painoni nousee ylipainon puolelle, voin katsoa peiliin – syyllinen näissä asioissa löytyy aina sieltä. Tällä pienellä tempulla, eli vaivannäöllä pidän huolen siitä, että syön terveellisesti niiden epäterveellisten ruokailujen välillä! 

Intoa ateriasuunnitteluun!

PUS!

<3 LOLA