Mikä on karmein dieetti josta olet ikinä kuullut? Jos listaisimme kaikkien lukijoiden vastaukset tähän alle niin lista olisi pitkä ja aivan mielettömän kamala. Kyllä, on ällödieettejä, kauhudieettejä ja suoranaisia tappodieettejä.

Taas kerran nostan esille sen, että minä en pudottanut painoa laihdutuskuurin avulla vaan paremmilla valinnoilla. En nähnyt nälkää enkä kärvistellyt mieliteoissa vaan söin terveellisesti itseni kylläiseksi asti ja nautin myös herkkupäivistä. Lisäsin liikuntaa ja opettelin rentoutumaan, huomasin nukkuvani paremmin ja hyvä uni lisäsi jaksamistani seuraavana päivänä. Painonpudotus oli kokonaisvaltainen elämänmuutos, jossa opettelin omaksumaan uudet, terveelliset elämäntavat. Tärkeintä tässä hommassa oli löytää ne itselleen mieluisimmat tavat syödä ja liikkua, jos hommasta ei tykkää, ei motivaatio pysy ylhäällä kovin kauaa. Toinen tärkeä asia oli ajan antaminen. Kun halutaan saavuttaa kestävä painonpudotus ja pysyä hyvässä kunnossa ilman pelkoa painon jojoiluun, on tärkeää antaa aikaa prosessille. Älä ajattele painonpudotusta kuukaudenmittaisena projektina vaan seuraavan vuoden mittaisena matkana. Sen matkan aikana opit tuntemaan itsesi, löytämään omat vahvuutesi ja suosikkijuttusi, opit rentoutumaan ja elämään hetkessä. Niin siinä käy silloin, kun lähdet kulkemaan rauhassa kohti terveellisempää sinää, etkä muokkaamaan itsestäsi kiireellä jotakin sellaista, minkä saavuttaminen voi kaiken lisäksi olla mahdotonta. 

Once again we are talking about weight loss. There are so many different diets and all the time people make them up more and more. I do not like them at all. When I lost weight more than 66lbs I did not use any of those horrible weight loss diets. Now I share my tips how to lose weight and how to STAY fit without starving and bad feelings. Just remember we are all different and during your weightloss journey you should keep focus on your own body and get to know your own physique and body type. 

Olemme kaikki erilaisia. Kun pudotat painoa rauhassa putkahtaa rasvakerroksen alta sinun oma luonnollinen vartalotyyppisi. Painonpudotuksen aikana huomaat mihin kohtaan kehoa rasva kertyy herkästi ja mistä se puolestaan poistu vauhdikkaimmin. Kuuntele ja keskity, tarkastele kehoasi rauhassa. 

1. Älä sorru laihduttamaan kasviksilla! Step one: do not eat only vegetables!

Moni ajattelee, että kasvisruoka on se jolla paino saadaan alas rytinällä. Kasviksissa on toki vähän energiaa, mutta niissä on hiilihydraattia. Parempi tapa onkin koota lautanen perinteisen lautasmallin mukaan ja valita lihan paikalle vähärasvaista kanaa, kalaa tai kananmunaa, jättää perunan tai riisin määrä hieman vähemmällä ja kasvattaa salaatin ja keitetyn kasviksen määrää lautasella. Älä siis missään nimessä pudota proteiineja pois lautaseltasi, ne nimittäin tukevat sinua painonpudotuksessasi.

Jätä pois salaatinkastikkeet tai korvaa kastike ainakin kevyemmällä versiolla. Parasta olisi lorauttaa teelusikkallinen puhdasta öljyä salaatiin, öljyn voi maustaa esimerkiksi sitruunalla. 

It’s funny how people think they will lose weight by eating only veges. This is not very good way to drop your weight actually. Vegetables includes carbs but not proteins and proteins are THE THING that helps you lose weight and STAY FIT after weight loss. Do not eat only carbs, only proteins or only fats: eat them all! It’s very good to build your plate with 2/5 chicken, fish or eggs, 1/5 rice, potatoes or pasta and 3/5 salad or steamed vegetables. 


2. Älä käytä ateriankorvikkeita! Step two: Do not use meal replacements!


Muista, että mitä helpommalta dieetti kuulostaa sen valheellisempaa se todellisuudessa on. Pussikeitot ja muut ateriankorvikkeet eivät ole optimaalinen ratkaisu sinulle, joka haluat pudottaa painoa pysyvästi, voiden hyvin ja kärsimättä nälkäkiukusta. Ateriankorvikkeiden lisäainemäärä on kuin myrkkyä aineenvaidunnalle. Pyri aina valmistamaan ruokasi itse ja valitsemaan puhtaita raaka-aineita. Unohda marinoitu liha ja mausta kananrinta itse. Sosekeittoon ei tarvitse laittaa kermaa, korvaa se ihanasti keittoon sulavalla raejuustolla! Elämä on valintoja, poimitaan niistä ne hyvät!

Too often people start to buy meal replacements because they want to lose weight. If you have tried you know it won’t work! You may lose some weight but it will come back with all stupid symptoms. Meal replacements are not food and they are not healthy. Yes they include just a little bit calories but do you know what!? So does many other truly HEALTHY foods also. When you cook yourself you always know what it keeps inside. When you make carrot or pumpkin soup you don’t have to put cream in it, you can put some lovely cottage cheese and let it melt nicely. It tastes good, includes proteins and that’s the best thing: it’s super healthy!3. Älä aseta tavoitteita liian korkealle Step three: goal-settings mistakes


Kun et kurkota kuuta taivaalta, voit saada siitä palasen – joskus nimittäin riittää, että katsoo kuuta ikkunasta. Kun et luo itsellesi liian suuria tavoitteita on onnistumisen riemu kaksinkertainen. Et voi tietää miltä kehosi tulee näyttämään ja tuntumaan painonpudotuksen jälkeen, joten kulje askel kerrallaan. Voit ottaa tavoitteeksi tietyn vaatekoon, sen tavoitteleminen on helpompaa kuin ulkoisten seikkojen. 

Start lightly and do not set your goals too far from yourself. This way the hitting goals feels super good and boosts your motivation up!


4. Elä mahdollisimman normaalisti Step four: keep up normal life


Painonpudotuksen ei pitäisi olla keholle shokki, sillä se ei tykkää useinkaan liian radikaaleista muutoksista vaan alkaa oireilla. Aloita siis kevyesti ja pidä yllä mahdollisimman normaalia syömistä eli sellaista, jolla voisit kuvitelalla eläväsi lopun elämäsi. Älä siis kokoa lautaselle pelkkää salaattia vaan muista myös liha, kala tai kananmuna. Älä turvaudu “laihdutusresepteihin” tai “ihmepillereihin”, ethän niillä tule elämään painonpudotuksen jälkeenkään. Muista syödä säännöllisesti 5-6 kertaa päivässä, tämä on tapa jonka pitäisi kantaa läpi elämän. Voit tehdä ateriat valmiiksi, jos olet kiireinen, tällöin ne on helppo napata jääkaapista ja lämmittää kun on ruoka-aika. 

Weight loss should not be a shock to your body because normally your body doesn’t like the fast changes. So again, start lightly and take some time. Keep your life normal and plan your eating to be like it would be to rest of your life. So do not eat only salad – you won’t eat that way all of your life right? Remember to eat everything with limits and also remember to pamper yourself with your favorite food once in week. Remember also to keep up regular eating. Eat 5-6 times in day and if you’re busy prepare the meals day before and put them in the fridge to wait you. 

5. Huolehdi kehostasi painonpudotuksen aikana Step five: take care of your body during weight loss journey


On tärkeää että pitää kehosta huolta painonpudotuksen aikana monestakin syystä. Jos pudotetaan painoa paljon ja nopeasti voi ikävänä kiusana olla mm. veltostunut iho, lohkeilevat kynnet, ohentunut tukka ja monen monta muuta ikävää juttua joiden korjaaminen vaatii jälkikäteen työtä ja aikaa. Suunnittele siis painonpudotus järkevästi: ei pelkkää laihdutusta vaan rinnalle myös lihasten voimistamista ja kehon kiinteyttämistä. Älä unohda vatsarutistuksia ja käsipainojen nostelua! Muista myös kosteuttaa ihoasi ja juoda riittävästi vettä. 

It’s very important to take care of your body during weight loss. If you lose weight a lot very fast you may have excess skin, dry skin, bad nails and hair after weight loss. Those things takes some time to get fixed again and your mood might be not so good. So do not skip those ab and arm exercises and protein eating during weight loss. Also use some body creams and drink water enough.

By giving some time to yourself with weight loss and living as normal and natural as you can you will reach weight loss that will stay. So do not take it like weight loss take it like the journey to the healthier and lighter life. 🙂

Keep it up babe, you can do it!

xx, Lola


Kun annat itsellesi aikaa ja elät painonpudotusjakson ajan mahdollisimman luonnollisesti ja normaalisti rasittamatta mieltäsi ja kehoasi liian kovalla rääkillä, on pysyvä painonpudotus mahdollista saavuttaa. Älä siis ajattele sitä painonpudotuksena vaan matkana kohti kevyempää oloa. 🙂

Tsemppiä tähän viikkoon ja omaan matkaasi!

PUS!

<3 LOLA