Viikonloppu vierähti taas ohi nopeasti ja antoi taas muistutuksen rakkaudestani suklaaseen. Cittarissa oli irttarit tarjouksessa mutta siitä huolimatta täytin namipussin myös Prismassa, jonne oli ilmestynyt Pandan suklaacrispejä mintunmakuisena. Voi taivas miten hyviä ne olivat!

Lupasin joku aika sitten postata itsetehdyn suklaan reseptin ja tässä se nyt tulee, lisäksi mukana omia variaatioita. Mikään terveysnami tämä ei ole vaan kaloreita on ehkä miljoona, mutta on muuten namia!

Nämä ovat täydellinen lahjaidea tulevaa Ystävänpäivää ajatellen, VINK VINK!

I LOVE CHOCOLATE! But.. Who wouldn’t! 😉 Anyway, a while ago I promised to share my self-made chocolate recipe here. It’s super easy and tasty so here you are – wish you enjoy of it as much as I do!

 


ITSETEHDYT TRYFFELIT / SELF-MADE TRUFFLES

2dl kuohukermaa / 2dl cream
1/2dl sokeria / 1/2dl sugar
300g Fazer Punaista vaaleaa maitosuklaata / 300g milk chocolate
50g voita / 50g butter

Koristeluun maun mukaan: / for decorating: 

Kaakaojauhetta, kookoshiutaleita ja/tai sulaa valkosuklaata / cocoa powder, coconut flakes or/and melted white chocolate

1. Ota voi huoneen lämpöön ja kaada kerma kattilaan. Kuumenna kerma ja anna sen kiehua hiljalleen viitisen minuuttia. Paloittele suklaa valmiiksi. / Take the butter out of the fridge and pour the cream into the pot. Boil the cream about 5 minutes and take the pot off from the cooker. 

2. Nosta kattila liedeltä ja lisää kermaan sokeri, suklaat ja pehmeä voi pieninä nokareina. Sekoita seos tasaiseksi. / Now add sugar, chopped chocolate and butter in cream and mix slowly until the mixture looks nice and soft. 

3. Nosta seos jääkaappiin vähintään tunniksi, kunnes se on jähmettynyt. / put the mixture in the fridge until it’s solid. 

4. Ota suklaa jääkaapista ja ota siitä lusikalla pieniä nokareita. Muotoile nokareet palloiksi ja pyörittele niitä siivilöidyssä kaakaojauheessa tai kookoshiutaleissa, tai kasta ne sulaan valkosuklaaseen. Nosta leivinpaperin päälle kuivumaan. / take a little bit of chocolate with spoon and bake it with hands until it looks like a little chocolate ball. Decorate the balls with cocoa powder, coconut flakes or with melted white chocolate. 

All recipes in english below. 

xx, Lola

 


ITSETEHDYT KONVEHDIT / SELF-MADE CHOCOLATE


300g Fazer Punaista vaaleaa maitosuklaata / 300g milk chocolate

Lisäksi tarvitset: You also need: 

konvehtimuotti / chocolate mold

1. Sulata suklaa vesihauteessa ja täytä muotin kolot sulalla suklaalla. Nosta muotti jääkaappiin jähmettymään. Kumoa ja koristele halutessasi. / Melt the chocolate in water bath and pour the melted chocolate in mold. Put in the fridge until the candies are solid. 
Valkosuklaa-lakritsi: / White Chocolate with Licorice filling:

300g valkosuklaata / 300g white chocolate
Lakritsikastiketta / licorice sauce

1. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja täytä muotin kolot sulalla suklaalla. Kiepsauta muotti ympäri ja valuta suklaa kulhoon talteen. Nosta muotti hetkeksi kylmään. / Melt the chocolate in water bath and fill the mold. Pour the chocolate out of the mold to an other bowl and keep the chocolate melted in it. Put the mold in fridge for few minutes. 

2. Täytä jähmettyneet suklaakolot lakukastikkeella ja peitä lopuksi kulhoon takaisin kaatamallasi valkosuklaalla.  Nosta muotti takaisin kylmään ja anna jähmettyä ainakin tunti. Kumoa muotti ja nauti. / Fill the chocolate shells  in the mold with licorice sauce and cover them with melted chocolate you put in other bowl before. Put the mold in fridge until one hour. Enjoy. 

Valkosuklaa-toffee: / White Chocolate with Caramel filling

300g valkosuklaata / 300g white chocolate
toffeekastiketta / Caramel sauce

1. Valmista yllä olevan ohjeen mukaan. / Prepare these just like the other one above. 


Toivottavasti nautit näistä nameista yhtä paljon kuin minä. Helppoa ja niin herkkua! 

Ihanaa uutta viikkoa ja ystävänpäivän odottelua kaikille!

PUS!
<3 LOLA