Moi kaverit, miten menee?

Tämä viikko on itselläni ollut ihan kohtalaisen ahkera, eilisen päivän päätteeksi olin niin puhki että kaaduin aivan lamaantuneena sänkyyn jo ilta seitsemältä. En saanut suuhuni laitettua murentakaan, sillä rankka päivä oli vetänyt mehut pois koko kehosta sillä tapaa, että huono olo velloi sekä mielessä että vatsanpohjassa. En osannut rentoutua. Olin väsynyt ja silmät painuivat kiinni, mutta ajatukset pääni sisällä pitivät minut visusti virittyneenä. Yläkerrassani asuva naapuri toheloi vesivahingon kylppärissään marraskuussa ja vedet valuivat kotiini, siinä tuhoutui yhtä ja toista aina lattiasta huonekaluihin, mutta pahimmat vahingot ovat silti oman kylpyhuoneeni katossa. En tavoita naapuriani, mikä on nostanut stressitasoni pilviin: onko hänellä vakuutusta? Jos tämä menee omasta vakuutuksestani niin omavastuut vyöryvät minulle. Yläkerran tyyppi ei ole yhteistyöhaluinen. Isännöitsijä jumittaa rapotin kanssa ja asian käsittely seisoo vakuutusyhtiössä. Pahinta on, että minulle ei myönnetä uusia vakuutuksia niin kauan kun tämä asia saadaan päätökseen. Pitäisi siirtää autovakuutus kyseiseen yhtiöön ja lisäksi ostaa koiravakuutus.. Mutta kun ei niin ei! Lisäksi työt ovat kuormittaneet mieltä ihan jonkun verran. Loma on onneksi jo oven takana, joten se saa mieleni hieman rauhoittumaan.

Hi guys, how are you doing?

My week has been pretty active and last day when I got home I was so tired that I just fell in bed and had no power to get up. I had no power to even eat or even sleep! That was spooky and awful. All thoughts in my mind kept me up no matter my eyes got closed. I tried to sleep but I couldn’t and it felt crazy and bad. It made me think about my busy life and my stress levels again. Yes I have lots on my mind at the moment. Lot of things to do, lots of works etc. Yes the vacation is coming soon and it makes me feel a bit relieved but still I have a little problem with this relaxing thing.. If I can’t eat I will feel more bad. If I feel more bad I can’t sleep. So what to do?

Tämän päivän olen selvitellyt asioita ja pyydellyt lausuntoja, jotta saan vakuutusyhtiön tarpeet tyydytettyä. Olen neulonut loput koiranvaatetilaukset valmiiksi ja tehnyt asiakkaan eilen tilaamat mainosbannerit valmiiksi sekä helmikuulle että maaliskuulle. Kotisivuasiakkaat olen siirtänyt suosiolla huomiselle, sillä liika suorittaminen saa minut taas uupumaan. Nyt on aika hengähtää, painaa jarrua ja käydä pitkäkseen. Ihan tosi. Paras tapa stressin purkamiseen on tehdä asioita stressiä tuovien asioiden eteen jotta saa mielen rauhoittumaan (ja tässä täytyy muistaa että jos mitään ei ole tehtävissä, täytyy vain levätä – se on ainoa lääke!). Tämän jälkeen on hyvä viedä ajatuksia vähän muualle ja olla tehokas toisella osa-alueella. Ja tämän jälkeen lepo. Kun on hetken levännyt, on aika tankata kulutettuja energiavarastoja. Tiesitkö, että ajattelu ja aivotyöskentely kuluttaa hämmästyttävän paljon energiaa? Muista siis tankata energiaa myös toimistopäivinä, ne voivat toisinaan olla oikeita energiasyöppöjä.


Kun stressi ja väsymys ottaa vallan / What to do when the stress and tiredness caught you?


  • Nouse kesken työpäivän ylös ja jaloittele, venyttele ja hengittele syvään. Jos mahdollista, tee tämä kaikki ulkona. / During you work day get up, stretch and move yourself. Take a deep breath. If you have a possibility do this outside.  
  • Muista säännöllinen ateriarytmi, tämä pitää energiavarastot tasaisena eikä mielikään pääse nuupahtamaan. Tee eväät, jos olet liian kiireinen pitääksesi kunnon lounasbreikin.  / Do not forget regular eating! It’s so important to eat every 3-4 hours to keep your mind and body sated. 
  • Älä unohda olla sosiaalinen. Tämä ei tarkoita somessa roikkumista vaan kunnon face-to-face kontaktia. Pieni juttutuokio kollegan kanssa voi tehdä ihmeitä!  / Be social! And no I do not mean being active at social media. Just have a small talk with your colleague or so. This might cheer you up!
  • Muista juoda! Nestehukka aiheuttaa väsymystä ja omalla aineenvaihdunnallani nesteet poistuvat kehosta aktiivisena päivänä kovinkin vilkkaasti. Vesipullo siis mukaan!  / Drink enough! Drinking too little makes you feel more tired and feel more bad. So do not forget the drinking bottle home!
  • Halaa ja anna toisen halata. Lempeä ja hellä läheisyys lisää mielihyvän tunnetta ja vaikuttaa aivoihimme positiivisella tavalla. Halauksia ei siis tarvitse säästellä ystävänpäivään 😉  / Hug and be huggable. This sends good vibes to your brains and makes you feel better. <3
Happy Thursday, 

xx, Lola