Riisipuuro on jouluherkku ja joulu minut tähän toiseen herkkuun itse asiassa innostikin – ja koukutti. Tämä on niin hyvää, että voihan nam! Viikonloppuisin on tullut syötyä viime aikoina myös jäätelöä ja usko pois, nämä kaksi herkkujen kuningasta sopii keskenään ihan äärettömän hyvin. Koska vanukkaani on todella vaniljainen, sopii tämän kylkeen erityisen kivasti vanhan ajan vaniljajäätelö tai lakujäde, joka on oma suosikkini. Maut eivät riitele, kokeile vaikka! Itse hörähdin sen verran tähän namiin, että olen sitä syönyt jopa välipalalla. Hyvät proteiinit saa lisättyä joko jauheella tai raejuustolla. Raejuusto antaa tähän rakennetta, joka itseäni miellyttää ainakin todella paljon! Lisäksi tykkään itse ripauttaa pinnalle lähes poikkeuksetta kanelia!

Now I finally share my rice pudding recipe with you. You have pretty long asked me to post this so here you are, wish you enjoy. At first I want to tell you that I am very addicted to this delicious porridge like pudding. I do not use gelatin in this recipe, instead gelatin I use eggs. This way I don’t have to try to cover the awful taste of gelatin with sugar. In Finland we have vanilla sauce that is like whipped cream. If you don’t have this just use whipped cream instead. 

I also love to put some cottage cheese and cinnamon in my pudding! Just try it – you might love it!

Monesti vanukkaissa käytetään liivatetta, mutta itse halusin liivatteen jättää kokonaan pois. Keskitytään siis pitämään vanukas paitsi herkullisena, myös ravintoarvojen puitteissa mahdollisimman hyvänä ja luonnollisena. Sokerin kanssa ei tarvitse mässäillä, sillä makeus tähän herkkuun saadaan maidosta, jämäkkyys puolestaan kananmunasta, joten ei tarvitse liivatteenkaan makua lähteä sokerilla peittämään. Nimi tälle herkulle on ja pysyy riisipuurovanukkaana, koska koostumus on puuron ja vanukkaan yhdistelmä. Nimi tekee kuitenkin puuroon lisää houkuttelevuutta mikä tekee syömisestäkin superisti namimpaa!

Suosin itse Elovena -tuotteita ja tähänkin olen valinnut Nalle -riisihiuteleen, jonka keittoaika on vain 3 minuuttia. Kaiken muun hyvän lisäksi vanukas siis valmistuu nopsasti!RIISIPUUROVANUKAS PIENELLÄ PROTEIINIPOTKULLA / PROTEIN RICE PUDDING


6dl rasvatonta maitoa / 6dl fat free milk
2dl Nalle riisihiutaleita  / 2dl rice flakes (for porridge)
2 kananmunaa  / 2 eggs
ripaus suolaa  / little bit of salt
1 vaniljatangon siemenet  / seeds of 1 vanilla pod
1prk Flora Vanilla vispautuvaa vaniljakastiketta  / 2,5dl whipper cream or whipped cream like vanilla sauce

Valmistus /  How to make it: 

1. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siitä siemenet kattilaan. Lisää maito ja sekoita. Kun maitoseos on tasainen, laita levy päälle.  / take the seeds of from vanilla pod and put them in a pot with milk. Preheat. 

2. Kuumenna vaniljamaito kattilassa ja lisää riisihiutaleet. Keitä puuroksi koko ajan sekoittaen, muutaman minuutin ajan kunnes puuro on paksuhkoa. Nosta kattila liedeltä. Lisää ripaus suolaa ja kananmunat koko ajan sekoittaen, kananmuna ei saa kökköytyä vaan sen tulee sitoa puuro tanakaksi ja tehdä siitä kiiltävää.  / Boil the vanilla milk and add rice flakes until the mixture looks like a porridge. All the time remember to mix. Take the pot off from the cooker and mix well. Add eggs and salt and whip nicely because we don’t want egg dumplings in there. Egg works like a gelatin in this recipe but more healthy way. 

3. Anna puuron jäähtyä täysin kylmäksi.  / cool the porridge very well. The mixture has to be very cool before adding cream. 

4. Vatkaa vispautuva vaniljakastike niin kankeaksi kuin sen saat. Sekoita kylmän puuron joukkoon. Nosta kylmään.  / Whip the cream or vanilla sauce well and add it into the porridge. Mix well before serving. 

5. Sekoita ennen tarjoilua. Nam nam!


Variaatioita / Variations: 


1. Keitä riisit kookosmaitoon ja lisää kookoshiutaleita valmiiseen vanukkaaseen maun mukaan.  / Boild the porridge with coconut milk. 

2. Pilko kuumaan puuroon valkosuklaata ennen jäähdytystä.  / add some lovely white chocolate in hot pudding before coolin 

3. Mausta vaniljainen vanukas marjoilla.  / Add some nice berries!

4. Lisää valmiiseen vanukkaaseen chian siemeniä. Lisää siemenet ennen kuin nostat vanukkaan kylmään tekeytymään. Näin siemenet pääsevät oikeuksiinsa.  / Put some Chia seeds in it! Put the seeds before cooling so they will be soft and nice when you serve the pudding!

Do you like it? I DO LOVE IT!!!

xx, Lola

Ihastuitko sinäkin tähän herkkuun? Mä oon ainakin ihan InLOVE! <3

Ihanaa tätä viikkoa!

PUS!
<3 LOLA