Olen aina ihaillut Oscar Wildea hänen aitoudensa ja sanallisen nokkeluutensa takia. Hänen henkinen viisautensa teki minuun syvän vaikutuksen kun olin teini-ikäinen. Teos Dorian Greyn Muotokuva teki lähtemättömän jäljen ajatusmaailmaani. Pahuuden kuvantaminen sanoin ei voisi onnistua kauniimmin ja tunteikkaammin kuin tässä teoksessa. Sen lisäksi 1900-luvun alussa avautuminen homoseksuaalisuudesta on ollut melkoisen rohkeaa, ottaen huomioon, ettei sitä tahdota hyväksyä vielä tänä päivänäkään. Oscar Wilde neuvoi joskus: 

“Ole oma itsesi, kaikki muut ovat varattuja”

Itsensä vertaaminen muihin on inhimillistä, mutta liian vakava vertailu on todellakin turhaa – haaskaat omaa aikaasi ja energiaasi. Kun asetat oman henkilökohtaisen tavoitteen, tavoittelet vain parasta mahdollista itseäsi. Et ketään muuta.
Se että pystyy ilahtumaan muiden menestyksestä ja suo muille hyvää, vaikka itse saattaa olla jämähtänyt paikoilleen omassa elämässään, on vahvuus ja ominaisuus, joka pidemmän päälle kantaa hedelmää. Myönteisyydellä ja anteliaisuudella on nimittäin kyky luoda enemmän juuri samaa asiaa.
 
Älä myöskään ole liian vaativa itseäsi kohtaan, vaan kokeile laskea vaatimuksiasi ja odotuksiasi vähän – kohtele itseäsi niin kuin kohtelisit parasta ystävääsi!
  • Mistä pidän kehossani ja persoonallisuudessani? 
  • Mistä olen kiitollinen?
  • Onko olemassa jokin itsekriittinen ajatus, joka vatvominen minun on aika lopettaa?

Olet omien valintojesi summa
Joka kerta kun teemme valinnan, meillä on mahdollisuus muuttaa omaa elämämäämme. Niin yksin kertaista se on, vaikka sitä ei tulekaan ajatelleeksi. Elämässä tapahtuu muutoksia, halusimme niitä tai emme. Parisuhteita päättyy ja alkaa uudestaan, menetämme läheisiä ja uusia syntyy. Elämässä tapahtuvien muutosten ei tarvitse olla kielteinen asia. Ihminen on loppujen lopuksi omien tapojensa orja. Kuvittelemme tekevämme tietoisia asioita, vaikka loppujen lopuksi kyse on vain pinttyneistä käyttäymismalleista. Jos mietit joitakin tämänhetkisiä tapojasi, osa niistä on täysin mekaanisia, kuten hampaiden harjaaminen ja hiusten pesu. Ei mitenkään superkiva asia, mutta teemme niitä kuitenkin (toivottavasti 😀 ) päivittäin, ja lopulta nämä tavat muodostavat elämäntavan. Jos haluat muuttaa elämääsi, paras keino onkin aloittaa tavoista, jotta niistä tulee loppujen lopuksi yhtä itsestään selviä kuin peseytymisestä. Eikä muutosten tarvitse aina olla mullistavia, vaan kannattaa aloittaa pienestä ja ottaa ensimmäinen askel jo tänään. Pienillä asioilla, joita tehdään usein, on ajan mittaan suuri merkitys. 
  • Onko elämässäni jokin ikävä tapahtuma, johon voisin suhtautua eri tavalla? 
  • Mitä uusia hyviä tapoja voisin ottaa osaksi arkipäivää?
  • Mitkä tavat pidättelevät minua ja miten voin muuttaa niitä?

Olen muuttunut ja kehittynyt ihmisenä eniten siksi, että elämä on koetellut minua rankalla kädellä. Nykyään kehityn ja muutun ihmisenä siksi, että koettelen itse itseäni jatkuvasti. Tämä on myös yksi parhaita uravinkkejä! Kun tekee hermoja koettelevia asioita, oppii asioita, joiden avulla selviää aina seuraavasta haastavasta tilanteesta entistä paremmin!
<3 Lola