Kun ihminen voi hyvin, on vahva, virkeä ja tasapainossa, siirtyvät nämä ominaisuudet paljon muuhunkin elämässä: jaksaa innostua työstä, aloittaa uusia projekteja tarmokkaasti, keksiä uusia asioita ja tehdä mukavia asioita ystävien ja kumppanin kanssa. 
 
Pysyvästi terveen elämäntavan luomisessa pitää olla ajatus mukana. Samalla tavalla kuin keho tarvitsee harjoitusta ollakseen terve, kestävä ja vahva, myös mentaaliset lihakset tarvitsevat treeniä. On siis hyvä keskittyä sisäiseen hyvinvointiin ja stressinhallintaan, omaan asenteeseen sekä tutkiskella omia tasapainoa luovia rutiineja. 
Pohdittavaksi: 
 1. Treenaanko, koska rakastan itseäni, vai koska olen tyytymätön itseeni?
 2. Miten voin tehdä harjoittelusta hauskaa ja nautinnollista? Millaisesta liikunnasta minä oikeasti pidän?
 3. Miten voin muuttaa arkeani aktiivisemmaksi?
 4. Milloin olen iloisin ja rennoin?
 5. Mitä voin tehdä, jotta saan näitä asioita enemmän elämääni?

 Asenne ratkaisee

Jos sinusta tuntuu, että teet uhrauksen joka kerta kun lähdet salille tai kun valitset terveellistä ruokaa, on helppo ajautua oravanpyörään ja lopulta sabotoida itseään. Totuus on, että vasta kun ajattelee jokaista treeni kertaa ja jokaista terveellistä valintaa pienenä rakkaudentekona itseään kohtaan, saavuttaa pysyvän ja terveellisen elämänmuutoksen. Älä siis treenaa vain muuttaaksesi vartaloasi tai koska sinun pitää kompensoida elämän muita nautintoja. Tee treenistä ja ennen kaikkea aktiivisesta elämäntyylistä oma elämäntapasi. Fyysiset muutokset – jos juuri ne motivoivat sinua – tulevat kaupan päälle! Kun voit hyvin sisäisesti, se näkyy myös ulos!
Kun tavoitteena on terveys, on virhe keskittyä pelkästään painoon. Rohkene kieltäytyä puntarista! Minulle vaaka oli nuorempana ongelma: se muutti nopeasti lukuineen korvieni väliin asumaan! Kävin vaa´alla joka ikinen aamu ja ahdistuin jos lukema näytti enemmän kuin edellisenä aamuna. Ahdistukseni kasvoi lopulta niin suureksi, että se vaikutti koko loppu päivääni. Vanhemmiten opin ymmärtämään, että paino ei määritä kehoani niin kuin olin ajatellut, eikä se todellakaan määritä minua ihmisenä. 
Uskalla kieltäytyä vaa’asta
Paino kertoo hyvin vähän terveydestä ja treeniedistyksestä kokonaisuudessaan. Kannattaa mieluummin mitata asioita, jotka ovat tärkeitä todellisen hyvinvoinnin kannalta:
 1. Miten terve olen?
 2. Miten energinen ja tarmokas olen: miten innostun ja jaksan arjessa?
 3. Miten iloinen olen ja miten monta kertaa päivässä nauran?
 4. Olenko ulkoiselta olemukseltani vahva ja ryhdikäs?
 5. Miten rauhalliseksi, rentoutuneeksi ja tasapainoiseksi itseni tunnen?
 6. Miten nukun öisin?
 7. Millaiselta kehoni tuntuu kun herään aamuisin?

Onni ja hyvä olo löytyy lähempää kuin uskotkaan – itsestäsi. 

<3 Lola