There is different kind of love. Actually, I would say there are as many variations of love as there are people. As the truth is we all love our own personal way. And, also we all have our own personal needs what comes to receiving love. If we are not aware of those very important thing in ourself, seriously, how could we ever offer fulfilled love to someone else? I find it being very same as with intimacy: if we don’t know our own body, what we enjoy of and how we want to be touched, how could we ever reach the perfect pleasure and also offer the full pleasure to the partner while being in deep connection and communication? Love is some teamwork and sex some team playing.

Have you ever been thinking what kind of love-giver you are yourself? Sadly very often human gets very blind to their own action and focus on giving some critic about other half’s action only. Without thinking what they are actually giving themselves; how they are showing their feelings, needs and love for the partner. So the important question is: are you a love-giver or love-taker?
__________________________
On olemassa monenlaista rakkautta. Totta puhuen sanoisin että rakkaudesta on variaatioita aivan yhtä paljon kuin on ihmisiäkin, sillä meistä jokainen rakastaa omalla henkilökohtaisella tavallaan ja vastaavasti meillä jokaisella on myös omat henkilökohtaiset tarpeemme rakkauden vastaanottamiselle. Jos emme ole tietoisia omista tarpeistamme rakkauden suhteen, miten voisimme tarjota täyttä rakkautta toiselle? Katson asian olevan sama kuin intiimielämässä: jos emme tunne omaa kehoamme, mistä pidämme ja mikä vie meidät nautinnon huipulle, miten voimme tulla täydellisen tyydytetyksi ja tyydyttää toisen osapuolen täydellisessä yhteydessä ja kommunikaatiossa. Rakkaus on yhteistyötä ja seksi tiimipeliä.

Oletko siis koskaan pohtinut millainen rakastaja sinä itse olet? Kovin usein osoitamme kritiikkimme toiselle pohtimatta miten itse osoitamme rakkautta, läheisyyttä ja kiintymystä. Mitä sinä siis tarvitset ja miksi? Mitä kumppanisi tarvitsee? Mikä teitä todellisuudessa yhdistää?

After I finally broke up with over 10 years relationship, I started to slightly do some self-growth. Without actually even understanding it first, but now I can see for how far I have come. For a very long time I just wanted to be all by myself, I really believed I had experienced the love and that there is no another love meant to me. Why? Because I really believed there is only one love in one life for “my kind of person”. Well, now we need to remember that I do not have such an experience of love and something we could call as “healthy love” as all my life the concept “love” included an abuse and violence. Understanding it was the first key for self-growth what I am talking about.

But anyway, by time I have understood and realized that there really is different kind of love and not all love is “right kind of love” for you. It was actually vey healthy after all starting to meet people, I am not saying “dating” as I haven’t had such “dates” after my break up. But I have spent some time with new people and very recently I had like a “wake up call” and understood that there actually is something deeper inside of me: an ability and even desire to love and also desire and need to receive some love. Without some violence. I needed to jump into deep end with someone who made me realize I never want to have that madness around me. It opened my eyes. And my heart for future.

And I started to think what I actually need from relationship:

1. Balance
2. Feeling secure
3. Trustworthy
4. Communication
5. Being silly together (someone would say being weirdos 🙈)
6. Empathy
7. Reciprocity
8. Presence
9. Showing feelings
10. Romance
11. Intimacy
12. Activity

On my next post I will open more these 12 sections. Now I encourage to think about what do you need in relationship and why.
__________________________
Erottuani viimein ja lopulta pitkästä parisuhteestani aloin huomaamattani tehdä hiljaista mutta vahvaa kasvua itseni kanssa. Aluksi ja melko pitkään halusin vain olla yksin. Olin ajautunut sellaiseen ajatukseen, että minunlaiselleni ihmiselle on olemassa vain yksi rakkaus yhdessä elämässä. Nyt täytyy toki muistaa, että kokemukseni ja käsitykseni rakkaudesta ei koskaan ollut ollut sellaista, jota voisimme kutsua “terveeksi rakkaudeksi”. Käsitykseni rakkaudesta oli koko elämäni sisältänyt hyväksikäyttöä ja väkivaltaa. Tämän ymmärtäminen ja sisäistäminen on ollut isoin avain itseni kanssa kasvamisessa.

Ajan kanssa olen kuitenkin ymmärtänyt ja havainnut, että rakkautta todellakin on aivan yhtä monenlaista kuin on ihmisiäkin. Me jokainen rakastamme ja vastaanotamme rakkautta omalla yksilöllisellä tavallamme eikä kaikkien tavat vain yksinkertaisesti sovi yhteen. Oli itse asiassa äärimmäisen terveellistä alkaa tapailla muita ihmisiä (tärkeä huomio: täysin eri asia kuin tapailla yhteisymmärryksessä ollessasi toksisessa parisuhteessa). En ole seurustellut eroni jälkeen, mutta olen tapaillut, tosin en kutsuisi sitä varmaan tapailuksikaan vaan enemmänkin “ajan viettämiseksi” toisen ihmisen ihmisen seurassa.

Aivan vastikään ajauduin mielenkiintoiseen ja hyvin eriskummalliseen tilanteeseen, joka oli todellinen wake-up-call itselleni. Oivalsin itsestäni jotain valtavan suurta ja tärkeää, jota en tiennyt olevan olemassakaan: oman kykyni ja tarpeeni rakastaa sekä tarpeeni myös tulla rakastetuksi. Ilman väkivaltaa. Minun oli hypättävä syvään päähän toisen ihmisen kanssa tajutakseni, etten enää eläissäni halua sellaista hulluutta ympärilleni. Se avasi silmäni. Ja sydämeni tulevaisuudelle.

Ja sen myötä aloin pohtia, mitä itse tarvitsen suhteessa:

1. Tasapaino
2. Turvallisuuden tunne
3. Luottamus
4. Kommunikaatio ja keskusteluyhteys
5. Yhdessä hassuttelu (joku sanoisi sitä outoiluksi 🙈)
6. Empatia
7. Vastavuoroisuus
8. Läsnäolo
9. Tunteiden osoittaminen
10. Romantiikka
11. Seksi ja läheisyys
12. Aktiivisuus

Seuraavassa postauksessani avaan näitä 12 kohtaa. Nyt kannustan sinua pohtimaan omaa listaasi: mitä tarvitset ja haluat parisuhteelta ja miksi.