I am not the expert of love, oh, far from it. But for sure I’ve been thinking about love a lot. You may remember the post I recently wrote about “will I ever love romantic way”. I have always felt the need of love inside of me; need to love and need to be loved. But still I always kept wondering why the love I was given back never matched up with mine? There was a point I really started to think there was something wrong in me. Until I understood the explanation actually is that we humans do love different way. We all have our own personal standards to share and show love, receive love and handle love. We all need different kind of things and it’s very hard to make the match with someone else no matter how much you love each others and how much you try.

Even though I am not an expert of love, I still feel I there are few things telling if there is any sense at all in a starting relationship. And for myself it starts from the kiss. Oh well, actually it starts before the kiss. If there are no butterflies flying in my stomach when I first time meet the person, there is no way I would drive myself into a situation for possible first kiss. I still have to say, that not always the action is matching either and unfortunately very excited kissers can pop up without you getting prepared. That’s like a nightmare. So, what’s the most polite way to tell that there has happened some kind of misunderstanding? Umph, there is none. So I would say the first thing is keeping it as clear as possible if you are not interested in. And also, if you are, just be honest about it as well. It’s so frustrating to try to figure out someone else’s feelings. Oh, I think it’s enough to try to figure out even our owns lol.
_____________________
En ole rakkauden asiantuntija, hah, kaukana siitä. Mutta olen kyllä pohtinut rakkautta paljon. Muistat ehkä viimeisimmän postaukseni aiheesta (“will I ever love romantic way”). Olen aina tuntenut rakkauden tarpeen itsessäni: tarpeen rakastaa ja tulla rakastetuksi. Kuitenkin olen ajautunut aina pohtimaan, miksi tapani rakastaa ei kohtaa vastaanottamani rakkauden kanssa. Ajauduin ajattelemaan, että minussa täytyi olla jokin vialla. Kunnes ymmärsin, että syy olikin hyvin ymmärrettävä ja yksinkertainen; kaikki me ihmiset rakastamme omalla henkilökohtaisella tavallamme, käsittelemme rakkautta ja rakkaudentunteita omalla levelillämme, ja että jokaisella meillä on omat tarpeemme ja tapamme näyttää ja vastaanottaa rakkautta. Me kaikki tarvitsemme eri asioita ja on hyvin vaikeaa löytää täydellinen match rakkaudessa huolimatta siitä, kuinka paljon rakastamme ja kuinka paljon yritämme.

Vaikka en olekaan rakkauden asiantuntija, ajattelen, että on muutamia asioita jotka kertovat, onko orastavassa parisuhteessa järjen hiventäkään. Ja itselleni ensimmäinen niistä on suudelma. Itseasiassa kaikki alkaa jo ennen suudelmaa. Jos perhoset eivät lentele vatsassa kun tapaan uuden henkilön ensimmäisen kerran, en aja itseäni tilanteeseen, jossa suudelmalle olisi mahdollisuus. On kuitenkin todettava, että joskus yli-innokkaat suutelijat pääsevät yllättämään. Se on ehkä kiusallisinta ikinä. Mikä on kohteliain tapa ilmaista, että tässä on nyt sattunut jokin väärinymmärrys? Sellaista ei ole. Joten on tärkeää tehdä heti kättelyssä selväksi, onko toisesta kiinnostunut vai ei. Ja yhtälailla tärkeää on ilmaista selvästi oma kiinnostuksensa (sanoin, kiitos, ei hykkäyspusuin). On todella raskasta yrittää onkia toisen tunteita, omienkin selvittelyssä on varmasti riittävästi meille kaikille.

So however, I have always believed in first kiss. If the kiss matches, the sex should be good. And, if the kiss doesn’t feel perfect, I would not even think about moving forward. If you don’t like how the tongue feels in your mouth, you seriously don’t want to find it from somewhere else. I can promise you those minutes will be the longest in your life. So if the first kiss is terrible, run. Fast. Also, not the kissing you can teach to someone, whether you feel it or not.

The perfect kiss to me feels soft, slow but very deep and passionate. It asks lots of matching chemistry to work. And still, even if the kissing was wonderful it doesn’t unfortunately mean automatically that the sex would be good, but if the kissing is good it’s worth to try. And after that, if the sex is good, you have probably found the perfect match.

How about if only kissing feels too perfect to be even real? Oh, it can be. Well, you will recognize it happening when you are scared to death about an idea if the sex will be poor.
______________________
Joka tapauksessa, olen aina uskonut ensi suudelmaan. Jos suuteleminen toimii, pitäisi seksinkin olla hyvää. Jos suuteleminen ei tunnu täydelliseltä, en itse ikinä etenisi pidemmälle. Jos et pidä siitä, miltä toisen kieli tuntuu suussasi, et varmasti halua sitä mihinkään muuhunkaan paikkaan. Voin luvata, että niistä tulee elämäsi pisimmät minuutit. Jos ensisuudelma on siis huono, juokse. Tai no, itse juoksen. En myöskään usko, että suutelua voi toiselle opettaa, se joko tuntuu tai ei tunnu.

Minulle täydellinen suudelma on pehmeä, hidas mutta kiihkeä, syvä ja intohimoinen. Se vaatii paljon kemiaa toimiakseen. Ja silti, vaikka suudelma olisi taivaallinen, se ei valitettavasti silti tarkoita sitä, että seksi olisi automaattisesti yhtä autuaallista. Mutta, jos suutelu saa sukat pyörimään jaloissa, se on kokeilun arvoista. Ja, jos seksi on hyvää, olet mahdollisesti löytänyt oman täydellisen matchisi.

Entä jos pelkkä suutelu on aivan liian täydellistä ollakseen totta? Kyllä, se voi olla. Tunnistat sen siitä, että pelkäät kuollaksesi seksin olevan surkeaa.

Is it really that easy? Oh well, it is if you are not looking for anything else but sex. But if you are looking for true love, then there is the third level: matching goal and matching methods to reach it (first was the kiss and second was the sex). It’s important to remember that it’s not enough that both parts are willing to reach love as all of us have our own ways to reach it, handle it and even feel it. And then again we can start talking about personal ways to show and share love. So in love there are many things we need to get matched to make the relationship work and be durable. It takes some time to get to know the other half, we need to be patient for sure, but before jumping to anywhere I feel we actually ask something from ourselves. And later the same things with the new possible partner:

• What kind of love I am looking for (not what kind of lover, but what kind of love)
• How do I show love by myself? Is my own way to love matching with what I am expecting from other half?
• What are my values? What is driving me in this life?
• What I want from life? Am I ready to settle down?
• How much I am ready to share? Do I want to live by myself or could I live together with someone?
• How much personal place do I need?
• How much persona time do I need? What I am expecting from other half?
• How much communication you need and what kind of communication?
• What sex and intimacy means to you and what is your relationship with that?

I feel when you both are aware of those by yourself and together, it’s all so much easier and more comftable.
___________________
Onko se todellakin niin helppoa? On, jos et etsi muuta kuin seksisuhdetta. Jos sen sijaan etsit rakkautta, vaatii se lisäksi kolmannen vaiheen toteutumisen: kohtaavan tavoitteen sekä kohtaavat keinot tavoitteen saavuttamiseksi. On tärkeää muistaa, että ei yksin riitä, että molemmat etsivät rakkautta. Sinun tapasi etsiä rakkautta eivät välttämättä ole samat kuin henkilöllä, josta olet kiinnostunut, eikä tunteiden kipinöinti automaattisesti tarkoita, että kaipaisitte elämäänne samansisältöistä rakkautta. Tästä päästään jälleen puhumaan siitä, että jokainen rakastamme omalla henkilökohtaisella tavallamme, käsittelemme rakkautta ja rakkaudentunteita omalla levelillämme, ja että jokaisella meillä on omat tarpeemme ja tapamme näyttää sekä vastaanottaa rakkautta. Uskonkin, että rakkaudessa, ainakin omalla kohdallani, on hyvin monta asiaa, jotka täytyy saada kohtaamaan, jotta suhde olisi pitkä, vahva ja kestävä. Kestää pitkään oppia tuntemaan uusi ihminen, se kysyy paljon kärsivällisyyttä ja ymmärrystä. Olen kuitenkin sitä mieltä, että ennen kuin hyppää mihinkään, olisi hyvä pohtia muutamia asioita ihan itsekseen ja samaisia asioita myöhemmin yhdessä mahdollisen kumppanin kanssa:

• Millaista rakkautta etsin (ei millaista kumppania, vaan rakkautta)
• Miten näytän itse rakkautta toiselle? Kohtaako se sen kanssa, mitä odotan toiselta?
• Millaisia omat arvoni ovat? Mikä ohjaa minua elämässä?
• Mitä haluan ja tarvitsen elämältä? Olenko valmis asettumaan aloilleni?
• Kuinka paljon olen valmis jakamaan? Haluanko asua yksin vai toisen kanssa?
• Kuinka paljon tarvitsen omaa tilaa?
• Kuinka paljon omaa aikaa tarvitsen? Entä, kuinka paljon edellytän tai oletan toisen sitä tarvitsevan?
• Kuinka paljon ja minkälaista kommunikaatiota tarvitsen?
• Mitä seksi ja läheisyys sinulle tarkoittavat ja mikä on suhteesi niihin?

Uskon, että kun molemmat ovat perillä yksin ja yhdessä edellä mainituista asioista, on yhdessäolo huomattavasti kevyempää, vaivattomampaa ja mukavampaa.