Kauneimmat ja maukkaimmat kurpitsat ovat DeliVerden tuotantoa.

Hurjan herkullista Halloweenia kaikille! Itse rakastan kaikkia teemajuhlia ja mielestäni on harmillista, että niitä ei Suomessa juhlita samalla energialla kuin muissa kulttuureissa. Nykyään edes vappu ei ole juhlana samanlaista hupsuttelua, jota muistan nähneeni lapsena; serpentiinit ja ilmapallot lentelivät naapurilasten leikeissä, se oli ihanaa. Halloweenin tosimeininkiä olen onneksi päässyt elämään ystävieni kanssa Yhdysvalloissa. Sitä hauskuutusta on vaikeaa ymmärtää, ellei moista koe itse. Vaikka Halloween ei olekaan Suomessa yleinen juhlimisen aihe, päätin kuitenkin tuoda Halloween-tunnelmaa tänne blogiin ihanan kurpitsakeiton merkeissä.

Tämä on herkullisin kurpitsakeittoreseptini, jota olen ikinä keitellyt ja koverrettuun kurpitsaan kumottuna ja siitä tarjoiltuna se on mitä täydellisin kohokohta koko loppysyksyssä. Kun keitto on syöty, voi kurpitsan puhdistaa ja pesaista saippualla, ja askarrella siitä vielä Halloween-lyhdyn takapihalle tai parvekkeelle. Saippua hidastaa kurpitsan homehtumista ja pitää sen paremmassa kunnossa ulkosalla pidempään.
_____________________
Horrible delicious Halloween for everyone! Not in Finland people actually do celebrate the Halloween but as I do LOVE the Halloween so much and luckily been able to celebrate it and experience it with my friends in USA, I wanted to bring this special horrible celebration into my blog this year. As a yummy pumpkin soup recipe. It would only be better if I was able to share it with my dearest adopted grandma I am missing everyday and who has been taking care of me and fed me during horrible hard times all the ways she has been able to.

This is the most delicious pumpkin soup recipe of mine and I truly wish you will love it as much as I do. You can, as always with my recipes, improvise just the way you wish it’s the best to make it match your own taste and lifestyle. When you cook this soup, I can recommend to save one emptied pumpkin and use it as a serving bowl, it will be such an eye catcher on a table and afterwards when the soup has been eaten, you can wash the bowl up and make it to be a Halloween lantern.

KURPITSAN TERVEYSHYÖDYT – MIKSI KURPITSAA KANNATTAA SYÖDÄ?

Kurpitsat ovat hedelmiä ja osa kurkkukasvien heimoa, johon kuuluvat myös oma lempparini eli vesimeloni sekä kurkut. Alunperin kurpitsa on lähtöisin Etelä-Aasiasta.
– – –
Kurpitsa on ihanteellinen immuunijärjestelmän puolustaja. Kurpitsalla on antioksidanttisia ominaisuuksia, joka auttaa kudosten suojaamisessa. Kurpitsasta saat reilusti A-, C- ja E-vitamiinia, nämä vitamiinikaverit vahvistavat luontaisesti elimistön vastustuskykyä. Lisäksi A-vitamiini on erityisen tärkeää silmien hyvinvoinnille; se suojaa silmiä ja auttaa vähentämään silmien herkkyyttä. Lisäksi A-vitamiini ehkäisee kaihia verkkokalvon ikärappeumaa.
– – –
Kurpitsan puputtaminen on erinomainen tapa parantaa ruoansulatusta. Myös koirilla. Tähän päivään mennessä en ole löytänyt 100% luonnollista kurpitsasosetta valmiina Suomen kaupan hyllyiltä, joten kun kurpitsa-aika koittaa, sitä on hamstrattava. Jokainen koiranomistaja tietää mitä elämä on niinä hetkinä, kun koira saa vatsapöpön. Kurpitsa on varma kaveri tasapainoittamaan koiran vatsantoimintaa tuolloin. Kurpitsatehtaani käy kuumana, kun purkitan ja pakastan Picassolle sosetta hätävaraksi pakkaseen.
Mistä tämä sitten johtuu? Kurpitsa parantaa suolen liikkeitä ja helpottaa paksusuoleen kertyvien jätteiden poistumista luonnollisesti.
– – –
Kurpitsa vähentää kehon tulehduksia, tässä puuhassa mukana tykittämässä ovat kurpitsan sisältämät karotenoidit. Samaan aikaan kurpitsa auttaa ehkäisemään ennenaikaista vanhenemista. 
– – –
Kurpitsa on fitness-ruokaa. Vaikka kurpitsa sisältää vain vähän energiaa, koostuu sen energia sekä tärkkelyksestä että hiilihydraatista. Tämä mahdollistaa kurpitsan kyvyn luoda lihasglykogeenia maksan glykogeenin sijaan. Kurpitsan nauttiminen voi myös parantaa fyysistä- ja psyykkistä suorituskykyä.
________________________
THE HEALTH BENEFITS OF PUMPKIN – WHY SHOUL YOU EAT PUMPKIN?

Did you know pumpkin are actually fruits? Yes, they are, they are family with watermelon and cucumbers which both I love a lot. Originally pumpkin is coming from South Asia.
– – –
Pumpkin protects your immune system. Did you know that pumpkin has antioxidant effects for your system which helps to protect the tissues of your system. The pumpkin gives you lots of Vitamin A, C and E and these vitamin buddies naturally strengthen your immune system. Addition to this the vitamin A is very important for your eyes; it protects your eyes and reduced the eye sensitivity. Also the vitamin A prevents cataract and retinal degeneration what comes by aging.
– – –
Eating pumpkin eases your digestive system. And also dog’s digestive. Not in Finland we do have 100% pumpkin puree available in any markets so always when it’s pumpkin time I start cooking it and freezing for Picasso just in case. All dog owners know what it is when our fur babies get the stomach bug. The pumpkin really calms the tummy down. Why so? Well, the pumpkin naturally makes the moves of bowel better and more comfy and naturally eases getting the waste off in your colon.
– – –
Pumpkin reduces the inflammation of your body. The carotenoids is the thing that helps your system with this. By same time eating pumpkin slows the aging of your system down.
– – –
Pumpkin is such a fitness food. Even if pumpkin consist only little bit of energy, the energy still consists of both, the starch and the carbs. This ables the creation of muscle glycogen instead of glycogen of a liver. By eating pumpkin you can also notice the difference in your physical and mental performance.

HURJAN HERKULLINEN KURPITSAKEITTO:
• 1 kg kurpisaa (hokkaido-kurpitsasta tulee paras keitto, jos minulta kysytään, mutta muutkin kurpitsat käyvät)
• 250 g bataattia
• oliiviöljyä
• 1rkl kookosöljyä
• 3 muskattua valkosipulinkynttä
• 1 iso sipuli paloiteltuna
• 4 dl kookosmaitoa tai kuohukermaa
• 450 ml kasvislientä
• 1 tl kurkumaa
• merisuolaa ja rouhittua mustapippuria
• pinjan- tai kurpitsansiemeniä pinnalle koristeeksi
• persiljaa koristeeksi
__________________________
HORRIBLE YUMMY PUMPKIN SOUP RECIPE
• 1 kg pumpkin (hokkaido-pumpin is the best what comes to the taste, but all other pumpkins suitable as well)
• 250 g sweet potato
• olive oil
• 1 tbs coconut oil
• 3 pureed garlic gloves
• 1 big chopped onion
• 4 dl coconut milk tai whipping cream
• 450 ml vegetable broth
• 1 tl turmeric
• sea salt and crushed black pepper
• pine or pumpkin seeds on top as a decoration
• parsley on top as decoration

Valmistus:
1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi (425F)
2. Halkaise kurpitsat ja lusikoi siemenet pois (voit säästää ne ja käyttää niitä myöhemmin muussa ruoanlaitossa). Viipaloi kurpitsapuolikkaat neljään osaan. Puhdista bataatti, kuivaa se hyvin ja töki pintaan haarukalla muutamia reikiä.(Jos käytät muuta kuin Hokkaidoa, poista kuori tässä vaiheessa)
3. Sivele kurpitsojen ja bataatin pintaan oliiviöljyä ja nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paahda uunissa n. 40 minuuttia.
4. Kuumenna pannulla kookosöljy ja paista siinä sipuli pehmeäksi, 6-10 minuuttia. Lisää valkosipulimurska ja jatka kuullottamista enää vain minuutin verran.
5. Kuori bataatti ja irrota kurpitsaliha kuoresta, laita molemmat kattilaan. Lisää kookosmaito ja kasvisliemi. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kiehahtaa, sitten laske lämpöä ja hauduta kannen alla kevyesti kiehahdellen 10-15 minuuttia.
6. Nosta keitto liedeltä ja soseuta ihanaisen pehmeäksi. Mausta lisää tarvittaessa.
7. Koristele paahdetuilla kurpitsansiemenillä tai pinjansiemenillä ja persiljalla.
– – –
Vinkki: tarjoile keitto hurmaavista kurpitsakulhoista.
________________________
How to make pumpkin soup:
1. Heat the over up to 200 celsius degrees (425F)
2. Halve the pumpkins and scoop the seeds off (you can save them and use them later when you are cooking and baking something). Slice the pumpkin halves to quarters. Now clean the sweet potato up and stick it a little bit with a fork. If you use some other pumpkins but Hokkaido, at this point remove the shell of pumpkin. Hokkaido is softer so with it you can let it stay during baking.
3. Now cover the pumpkin slices and sweet potato slightly with olive oil and put on baking sheet covered baking tray. Roast the pumpkin and sweet potato in over for around 40 minutes.
4. Heat the coconut oil up on a frying pan and fry chopped onion on it, around 6-10 minutes. Add pureed garlic and fry for a minute.
5. Now peel the cooled sweet potato and pumpkin and put they all together in a pot. Add coconut milk, vegetable broth and some salt and pepper. Boil it up and stew the soup for 10-15 minutes, even longer if you like to.
6. Lift the pot off from the stove and blend the soup up with hand blender until it’s heavenly smooth. Add spices if needed.
7. Decorate with roasted pine seeds or pumpkin seeds and with parsley.
– – –
Tip: serve the soup in pumpkin bowl.