Nyt alkuun kerrottakoon, että nimi italialaiset kaalikääryleet on aivan tuulesta temmattu. En kuollaksenikaan tiedä, syövätkö tyypit edes kaalia Italiassa, mutta satuinpa vain huomaamaan, että italialaiset maut taipuvat kaalin kanssa erinomaisen maistuvasti. Hurahdin tähän ajatukseen DeliVerden torikojulla tänä syksynä kauniita, herkkullisia kaaleja katsellessani, ja sieltä lähtikin mukaan käärylekaali ja muut tähän reseptiin tarvittavat ainekset.

Resepti on helppo eikä loppujen lopuksi edes aivan vallan työläs. Tässä reseptissä ei kaalia tarvitse alkaa keitellä ennen rullaamista, keittämisen voi helposti korvata pikkuniksillä, joka säästää sekä aikaa että vaivaa eikä turmele arvokkaita ravintoaineitakaan turhalla kuumentamisella. Voit myös improvisoida halutessasi, esimerkiksi mustakaalin voit jättää pois ja vaihdella mausteita ja muita aineksia oman makusi mukaan. Italiafiilis syntyy yrteistä ja vahvasta tomaatista ja valkosipulista – kun pidät niistä kiinni, saat mukaan sen ihanan Italian tunnun, jota itse lähdin tässä reseptissä tavoittelemaan. Nyt kokeillaan siis kaalikääryleitä aivan uudella tavalla. Poppa Deppa Mamma Mia, vai miten se menee, täältä pesee nyt kääryleitä oli miten oli.
________________________
Cabbages, ah, them wonderful, wonderful cabbages! One reason more for loving the fall so much, the cabbages! But right at first let me tell you, I have no idea if Italian people actually even use cabbage at their kitchen. This recipe I am sharing today is a teeny-weeny Italian style, well, actually a lot I think, but I am still a bit afraid to call it as Italian style cabbage rolls, even if in Finnish language I do so. I got very inspired about my adopted grandma who has a huge desire to cook and the sauces she makes I am dreaming of daily. They are like from Italy. Well, I have never been in Italy but surely they do make me think about Italy a lot. So when I saw the cabbages arrived at DeliVerde this fall I was thinking of my beloved adopted Grandma and wanted to try to create something very special by following her basis. And ah, it turned out so well that I absolutely need to share this recipe with you all here now.

You don’t have to follow the recipe correctly, you can improvise for example with the cabbage and kale that I am using. You can use just regular ones. As long as you don’t skip the cheese, tomato and herbs and spices, you will catch the Italian flavor that I was reaching. This recipe is very easy and I actually found a way to make it even more easier. In this recipe you don’t have to boil the cabbage beforehand which saves tons of time and work. How ever, Poppa Deppa Mamma Mia, no idea how it goes correctly, but here we go – Italian style cabbage rolls inspired by MOST beloved Grandma.

ITALIALAISET KAALIKÄÄRYLEET – RESEPTI
1 iso (n.1.5kg) DeliVerden käärylekaali (tai tavallinen valkokaali)
(Vinkki: suuria mustakaalin lehtiä, näihin kääriminen antaa kivaa vaihtelua tavalliselle kaalille sen rinnalla)
– – –
Täyte:
1dl basmatiriisiä
oliiviöljyä
1 jättisipuli tai tavallinen sipuli
4 valkosipulinkynttä
hieman porkkanan naatteja
600g naudan jauhelihaa
2 kananmunaa
3tl suolaa
(1 chili jos kaipaat tulisuutta)
1tl rouhittua mustapippuria
reilusti tuoretta timjamia
reilusti tuoretta oreganoa
reilusti tuoretta basilikaa
(Ricotta-juustoa, jos mielit oikein reippaasti Ricottaa)
– – –
Tomaattikastike:
800g paseerattua tomaattia
2 suurta porkkanaa soseutettuna tai raastettuna (itse tykkään soseuttaa)
250g Ricotta-juustoa
1-2 dl kuohukermaa
– – –
Pinnalle paistamisen jälkeen: tuoretta persiljaa tai basilikaa
_______________________
YUMMY ITALIAN STYLE CABBAGE ROLLS INSPIRED MY MY ADOPTED GRANDMA
(TIP: When using some black kale alongside with cabbage you will get some wonderful variation of taste and structure with cabbage rolls)
– – –
You need for rolls:
1 big cabbare (around .1.5kg)
– – –
For the filling:
1 dl basmati rice
olive oil
1 fresh giant onion
4 garlic gloves
1 huge carrot
little bit of tops of carrots (greens)
600g burger meat
2 big eggs
3 tsp sea salt
(1 chili pepper if you want some kick)
1 tsp grounded black pepper
lots of fresh thyme
lots of fresh oregano
lots of fresh basil
(Ricotta cheese if you truly love some)
– – –
For the tomato sauce:
800 g pureed tomato
250 g Ricotta cheese
2 big carrots as pureed
1-2 dl whipping cream

– – –
On the top after baking: fresh parsley and basil

ITALIALAISTEN KAALIKÄÄRYLEIDEN VALMISTUS:
1. Jos haluat välttyä kaalin keittämiseltä ennen kaalikääryleiden rullaamista, tuikkaa kaali pakamisteen pari päivää ennen valmistusta. Näin lehdet notkistuvat ja saat rullattua kääryleet jopa helpommin kuin keittäessä. Tarvittaessa voit kaulita pakastettuja kaalinlehtiä ennen rullaamista. Ole kuitenkin varovainen käsitellessäsi jäistä kaalia, jotta lehdet eivät repeydy. Tarvitset noin 25 kaalinlehteä riippuen rullien koosta.
2. Hienonna kaalin lehtien irrottamisen loput kaalista täytteeseen, ei kuitenkaan kantaa.
3. Keitä ja jäähdytä riisi.
4. Puhdista ja hienonna sipuli, murskaa valkosipulinkynnet. Hienonna yrtit ja puhdistetut porkkanan naatit. Kuumenna paistinpannu ja loraus oliiviölyä, kuullota siinä sipulit, valkosipulinkynsimurska, naatit ja yrttejä.
5. Keitä porkkanat ja soseuta ne valmiiksi kastiketta varten, tai kuori ja raasta porkkanat.
6. Kumoa jauheliha kulhoon. Lisää suola, pippuri ja chili sekä kananmunat ja vaivaa tasaiseksi. Lisää lopuksi kuullotettu sipuli-yrttiseos (sekä Ricottaa, jos haluat) ja sekoita tasaiseksi.
________________________
HOW TO PREPARE ITALIAN STYLE CABBAGE ROLLS:

1. Put the cabbage in freezer at least for 2 days before preparing. This way you don’t have to boil the cabbage before rolling the rolls. Be careful when start removing the leafs of cabbage for avoiding breaking them. You need around 25 leafs depending on the sizes of cabbage rolls you are making.
2. Fine the rest of cabbage (not the hardest part) for the filling.
3. Boil the rice and let it cool down.
4. Fine the onion and mash the garlic gloves. Fine herbs and little bit of greens of carrots, make sure you have cleaned them up well before using. Heat the frying pan, add some olive oil and fry onions, garlic, herbs and greens on it a bit, not too much.
5. Boil the carrots and mash them up to be ready for the tomato sauce.
6. Put the burger meat into bowl. Add salt, pepper, chili and eggs and mix until smooth. In the ends add the onion-herb-mixture (and Ricotta if you like extra) and mix well.

7. Öljyä uunivuoka huolellisesti oliiviöljyllä. Täytä ja kääri rullat, yhteen rullaan menee täytettä 1-2 ruokalusikallista. Lado tiiviit rulla vuokaan.
_______________________
7. Oil the baking loaf very well with olive oil. Fill the rolls by adding 1-2 tablespoonful of filling on each leaf and roll up. Put the rolls into baking loaf, make sure the rolls are as tight as possible.

8. Valmista tomaattikastike yhdistämällä kattilassa paseerattutomaatti, porkkanasose tai -raaste, Ricotta-juusto sekä kerma. Sekoita tasaiseksi ja kuumenna. Sekoita ja keitä miedolla lämmöllä kunnes kastike on tasaista. Kaada kastike vuokaan rullien päälle.
9. Paista kaalikääryleitä 200-asteisessa uunissa noin 1/5-2 tuntia, kunnes rullat ovat pehmeitä ja kypsiä. Peitä tarvittaessa foliolla. Koristele hieman jäähtyneet rullat tuoreella persiljalla ja basilikalla.
________________________
8. Prepare the tomato sauce by putting pureed tomato sauce, carrot puree, Ricotta cheese and cream into kettle. Mix well and boil slightly until sauce is smooth and beautiful. Then pour the sauce on top of rolls of loaf.
9. Put the loaf in oven 200 celsius degrees / 390F and cook for around 1.5-2 hours until cabbage rolls are soft, well done. If needed, cover the loaf with tin paper. After oven, cool the rolls a bit before decorating them with fresh parsley and basil.