As I earlier today typed on my Instagram, the life is changeable just like the weather. Another day it’s raining, another day the sun is showing again. In life all of us are having our own ups and downs. Understanding this actually gives some comfort for suffering soul; you are not alone with your struggles. It’s also always important to remember things could be worse. Believe me, no matter how down you are, it could be worse. Do not give up dear.

To survive we need to be smart, and for surviving better we should also understand the whole picture. It asks wider understanding of ourselves and the wholeness surrounding us. And that’s what asks lots of caring, actually. People these days have became very lazy and indifferent not only what comes to the environment, but also for their own wellbeing. And no, not being selfish and not seeing anything else around but their own belly button is self-care, it’s far from it.

However, part of surviving is recognizing and knowing your own power sources. What’s giving you some positive energy and putting your mind into better place when you are feeling unwell. Unwell can mean different things, it can be having no energy, feeling anxious, feeling anger.. what ever that makes you feel not as well as you could. So let’s think about it for a minute my love. What does make you feel well?

What works with me is not what obviously works with you. Once again this shows how different we all are, it’s all personal. You do have your own mind and your own system telling what gives you enjoyment, comfort, safety and happiness. Take it the way just like we all do like different kind of taste of foods; I may love to have my steak cold and all raw, you probably want to have it medium or well-done. So let’s think about yourself now.
______________________
Kuten aiemmin tänään Instagramissani kirjoitin, elämä on vähän kuin sää; se vaihtelee jatkuvasti. On sadepäiviä ja sitten taas jonkin ajan kuluttua aurinko alkaa pilkistää pilvenraosta. Jokainen meistä kohtaa elämässään omat vaikeutensa, jokaisella meillä on omat henkilökohtaiset ylä- ja alamäkemme. Tämän ymmärtäminen ja sisäistäminen antaa lohtua kärsivälle sielulle: et ole yksin, muutkin kärsivät. On myös tärkeää muistaa, että asiat voisivat aina olla huonomminkin. Usko minua, kun sanon. Vaikka olisit kuinka kurjassa jamassa, asiat todella voisivat aina olla huonommin kuin nyt on. Älä anna periksi.

Selviytyäksemme meidän täytyy olla järkeviä. Ja selviytyäksemme paremmin meidän täytyy lisäksi ymmärtää kokonaiskuvaa paremmin. Tämä kuitenkin kysyy paljon välittämistä, välittämistä sekä itsestä että meitä ympäröivästä kokonaisuudesta. Moderni-ihminen on kovin kylmä ja laiska, viitsimätön. Se heijastuu voimakkaasti siinä, miten kohtelemme ympäristöä, toisia ihmisiä sekä myös siinä, miten kohtelemme itseämme. On syytä muistaa, että itsekkyys ja vain oman itsen huomioinen on täysin eri asia kuin itsestä välittäminen ja itsen rakastaminen.

Osa hyvää selviytymistä on omien terveellisten voimanlähteiden tunnistaminen ja tunteminen. Mikä antaa sinulle positiivista energiaa asettaen mielesi ja kehosi parempaan paikkaan silloin, kun voit huonosti. Huonosti voiminen tarkoittaa jokaiselle meille eri asioita. Sinulle se voi olla kiputiloja, huonoa fiilistä, epäonnistumisen tunteita, pahaa oloa, ahdistusta.. mitä tahansa, mikä saa sinut voimaan huonommin kuin mitä voisit tuntea. Joten kiinnitä huomio nyt itseesi. Mikä saa sinut aidosti voimaan paremmin?

Se mikä toimii minulla, ei automaattisesti toimi sinulla. Olemme kaikki omia ihania yksilöitämme ja sitä tulee kunnioittaa. Kunnioita siis omia tunteitasi, tarpeitasi ja toiveitasi – se ei ole itsekästä, se on vain tervettä. Ajattele sitä samalla tapaa kuin ruokalajeja, me kaikki pidämme eri mauista. Minä tahdon syödä lihan kylmänä ja raakana, suurinosa kuitenkin nauttii siitä kypsänä ja lämpimänä. Olemme erilaisia ja se on rikkaus. Ole siis oma itsesi ja nyt, keskity juuri omaan itseesi.

There are many things in my life I have done just for silencing the voice in my head telling me negative things. I have pushed myself to do something for not feeling lazy, not actually for making my body and mind feel better. So honey, there is a big difference between those two, let’s do not forget it. Now we are talking about them things that really are our power sources, not just ways to silence the nasty voice in our heads.

MY PERSONAL POWER SOURCES
● Holding my Picasso in my arms
● Talking with someone who has deep empathy and understanding, someone who selflessly LOVES me just the way I am
● When I am having pain somewhere, I don’t do anything that makes it worse – meaning mainly resting
● Knitting
● Watching cartoons (Barbie and Moomins mostly)
● Hugging my Barbie Bunny, she’s so dear to me
● Listening the music matching my mood
● Nourishing food and keeping focus on actually eating and biting
● Listening audiobooks
● Cooking as an activity
● Keeping focus on what I do actually feel and why I am feeling so. Finding more out about myself
● Doing charity
● Being kind, making others happy
_______________________
Olen elämäni aikana tehnyt montaa asiaa ymmärtämättäni (koska en ole keskittynyt, penkonut tunteita syvemmin, vaan kulkenut laput silmillä) täysin vääristä syistä, mikä on ollut todella haitallista. Olen puskenut itseni salille luullen, että se tekee oloni paremmaksi, vaikka todellisuudessa olen painellut nostelemaan painoja vain hiljentääkseni mielessäni laiskaksi haukkuvan äänipirulaisen. Joten kun pohdit omia voimanlähteitäsi, muista erottaa tuon ikävän äänen vaientamiskeinot ja todelliset hyvät, terveelliset voimanlähteesi, ne ovat kaksi aivan eri asiaa.

OMAT HENKILÖKOHTAISET VOIMANLÄHTEENI
● Picasson halit
● Juttelu sellaisen henkilön kanssa, jolla on syvä empatia ja ymmärrys, ja joka epäitsekkäästi rakastaa minua juuri sellaisena kuin olen
● Kun tunnen kipua, en tee mitään sellaista mikä pahentaa sitä. Pitkän, pitkän opettelun tulosta. Tarkoittaa pääosin lepäämistä
● Neulominen
● Piirretyt (Barbie and Moomit ovat suosikkeja)
● Barbie-pupun halailu, se on tosi rakas
● Tunnetilaan sopivan musiikin kuuntelu
● Terveellinen, ravintorikas ruoka ja nimenomaan syömiseen ja pureskeluun keskittyminen
● Äänikirjojen kuuntelu
● Ruoanlaitto aktiviteettina
● Huomion kiinnittäminen nimenomaan siihen mitä tunnen ja miksi tunnen niin. Itsensä etsiskely
● Hyväntekeväisyys
● Toisten ihmisten huomioiminen ja onnelliseksi tekeminen

MY PERSONAL FALSE POWER SOURCES (MY PERSONAL TRAPS)
● Gym and sports (I do them for health, sports don’t bring me real happiness)
● Food pampering (same way I have understood I eat for feeling healthy and being alive, not for reaching happiness)
● Intentional relaxation like having a massage or yoga, meditation.. this actually only messes my mind up
● Making, pushing myself to think positive things when I don’t feel so. I am so positive person that sometime it’s actually healthier for myself to allow myself just feel the way I do and accept the negative feeling. In my personal self it won’t last long as I can’t stand it, I naturally have a desire for positive thinking
● Energy drinks, water with fresh lemon is much better all the ways
● Meds. I am on many different medicines and by time I have seen that it’s harmful many ways. I hate it that my system needs them, but no longer I believe they are all necessary. I am working hard to get everything in a balance the way I could live without medicines, just like so much painkillers. There must be other ways to heal human system. For internals I am following doctors but the pain is something I want to heal others, healthier ways but medicines.
_________________________
HUIJAAVAT VOIMANLÄHTEENI (ANSAT)
● Kuntosali ja liikunta (liikun terveyden vuoksi, en tavoitellaksi onnellisuutta)
● Ruokahemmottelu (samalla tapaa olen ymmärtänyt että henkilökohtaisesti syön elääkseni, en elä syödäkseni. Ruoka ja maut eivät ole yhteydessä positiivisesti onnellisuuteeni)
● Tarkoituksenmukainen rentoutuminen kuten hieronta, jooga ja meditointi. Nämä vain sotkevat mieleni.
● Positiiviseen ajatteluun pakottaminen silloin, kun ei tunnu hyvältä. Olen todella positiivinen henkilö ilman yrittämistä, joten toisinaan on vain terveellistä, että annan itseni tuntea negatiivisesti ja hyväksyn nuo tunteet sen ohikiitävän hetken. Se ei kestä kauaa, sillä luotainen taipumukseni on uskoa positiiviseen energiaan ja ajatella positiivisesti.
● Energiajuomat. Vesi ja tuore sitruuna toimivat kaikella tapaa paremmin.
● Lääkkeet. Olen todella monella eri lääkityksellä ja olen saanut kokea niiden harmit monella eri tavalla. Inhoan lääkesirkusta. Teen kovasti töitä, että löytyisi muita vaihtoehtoja. Sisäelinten suhteen kuljen lääkäreiden ohjeiden mukaan, mutta uskon, että kivunhoidossa on muitakin vaihtoehtoja. On oltava.