Tiestitkö, että pinaatti on ihan todellista terveysherkkua? Siis oikeasti herkkua ja lisäksi aivan hurjan terveellistä. Moni vierastaa pinaattia ruoanlaitossa, sillä mieleen lapsuudesta on ehkä jäänyt kummittelemaan tarve pinaatin ryöppäykselle ennen käyttöä. Nykytiedon valossa pinaattia voi kuitenkin hyvin syödä ihan ilman ryöppäystä. Valitse kotimainen, tuore DeliVerden pinaatti ja käytä sitä ruoanlaitossa sellaisenaan raakana tai kypsennettynä eri ruokien joukossa. Postauksen lopusta löydät oman ihanan, terveellisen pinaattikauralettureseptini.
_________________________
Did you know how healthy and yummy spinach actually is? Really yummy and super healthy, really. Many stays away from spinach as believes you need to cook spinach well before using, but as we know these days, it’s not really necessary. Just rinse it well and choose as domestic as possible and organic if you can. I myself choose DeliVerde fresh spinach. In this post I share some very useful health facts of spinach and also in the end of this post you will find a healthy spinach pancake recipe I am so in love.

MIKSI PINAATTIA KANNATTAA SYÖDÄ? TERVEYSTIETOA PINAATISTA:
– – –
1. Aivosi rakastavat pinaattia. Pinaatti on aivoruokaa. Tutkimukset osoittavat, että K-vitamiinipitoiset salaatit kuten pinaatti ja lehtikaali ovat erittäin hyödyllistä ravintoa aivoille. Niiden päivittäinen nauttiminen nuorentaa aivojasi ja vähentää riskiä sairastua Alzheimerin taudin kaltaisiin aivorappeumasairauksiin. K-vitamiini vahvistaa aivojesi lisäksi myös luitasi ja auttaa laskemaan osteoporoosin riskiä.
– – –
2. Runsaasti rautaa ja kuitua. Pinaatti sisältää aimoannokset rautaa ja terveellistä, ruoansulatusta edistävää kuitua. Kuitu pitää myös vatsasi kylläisenä pidempään.
– – –
3. Hyvää sydämelle. Pinaatti on tärkeä kaliumin lähde. Kalium on erityisen tärkeää mm. sydämen hyvinvoinnin ja terveyden kannalta. Kalium auttaa myös verenpaineen säätelyssä.
– – –
4. Silmäsi kiittävät. Pinaatti sisältää runsaasti myös A-vitamiineja. A-vitamiinit ovat erityisen tärkeitä vitamiineja tukemaan verisuonten terveyttä ja auttavat taistelussa silmänpohjarappeutumista vastaan.
– – –
5. Raakana vai kypsennettynä? Pinaatti sisältää ihmisen elimistölle hyödyllistä luteiinia. Luteiini on rasvaliukoinen karetonoidi, joka on erityisen hyödyllinen sydämen ja verisuonien kannalta, sillä se auttaa ylläpitämään valtimoiden hyvinvointia ja terveyttä. Luteiini on herkkä ja hajoaa lämmössä, joten kypsennettynä pinaatti luonnollisesti menettää suurimman osan tärkeästä luteiinista. Juuri luteiinin saannin kannalta pinaattia tulisi nauttia raakana. On myös tärkeää muistaa, että kaikki rasvaliukoiset vitamiinit vaativat rasvalähteen seurakseen nautittuna imeytyäkseen. Et siis hyödy pinaatista täysin lisäämättä sen kaveriksi terveellistä rasvalähdettä, kuten esimerkiksi rypsiöljyä tai oliiviöljyä.
________________________
WHY SHOULD WE EAT SPINACH? HEALTH FACTS OF SPINACH:
– – –
1. Your brains love spinach. Spinach is such a brain food. Many investigations show that greens that contains lots of vitamin K like spinach and kale, are very useful nutrition for brains. When you enjoy these daily your brains stay young and lowers the risk to fall ill with Alzheimer disease. The vitamin K also helps your bones to stay strong which helps you to prevent osteoporosis.
– – –
2. Spinach contains lots of iron and fiber. Spinach contains lots of iron and healthy fiber that boosts your bowel health. The fiber also helps your tummy feel full longer which naturally helps with weightloss.
– – –
3. Spinach is very healthy for your heart. Spinach is very important source of potassium. Potassium helps with your heart health and also keeps your blood pressure in healthier balance.
– – –
4. Eat spinach and your eyes will say thank you. Spinach contains lots of vitamins A. Vitamins A are very important vitamins to support your veins and sight.
– – –
5. Should I eat spinach as raw or cooked? Spinach contains some very important luitein. Lutein is fat-solube carotenoid that helps you keep up the health of arteries. Lutein is very sensitive and disappears when heating up, so when you cook the spinach up you obviously will destroy part of this very important nutrition by same. This is why it’s very recommended to eat spinach raw instead of cooked. It’s also important to remember that all fat-solube vitamins needs some healthy fats eaten with them to soak in system. So not without some health veggie oils you will get full benefits of spinach.

TERVEELLISET PINAATTIKAURALETUT
n. 40 pientä pinaattilettua
– – –
200g DeliVerden tuoretta pinaattia
3 isoa luomu kananmunaa
5dl kauramaitoa
3dl kaurajauhoa
Öljyä tai voita paistamiseen
Tarjoiluun: juoksevaa hunajaa
– – –
Valmistus:
1. Huuhtele ja linkoa pinaatti hyvin. Hienonna kuiva pinaatti aivan hienoksi.
2. Riko munat kulhoon ja sekoita rakenne rikki. Lisää muut aineet ja vatkaa tasaiseksi massaksi.
3. Anna taikinan turvota hetkinen. Paista lettupannulla pieniksi tai isoiksi pinaattiletuiksi.
4. Nauti juoksevan hunajan kanssa
________________________
HEALTHY SPINACH PANCAKES
Around 40 small pancakes
– – –
200 grams of fresh spinach (DeliVerde)
3 big organic eggs
5 dl oat milk
3 dl oat flours
Vegetable oil or butter for frying pancakes
For serving: soft honey
– – –
How to make spinach pancakes:
1. Rinse and dry spinach well. Fine the dry spinach and add in a bowl with eggs. Mix well.
2. Add all other ingredients and mix well until smooth.
3. Let the batter stay for a moment. Fry little or bigger pancakes on frying pan in oil or in butter.
4. Enjoy with soft honey