It’s planted, and Picasso and I are so thrilled to see how it will grow – or if it will. Thumbs up for that! We received this amazing, precious gift from US from Naked Kisses Dog Rescue to be part of Picasso’s garden. We thought that now when insanely hot heat wave reached Finland, it would probably start to seed and make roots, and it that happens, it would start grow and keep growing inside over the winter as we have floor heating. So let’s follow our pink pineapple planting journey.
_____________________
Nyt se on istutettu: vaaleanpunainen ananas. Ja me ollaan Picasson kanssa tosi innoissamme. Toivotaan, että ananas alkaa kasvaa. Tämän kesän tulikuuma helleaalto oli meille erinomainen mahdollisuus tämän taianomaisen kasvin istuttamiseen. Edellytyksenä kasvulle on, että se alkaa itää, mikä vaatii melko trooppisen lämpötilan. Talven tämä ihanuus selviää sisällä lattialämmityksen päällä, kunhan saa valoa riittävästi. Nyt jaan ohjeet vaaleanpunaisen ananaksen istuttamiseen ja ananaksen kasvua pääset seuraamaan täällä blogissani tulevaisuudessakin.

Tämä eksoottinen kasvi saapui lahjana Naked Kisses Dog Rescue -järjestöltä viimeistelemään Picasson puutarhan tänä kesänä.

I got lots of information from Whitney, the magical woman running the rescue organization, how to plant this beautiful plant. Additional I made some extra research online how to plant this little thing to make sure I will make everything correctly. Online I couldn’t find much about pink pineapple, this one which makes little crowns on top and those crowns I can actually plant as well. So Whitney helped me with how to do it correctly with them. By that I am actually now sharing two different ways to plant this magical pink pineapple – I am excited to see which way works better or if they both will work amazingly perfect!
___________________
Järjestön johtaja Whitney opasti minua ananaksen istutuksessa pienten kruunusiementen osalta, lisäksi tein selvitystyötä itse ananaksen hatun osalta netistä. Tästä postauksesta löydät siis ohjeet ananaksen istutukseen ihan kokonaisvaltaisesti, olipa kyseessä tavallinen ananas tai vaaleanpunainen ananas, joka tekee pieniä kruunuja.

Olen tosi innoissani näkemään, syntyykö kruunuista taimia taikka hatusta, se jää nähtäväksi. Käydäänpä nyt kuitenkin ananaksen istutus ohjeisiin.

HOW TO PLANT PINK PINEAPPLE FRUIT
– – –
1. Of course the first step was letting baba Picasso kissing the pineapple allover.
2. Next I did cut the top off carefully with very sharp knife, right under them little crown growing around the pineapple head.
3. And then very easily I put the head of pineapple in water like this. At this point I still had the crowns on the head. If you want to plant the crowns as well, follow my steps below.
___________________
MITEN ISTUTETAAN ANANAS / ANANAS ISTUTUS OHJE:
– – –
1. Ensimmäinen juttu oli tietysti se, että Picasso sai kauttaaltaan nuuhkia ja pusutella ananaksensa.
2. Seuraavaksi leikkasin huolellisesti terävällä veitsellä ananaksen hatun irti, aivan pienten kruunujen alta.
3. Ja sitten, niin yksinkertaista kuin se onkin, laitoin ananaksen hatun sopivan kokoiseen vesilasiin itämään. Tässä kohtaa ananaksessa on vielä kruunut tallella. Jos haluat istuttaa myös kruunut kuten itse tein, seuraa ohjeitani alla.

4. Hold the top of pineapple in water until it start to grow roots. Keep the water glass in sun and change the water every 2-3 days. If you want to plant crowns as well as I did, took them carefully off by hands from the pineapple head and let them dry in room temperature for couple of days. I myself planted all together at once so I let them crowns stay in fruit for a long time to keep them fresh enough.
5. When pineapple head has made some roots, it’s time to plant it. I myself chose a pretty big pot to plant them all together, if they grow successfully, I will separate the plants next spring if needed and plant again. Fill the pot with good, fresh organic soil. I myself love to use organic soil.
6. Water the soil well before planting the pineapple crowns and pineapple fruit head. Follow the pictures to see how did I planted mine.
_________________________
4. Anna ananaksen hatun viihtyä vesilasissa kunnes se alkaa tehdä pieniä juuria. Pidä vesilasi auringossa, kaikkein kuumimmassa paikassa ja vaihda vesi 2-3 päivän välein. Jos haluat istuttaa myös kruunut, irrota kruunut hatun reunalta käsin varovasti ja kuivaa niitä huoneenlämmössä muutaman päivän ajan ennen istutusta. Itse istutin kaikki kerralla, joten annoin kruunujen olla ananaksessa kiinni hyvän aikaa pitääkseni ne tuoreina.
5. Kun ananas on alkanut tehdä juuria, on aika istuttaa se. Itse valitsin ison ruukun, johon istutin sekä hatun että kruunut. Ensi keväänä, jos ananakset ovat kasvaneet taimiksi, erotan ne omiin ruukkuihinsa. Täytä siis ruukku tuoreella luomumullalla, itse tykkään käyttää luomumultaa.
6. Kastele sitten multa hyvin ennen kuin istutat ananakset. Seuraa kuvia alla nähdäksesi miten istutin ananaksen ja ananaksen kruunut.

Now I keep watering the plant everyday except on rainy days, in heat days I make sure it gets water enough. I have set the plant in sunniest spot at patio. When it gets colder, I assume around in September in Finland, I will take it inside and set next to biggest and sunniest window. I will keep you posted by the time to show you how it’s going. Wish this post helps you with planting your own beauties.
_________________________
Nyt kastelen ananasta huolellisesti, paitsi sadepäivinä – liika on liikaa, kaikessa. Lannoittamista en ole vielä kokeillut, mutta talviaikaan aion turvautua lannoitteeseen ja siihen tulen käyttämään samaa lannoitetta kuin kesäpuutarhassani. Vinkit löydät täältä >>

Kun ilmat viilenevät, nostan ananasruukun sisälle ja asetan sen valoisinpaan paikkaan ikkunan eteen lattialämmityksen päälle. Luulenpa tämän olevan edessä syyskuussa, riippuunee ilmoista. Pakkasta tämä kasvi ei hyvin kestä, mutta kevyttä hallaa harsoitettuna kylläkin. Ananaksen kasvua pääset seuraamaan täällä blogissani ajan kuluessa. Toivotaan, että nämä kauneudet alkavat kasvaa ja ennen kaikkea toivon, että tämä postaus tuo apua sinulle oman anaksen istutuksessa.